UbuntuUbuntu 11.04 frigivet med Unity til desktops

Via The Register - , redigeret af Pernicious , indsendt af cgt

Canonical har annonceret den færdige udgave af Ubuntu 11.04, der går under kodenavnet Natty Narwhal. Dermed bliver det endeligt muligt for brugerne at give sig i kast med Unity-skrivebordsmiljøet i en færdig desktop-udgave.

Unity, som er lavet af Canonical selv, overtager dermed den rolle, som GNOME har haft indtil nu. Projektet blev annonceret sidste år og har tidligere været at finde i Ubuntu Netbook Edition. Det er dog som tidligere nævnt først til Natty Narwhal, at man har lavet en desktop-udgave. Unity byder her blandt andet på en dock i venstre side af skærmen, sammen med en menu i toppen.

Software-mæssigt byder 11.04 på Firefox 4 som standard-browser og LibreOffice 3.3.2 i stedet for OpenOffice-suiten, som har været inkluderet i tidligere Ubuntu-udgaver.

Den fulde liste over ændringer kan findes her, vil du prøve den ny version finder du links til de forskellige udgaver her.

Gå til bund
Gravatar

#1 Fafler 29. apr. 2011 06:52

Jeg tror jeg får svært ved at vende mig til Unity. Især fordi jeg nok ikke rigtig gider give det en chance. Det er nemmere bare at bruge "Ubuntu Classic."

Udover det, så skal jeg lige lave en prøveinstallation på en USB stick inden jeg opgraderer den bærbare, da der har været problemer med ThinkPad maskiner i betaen i lang tid. Men hvis det virker, så fixer det forhåbentlig nogle af de problemer der er med de gamle pre-Catalyst Radeon chips. Strømstyring, brug af extern skærm uden flimmer og bedre 3D accelration. Og er der selvfølgelig den her, jeg tror mange af os har set frem til. Det altid bare nice med en ny Ubuntu. It's like christmas twice a year.

Interessante artikler på Phoronix om 11.04:
Om strømforbrug, som : http://www.phoronix.com/vr.php?view=15935
Boot tid sammenlignet med tidligere udgaver: http://www.phoronix.com/vr.php?view=15952
Om den 200 liniers kernel patch: http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&...
Ah nevermind, der var jo allerede en der havde skrevet det.
Gravatar

#2 Mnc 29. apr. 2011 06:56

Ku' være man skulle starte vmware når man kommer hjem. :P
Gravatar

#3 rassah 29. apr. 2011 07:05

Tja, Unity er vel en tilvænnings sag, ens arbejdsflow skal man nok være indstillet på bliver ændret, men ellers er det er nu meget godt man nu kan få 100% udnyttelse af sin vertikale og horisontale skærmplads. Specielt godt hvis man har en lille skærm.
Gravatar

#4 hezla 29. apr. 2011 07:12

Unity er en tilvænningssag, ja, men desværre er 11.04 så ustabil at man slet ikke når at blive tilvænnet.

Testet på 3 forskellige hardware konfigurationer som ellers ikke har problemer med Ubuntu, så er 11.04 Natty stort set ubrugeligt, Unity eller Classic, det crasher eller har mange grafik fejl.

PAS PÅ med at opgradere!!

Blev hellere på 10.10 og vent til Unity er modnet.
Gravatar

#5 Tukanfan 29. apr. 2011 07:20

Nu har jeg ikke prøvet den nye 11.04, men mit indtryk af Ubuntu er, at den altid er i beta ~1 uge efter release
Gravatar

#6 BeLLe 29. apr. 2011 07:21

Opdaterede min server igår og har ikke mærket nogen forskel. Den kører lige så stabilt som den plejer
Gravatar

#7 Louis 29. apr. 2011 07:30

#1

jeg vil anbefale, at man sætter launcheren til never hide. Dette giver IMO en bedre oplevelse af Unity: http://askubuntu.com/questions/35963/how-to-make-u...
Gravatar

#8 tadeusz 29. apr. 2011 08:19

Okay troede lige de mente Unity (game engine) men det var det saa ikke .. aev.
Corporation. An ingenious device for obtaining individual profit without individual responsibility. /Ambrose Bierce
Gravatar

#9 arn 29. apr. 2011 08:19

En god tommelfingerregel:

Opgrader aldrig til den nyeste Ubuntu på din vigtige produktions maskine før der er gået 30 dage efter udgivelse af ny version. Der er altid kritiske fejl i starten, som bliver rettet den første måned.

På min produktionsmaskine, opgradere jeg Ubuntu hver halve år i januar og juli. Og så har jeg aldrig oplevet nogle problemer. Så er der gået 3 måneder hvor fejlene er rettet. Har kørt Ubuntu siden 6.10.

Jeg har en sekundær PC, hvor jeg opgradere/installere når den nyeste version er klar. Her kan jeg så lege lidt med de nye tiltag og se hvordan den kører.

Men til alle som ikke har to computere, ville jeg råde til at vente minimum 30 dage, og gerne 90 dage. Så siger min erfaring også at man ikke behøver at nyinstallere systemet, men bare kan opgradere uden de store problemer.
Gravatar

#10 tentakkelmonster 29. apr. 2011 11:00

Er Unity baseret på gtk+ eller noget andet?
Gravatar

#11 Eidolon 29. apr. 2011 11:40

slemt skuffet over docken, den er langt underlegen i forhold til alle de andre MacOS lignende docks.

Er allerede frustreret over at man ikke kan manipulere med f.eks. ikonerne eller selv lave sine egne links.

F.eks. kan jeg ikke lave en launcher til WoW, Wine programmer generelt kan den heller ikke fange.
Gravatar

#12 themi 29. apr. 2011 11:58

Jeg opdaterede her til morgen, og har indtil videre ingen problemer haft. -Endda på trods af lidt tweaks på compiz osv. (ved ikke om det burda have nogen indflydelse)

Docken er sådan set meget smart. Den kan sagtens fange mine wine programmer.
Går ud fra det kommer, men jeg kunne godt tænke mig at man kunne justere hastigheden på scolling i docken og evt hvor store ikonerne skulle være.

En anden ting: Når man trykker på logoet oppe i venstre hjørne burde den søge på alle filer i systemet. Når nu søgefunktionen er så integreret og ser ud til at den skal være en central del af arbejdsflow burde den søge i alt.

Det er også lækkert at programmers header ligger oppe i hvad der før var et panel. Fed skærmudnyttelse (her er det også lækkert med en vertical dock)

lækkert med en komplet nytænkning af desktopmiljøet. Det ser lækkert ud, omend ikke med et nært så poleret finish som hos OSX.


Generelt en vildt fed opdatering.
Er der andre væsentlige forandringer end unity og libreoffice i denne udgivelse? - søgning i metadata fx?
Gravatar

#13 Eidolon 29. apr. 2011 12:27

jeg ledte også langt efter en omskiftet til Window Managers, bruger selv emerald og det besluttede den ganske enkelt at jeg ikke skulle have længere.

Der er ved at gå microsoft i det.
Gravatar

#14 cgt 29. apr. 2011 14:59

Så er det jo godt at man kører Arch med XFCE :).
Gravatar

#15 markjensen 29. apr. 2011 15:27

themi (12) skrev:
Går ud fra det kommer, men jeg kunne godt tænke mig at man kunne justere hastigheden på scolling i docken og evt hvor store ikonerne skulle være.


I CompizConfig kan du justere ikonstørrelse. Jeg ved ikke med scrollhastighed, men du kan vist hive i baren så du hurtigere kan komme ned.


Er der nogen der ved hvorfor man ikke kan tab complete i Alt+F2? Den er lidt irriterende i forhold til den gamle, men ellers er jeg ganske tilfreds.
Smilinger.dk - tegneserier og billeder
Gravatar

#16 Tukanfan 29. apr. 2011 15:49

På netbooks vil jeg da til enhver tid bruge Xmonad og ikke Unity. Det er vejen fremad! =)
Gravatar

#17 vooze 29. apr. 2011 19:56

Har kørt 11.04 siden sidste uge, og jeg egentligt okay tilfreds med unity efter et par dage. Jeg har sat ikon størrelsen ned til 40, i stedet for 48, og launcheren til NEVER HIDE. Det andet er sku belastende, hvis man har skærm pladsen til den er der hele tiden, e rdet klart at fortrække.

Ellers synes jeg ikke har fundet de store bugs i 11.04 endnu. Alle mine programmer o.lign kører stadig uden problemer..

En anden meget snedig feature er at man i software-center kan give feedback på programmer.. Bliver skide godt om nogle uger/måneder når der er reviews på alle programmer, så man kan skille de gode fra de dårlige :)


Ellers Thumps up til Ubuntu 11.04.
Gravatar

#18 Simm 30. apr. 2011 15:48

Jeg har lidt svært ved at vænne mig til Ubuntu Unity, og har været på nippet til at gå tilbage til Classic. Meen.. synes så også den skal have en chance et godt stykke tid, for man har vel altid en eller anden tendens til at favorisere det, man kender.
Nu 95% klogere end koldskål
Gravatar

#19 Simm 30. apr. 2011 15:52

#17 Ja, det er en god feature mht. anmeldelserne i software center.. Desværre er det en stor ulempe at man skal klikke på hver enkelt program for at installere det. Jeg endte med at hoppe i consol'en og så installere mine apps via apt
Nu 95% klogere end koldskål
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login