Nanorør af kulstofatomer spås en stor fremtid, blandt andet inden for elektronikindustrien, der er dog visse ulemper. En af dem er, at produktionen af nanorør ofte fremstiller dem med to forskellige egenskaber.
Et nanorør består principielt set af et fladt stykke “papir” af kulstofatomer, der er rullet samme til et rør, men afhængigt af hvordan denne rulning er sket, kan røret få en metallisk ledende egenskab eller en halvlederegenskab.
Til fremstilling af f.eks. transistorer ønsker man kun den halvledende egenskab, og det ser nu ud til, at man via kemikalier kan styre processen, således at kun den ønskede type nanorør bliver dannet.
Det er forskere fra Cornell-universitet i USA, i samarbejde med forskere fra firmaet DuPont, som er kommet frem med løsningen, der tilmed er billig at anvende.
Zhenan Bao, Professor skrev:
This method looks quite promising. I think it’s very important work because getting rid of the metallic tubes for high-performance transistors is a big challenge. This is a totally different approach and it achieved very good results.