Ericsson Danmark har vundet et udbud fra DeIC (Danish e-Infrastructure Cooperation) om i 10 år at levere optisk transmissionsudstyr til forskningsnettet.
Det nye udstyr afløser optisk transmissionsudstyr fra Alcatel, som har været i drift siden 2008 og som benyttes af de cirka 100 institutioner inden for forskning og undervisning, som er tilknyttet forskningsnettet. Med det nye transmissionsudstyr vil man i fremtiden kunne sende data med op til 100 Gbit/s, hvor de hurtigste strækninger i dag sender med 10 Gbit/s.
Det nuværende udstyr understøtter i dag 40 kanaler, men med det nye system får forskningsnettet 88 kanaler. Det betyder, at man i fremtiden over en enkelt linje kan etablere 88 gange 100 Gbit/s mod de nuværende 40 gange 10 Gbit/s.
Arbejdet påbegyndes efter planen senere i år, og det nye system tages i brug i løbet af 2017.
DeIC (Danish e-Infrastructure Cooperation) blev dannet i 2012 med det formål at understøtte Danmark som e-Science nation gennem levering af e-Infrastruktur (computing, datalagring og netværk) til forskning og forskningsbaseret undervisning. DeIC er en virtuel organisation, hvilket betyder, at alle medarbejdere er ansat i andre organisationer, primært på Danmarks Tekniske Universitet og til en vis grad på Aarhus Universitet, Aalborg Universitet, Syddansk Universitet, Roskilde Universitet og Københavns Universitet.
DeIC driver forskningsnettet som er et højhastighedsnetværk, der forbinder de danske universiteter og forskningsinstitutioner med hinanden og resten af verden. Nettet har eksisteret siden 1987 og har omkring 100 institutioner tilsluttet. I 2008 blev nettet opgraderet og fik egne optiske fibre og eget transmissionsudstyr. Det er dette optiske transmissionsudstyr, som med den nye aftale nu skal skiftes.