mboost-dp1

SkyOS

Udviklingen af SkyOS er stoppet

- Via SkyOS.org - , redigeret af Pernicious

Efter flere års intensiv udvikling er udviklingen af det lille lukkede styresystem SkyOS nu stoppet, efter flere måneders inaktivitet.
SkyOS har altid været et en-mandsprojekt (Robert Szeleney) med enkelte udviklere tilknyttet i kortere perioder til specifikke formål. Denne udviklingsmodel har vist sig at være vanskelig at forene med et familieliv, ikke mindst i det seneste år, hvor han har fået en datter.

SkyOS, der blev skabt med et stærkt fokus på desktoppen, var et af de “fem små” systemer (AROS, Haiku, ReactOS, SkyOS, Syllable), og det eneste, udover Syllable, der ikke havde som formål at genskabe et allerede eksisterende system. Det gav en frihed, som Robert udnyttede til fulde, selvom det ofte medførte en del kritik, fordi funktioner ikke altid blev stabiliseret, før de næste blev påbegyndt. Derudover er SkyOS igennem årene også ofte blevet kritiseret for den mangelfulde hardwareunderstøttelse, og det at brugerne skulle betale for at få adgang til alpha/beta-udgaver.

Et andet ofte tilbagevendende kritikpunkt har været den mulige misbrug af GPL-beskyttet kode. En kritik, der ofte finder sit grundlag i den hastighed, hvormed udviklingen er forgået, i betragtning af at det er et enmandsprojekt, samt det, at visse implementeringer ofte har set ud til at ligge meget tæt op af tilsvarende implementeringer i andre systemer.

Selvom udviklingen er stoppet, er fremtiden for SkyOS endnu ikke endelig afgjort, men Robert opstiller følgende muligheder:
Frigive det som open source.
Gøre det frit tilgængeligt.
Fortsætte udviklingen inden for en endnu ikke specificeret niche.
Stoppe udviklingen helt.

Udmeldingen fra Robert sker på baggrund af denne OSNews-artikel skrevet af en tidligere SkyOS-bruger.





Gå til bund
Gravatar #1 - jopsen
1. feb. 2009 09:45
Frigive det som Open Source.

Nu har jeg aldrig prøvet SkyOS eller leget med det... Men er der overhovedet et udvikler community der laver userspace applicationer til SkyOS?
Og hvor nemt er det at stable et community for benene, for et projekt der historisk set har været styret af en mand?

Gøre det frit tilgængeligt.

Lyder lidt som en død sejler uden business model, kan selvfølgelig kombineres med et specificeret niche marked, så kan det måske gå... Er det ikke sådan opera overlever i dag?

Fortsætte udviklingen, indenfor en endnu ikke specificeret niche

Måske netbooks... :)

Stoppe udviklingen helt

Jeg håber personligt ikke udviklingen stopper, der er ikke så forfærdeligt mange af se små specielle operative systemer tilbage... Og innovation sker meget langsomt i de store...
Gravatar #2 - BurningShadow
1. feb. 2009 12:26
#1

Der er nogle der ind i mellem skriver lidt software, men det vil uden tvivl vare længe før der er nogen der får opbygget nok viden om de grundlæggende dele af systemet, til at kunne arbejde på kernen, driverne, og tilsvarende.
Gravatar #3 - Louis
1. feb. 2009 16:13
Synes helt klart, det bedste ville være, at frigive projektet under en Open Source-licens. Det ville gøre, at mange ville få glæde af koden og den ikke ville gå til spilde. Dette ville også give større mulighed for at skabe et godt fællesskab omkring projektet så det ikke afhænger af én mand og gøre at andre måske ville videreudvikle projektet.
Gravatar #4 - Eniac
1. feb. 2009 21:27
Denne udviklingsmodel har vist sig at være vanskelig at forene med et familieliv, ikke mindst i det seneste år, hvor han har fået en datter.

True. Det er så godt som umuligt at få fritidssysler til at hænge sammen med børn. Jeg launchede selv et site lige inden jeg fik mit første barn, og ganske rigtigt - jeg har praktisk talt ikke rørt sitet i 5 år.
Selvom koden er ved at være "gammeldags" må det jo siges at være stabilt, da det har kørt upåklageligt siden da (95% dhtml)

Så er i alle "advaret" hvis i overvejer unger ;-)

Godt jeg også koder på mit fuldtidsjob. Ellers havde jeg nok været temmelig rusten i det i dag.
Gravatar #5 - crashoverride
2. feb. 2009 07:08
Sørgligt men forstår ham godt.

Det er aldrig nemt at både junglere familie liv og arbejdes liv en af grundne er sikker at arbejdes livet kræver oftest mere end 37,5 om ugen.

Man skal være heldig hvis man som mig ikke kommer til at ligge de 50 - 55 timer om ugen.

#4 Har sku svært bare med arbejde og familie som skrevet har jeg snildt 50 - 55 timer ca 20 timer ekstra om ugen plus 2 timers transport.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login