mboost-dp1

Flickr - rockcohen

Undersøgelse: Danskere handler over grænserne

- Via Comon - , redigeret af Derfor , indsendt af Derfor

I en ny undersøgelse fra EU-kommisionen konkluderes det, at gennemsnitsdanskeren hyppigt handler over landegrænser, når det kommer til internethandel. Faktisk så hyppigt, at det placerer os som nation på en delt tredjeplads med Sverige, kun overgået af Luxemborg og Østrig.

Samtidig viser undersøgelsen også, at vi er det land, der er bedst til informationssøgning på nettet, og at vi ligger på en gennemsnitlig bundplads for lande, hvis borgere benytter nettets returret.

Endelig har vi også en tredjeplads i “klagekultur”; Her ligger vi på en delt tredjeplads med briterne.

Lars Quistgaard Bay, chefkonsulent i Dansk Erhverv skrev:
Det skyldes, at det godt kan betale sig at klage, fordi danske virksomheder er gode til at efterkomme berettigede reklamationer, og de er gode til at stille kunden tilfreds, også når reklamationen er uberettiget…





Gå til bund
Gravatar #1 - 87oo-Gizmo
2. feb. 2008 20:22
er det kun mig der synes at den artikel bare viser hvor kvalitets bevidste og pris orienterede vi danskere er???
Gravatar #2 - Cloud02
2. feb. 2008 20:48
»Derfor kan vi godt tilkende os selv en moralsk førsteplads sammen med broderfolket. Det er jo ikke imponerende grænseoverskridende for en østriger at handle over grænsen til Tyskland, og som borger i et lille land som Luxembourg har man måske slet ikke varen på hjemmemarkedet,« mener Lars Quistgaard Bay, chefkonsulent i Dansk Erhverv.

For at starte med joken: Selvfølgelig er det da grænseoverskridende at handle over grænsen ... Det ligger lidt i ordet. Grænseoverskridende burde da ikek kunne gradbøjes.

Og så til det absurde i det citat: Hvorfor i alverden er det ikke imponered at Østrig ligger så højt? Jeg tvivler bestemt på at Lars Bay sidder inde med tal for Østrigsk internethandel, og vil kunne se udfra de tal at langt størstedelen af køb foregår i Tyskland.

Dernæst vil der ALTID være lovmæssige, forbrugermæssige og andre ting der gør sig gældende i det land man bor i og ikke i de lande køber fra. Denne usikkerhed vil altid være der for forbruger hvad enten det en dansker der køber noget fra Sverige, eller en østriger der køber noget fra Tyskland. At man taler det samme sprog, gør nødvendigvis ikke at man ikke længere er bevidst omkring de problematikker der kan ligge ved at købe i et andet land.

Sidst men ikke mindst, så er alle landene i EU medlem af CISG aftalen, så man som forbruger eller virksomhed har visse rettigheder.
Gravatar #3 - Tage
2. feb. 2008 21:40
Kan ikke umiddelbart se det i artiklen, men dækker dette internethandel fra "andre lande" eller kun "andre EU lande"?
Er jo nok kun for EU-landende imellem, men hvis det gælder al handel med udlandet, så underminerer det jo lidt Post Danmarks udmelding om, at de ikke følte det nødvendigt at oplyse private om gebyrstigningen på 100% ved håndtering af toldpakker.
Gravatar #4 - MVR
2. feb. 2008 22:26
Det er jo fordi alt er så skide dyrt i lille danmark!
Men det er godt nok lidt ærgligt at de penge der betales for går til staten i andre lande...
Gravatar #5 - Friwwies
3. feb. 2008 00:52
#3 kunne også godt tænke mig at se hvordan dette spiller sammen med Postens forundring over at danske forbrugere kunne være interesseret i at vide de nu tog 100% mere i afgift. af en monopol forretning kan jeg slet ikke se de må gøre dette.
og der ud over så kan jeg slet ikke se hvad de 150kr skal dække over af omkostninger for post.dk for at fortolde en vare.
Gravatar #6 - Xill
3. feb. 2008 00:57
#0
og at vi ligger på en gennemsnitlig bundplads for lande, hvis borgere benytter nettets returret.


har de den samme returret i resten af EU ?
Gravatar #7 - ice2001
3. feb. 2008 03:37
tror post danmarks gebyr stigninger, vil sætte en stopper for det, mange små ting kan slet ikke betale sig at få tilsendt, hvis man lige skal smide 150kr etc oveni.

Har hidtil bestilt en del vare over nettet fra andre lande, men stopper rimelig hurtigt med de priser de kommer op på
Gravatar #8 - moveteam
3. feb. 2008 07:58
Synes det er underligt. Danmark placerer sig altid så man lægger mærke til os. F. eks. at vi er den nation med flest bredbånd's brugere pr. 100 indbyggere, vi er 55% dyrere end EU-gennemsnittet osv. (dyrest) og nu det her :D

Men selvfølgelig placerer vi os højt sammen med Sverige pga. vores moms (som ikke engang er SÅ høj), nok mere pga. priserne som generelt er rigtige høje. Luxembourg placerer sig nok der fordi de er pisse rige, men samtidig er et MEGET lille land, og derfor er nødt til at handle ved grænsen (men hey de er jo så små at de kan gå rundt til de omkredsende lande :P)

Den der med Østrig, synes jeg ikke er helt fair. Vi kan jo også bare handle i Sverige (virker det specielt grænseoverskridende, vi forstår jo også hinanden)
Gravatar #9 - Bocaj
3. feb. 2008 09:57
#8 nu kommer det selvfølgelig an på hvor langt man kan gå, men helt lille er luxemborg altså ikke de er da større end f.eks færøerne ;)
Gravatar #10 - Breadfan
3. feb. 2008 11:05
Klart at Danskerne handler over grænserne, et konkret eksempel:

Samsung LE-46N87BD:
Elgiganten: 29999 Dkr
www.berletonline.de: 1400 Euro eller ca 10500 Dkr.
Gravatar #11 - mathiass
3. feb. 2008 11:20
tror post danmarks gebyr stigninger, vil sætte en stopper for det, mange små ting kan slet ikke betale sig at få tilsendt, hvis man lige skal smide 150kr etc oveni.
Det er for at fortolde. Hvis man køber varer fra inden for EU, så skal de ikke fortoldes og jeg vil tro at langt de fleste varer fra udlandet kommer fra et andet EU-land.

#10: Derudover kan jeg komme med det lille trick at Levi's jeans koster omkring 350 kr. (med mindre de er på tilbud) fra den officielle polske Levi's store. Det er ca. en trediedel af hvad de koster i en butik i DK og man kan få dem sendt på et par dage.
Gravatar #12 - DrNej
3. feb. 2008 12:24
Hvor skulle de billige DVD'er og CD'er ellers komme fra?
Gravatar #13 - cazotaro
3. feb. 2008 19:06
# 10

man kan også købe hårdevidevarer og alt muligt andet i butikker lige nord for grænsen og så hente det i Tyskland hvorved man sparer noget, om det er på momsen eller hvordan kan jeg ikke huske.. Blev bare tvunget med derned da mine forældre skulle bruge nye hårdehvidevarer.

# 11

Nu er jeg ikke den store 'mærketøjsekspert' går faktisk aldrig i noget, men har hver ting sit eget nummer så man kan prøve det i en butik og så bestille det?
Gravatar #14 - Breadfan
3. feb. 2008 19:51
11# Tak for tippet.

13# Jeps, som regel kan man spare penge på alt til en pris over 3-4000kr. Jeg har selv brugt www.preissuchmaschine.de flittigt de sidste 3 år, en pris database på alt muligt, hårdevidevare, A/V etc.
Gravatar #15 - Dunkin
3. feb. 2008 22:24
#11 kan du give et link til den polske Levi's shop?
Gravatar #16 - lue
3. feb. 2008 23:15
#11 Mange tak for tippet, jeg har allerrede smidt min første ordre derinde.

#15 Levi's shop link http://www.jeans-online.pl/index.php

Forsendelse koster forøvrigt 10€ til DK.
Gravatar #17 - Lowkey
4. feb. 2008 08:55
#12

Bare husk at når du køber dine cd'er og dvd'er i Tyskland, må du ikke lægge piratkopieret materiale på dem, for så har du jo ikke betalt blankmedieafgift.
Gravatar #18 - Friwwies
4. feb. 2008 09:17
#17 du har misforstået noget. du må stadig ikke ligge pirat software på cd'erne. du betaler blankmedieafgift fordi du KUNNE gøre det. stadig ulovlig dog.
Gravatar #19 - fidomuh
4. feb. 2008 09:53
#18

Nej nej, du har ogsaa misforstaaet noget!

Du betaler blankmedieafgift fordi du kunne lave en lovlig kopi af en CD!
At DRM saa forhindrer dette i 99.9999% af alle tilfaelde, betyder ikke noget for regeringen :D

#14

Genial soegemaskine! Jeg kigger mig lidt om derinde :P
Gravatar #20 - knasknaz
4. feb. 2008 10:10
#4 rammer sømmet på hovedet. Selvfølgelig handler man i udlandet, når alting er markant dyrere her i landet.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login