mboost-dp1

Shutterstock

Vaccineforsøg giver håb for kræftramte i bugspytkirtlen

- Via The Times -

En banebrydende vaccine udviklet ved hjælp af den samme mRNA-teknologi som Covid-stik har skabt håb om en kur mod bugspytkirtelkræft, oplyser The Times.

Halvdelen af de patienter, der modtog vaccinen designet til at forhindre kræftens tilbagevenden efter operationen, forblev fri for sygdommen 18 måneder senere.

Vaccinen er udviklet af amerikanske forskere i samarbejde med BioNTech, det tyske firma bag Pfizer-coronavaccinen.

Kræft i bugspytkirtlen er den mest dødelige almindelige kræftsygdom, hvor 90 procent af patienterne dør inden for to år efter diagnosen.

Men et banebrydende forsøg, præsenteret på American Society of Clinical Oncology-konferencen i Chicago, viste, at vacciner kan træne immunsystemet til at dræbe bugspytkirtelkræftceller.

Dr. Chris Macdonald, forskningsleder ved Pancreatic Cancer UK, sagde: “Kirurgi er i øjeblikket vores eneste potentielt helbredende behandling af bugspytkirtelkræft, men tragisk nok opstår kræften igen i 75 procent af tilfældene.

“Hvis vi i fremtiden er i stand til at skabe en individualiseret vaccine baseret på de meget specifikke genetiske ændringer i en persons bugspytkirtelkræft, som holdet har gjort her, kan det hjælpe med at overvinde sygdommens evne til at undslippe vores immunforsvar. En sådan vaccine ville være et vigtigt nyt våben mod den dødelige kræftsygdom.

“Det er virkelig vigtigt, at vi anerkender, at dette er et meget tidligt forsøgsstadie. Disse resultater er dog bestemt lovende og giver klart anledning til mere forskning,” lyder det fra Macdonald.

Gå til bund
Gravatar #1 - jens1123
16. jun. 2022 08:43
Skal vi ikke blive enige om at hvis der skal gives 3-4 forskellige doser, så kalder vi det ikke for en vaccine.
Gravatar #2 - XxXxX
17. jun. 2022 09:22
jens1123 (1) skrev:
Skal vi ikke blive enige om at hvis der skal gives 3-4 forskellige doser, så kalder vi det ikke for en vaccine.


Jeg husker da også en anden nyligt givet "vaccine" som i starten ikke gav dig sikker imunitet og nu er vi nået dertil at den "Måske, giver lidt mildere symptomer".

Den blev jo også kaldt en "vaccine" selvom dens virkning og effektivitet ligger milevidt fra den klassiske definition på hvad ordet "vaccine" betyder
Gravatar #3 - dugfrisk
17. jun. 2022 11:41
hvad siger index tallene?
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login