No Thumbnail

USA vil blokere datalagring i Kina

- Via engadget -

Senator Josh Hawley i USA har foreslået at gøre lagring af brugerdata og krypteringsnøgler ulovligt hvis den foregår i Kina – som en del af den foreslåede “National Security and Personal Data Protection Act”.

Virksomheder som TikTok og Apple, har begge brugerdata gemt på kinesiske servere, og det bliver af dele af senatet set som en sikkerhedsrisiko – også selvom det for Apples vedkommene kun er kinesiske brugeres data der er lagret i Kina.

Foreslaget vil betyde at amerikanske virksomheder, som er de eneste der rammes af loven, kan risikere at skulle trække sig helt ud af det kinesiske marked – hvis Kina ender med at lave samme træk mod USA. Hvorvidt forslaget kommer igennem senatet, er stadig meget uvist.

Gå til bund
Gravatar #1 - EmilKampp
19. nov. 2019 07:27
Umiddelbart, så synes jeg det er en god idé. Vi burde tage samme skridt i Danmark.

Lige nu har vi tre kriser i verdenen:

1. Global opvarmning
2. Insektdød
3. Krig imod demokratiet

USA deltager også aktivt i den tredje, men Kina er værre. Så det er et spørgsmål om target priority. Kina først, Chile, Tyrkiet, og et eller andet sted nede af listen: USA.

Så Danmark bør gøre det samme af principielle årsager.
Gravatar #2 - larsp
19. nov. 2019 08:22
#1 angående insektdød - jeg er ret sikker på at kakerlakkerne nok skal overleve menneskerne.

Insekterne er en kæmpemæssig fauna med uendeligt antal individer og arter med meget hurtige generationer. Det er muligt at de er på tilbagegang nu, men bare rolig, they will come back with a vengance, når de får knækket koden til de forandringer de præsenteres. Når det så er sagt, går jeg bestemt ind for at herbicider og pesticider bør begrænses. Både for vores og naturens skyld.
Gravatar #3 - arne_v
19. nov. 2019 19:06
#0

Det vil nok være svært at undgå et krav om at kinesiske brugeres data skal opbevares i Kina.

EU har (næsten) samme krav.

At EU gør det for beskytte borgernes data og Kina gør det for at overvåge borgerne er en anden sag.

Men det ville da være helt uforsvarligt frivilligt at sende data om ikke-kinesere til opbevaring i Kina.Gravatar #4 - Claus Jørgensen
19. nov. 2019 22:57
Det er vel rimeligt at EU data gemmes i EU, USA data gemmes i USA og Kina data gemmes i Kina. Folks data boer gemmes hvor de er underlagt lov og ret, hvis det er muligt.

Tyskland har allerede denne slags lovgivning, og EU har en anden form ovenpaa.
Gravatar #5 - pmorch
20. nov. 2019 05:53
Det er vel komplet ligegyldigt hvor data er gemt når det kommer til amerikanske tjenester. NSA har adgang til dem. Og vi får det ikke at vide hvis det er tilgået med en FISA order.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login