mboost-dp1

University of Calgary

Universitet betaler ransomware-kriminelle

-

I den canadiske delstat Alberta, har University of Calgary betalt kriminelle 20.000 canadiske dollars (cirka 102.000 kroner) for at få uddannelsesinstitutionens data tilbage på egne hænder.

Universitetet blev ramt af ransomware – hvor afsenderne gennem inficerede filer låser computere eller data, så ejermændene ikke kan få adgang. Derefter kræver de it-kriminelle betaling for at ‘låse op igen’.

Den strategi har altså givet pote ved det canadiske universitet – lige som det også gjorde ved Hollywood Presbytarian Memorial Medical Center i februar.

Her hjemme har Syddansk Universitet i slutningen af 2015 været ramt af et lignende angreb, hvor it-kriminelle fik ramt ti computere gennem inficerede Word- og pdf-filer – som vi også tidligere har omtalt.

Gå til bund
Gravatar #1 - ShamblerDK
9. jun. 2016 11:16
Jeg håber da at vedkommende, der har lukket det ransomware ind, kommer ud i nogen juridiske repressalier? Der sidder jo en bruger på universitet, som har startet det her stykke ransomware.
Gravatar #2 - Useful
9. jun. 2016 11:59
Det burde være ulovligt at betale afpresningpenge hvis ikke der er tale om menneskeliv.

Gravatar #3 - CBM
9. jun. 2016 17:12
#3: man burde virkelig have det skidt med sig selv hvis man udsætter et hospital for det pis. Forkasteligt. Føj siger jeg bare.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login