mboost-dp1

Københavs Kommune

Tissetrængende 60-årig dame laver online-toiletoversigt for København

- Via Videnskabsministeriet / IT- og Telestyrelsen - , redigeret af Pernicious

Når man kommer op i årene er det nærmeste toilet ofte nyttig og nødvendig information at have. Tine Müller fra København var derfor overrasket over, at der ikke var noget sted på nettet med nøjagtige kort over offentlige toiletter i København. Hun forsøgte at få placeringerne fra kommunen, og efter et år lykkedes det i 2006. Desværre var placeringerne ikke ret præcise.

Da Tine var veluddannet i internetanvendelse, tog hun sociale medier i brug. For nylig blev hun ven med Klaus Bondam på Facebook og foreslog ham at invitere sine Facebook-venner på rundtur i Rådhuset. Under besøget lykkedes det hende at overbevise Bondam om, at de nøjagtige placeringer var værdifuld information.

Hun fik derfor en aftale på plads om at få de relevante data den 30. april i år. På IT- og Telestyrelsens nye netværkssite, digitaliser.dk fortsatte debatten, og nu har hun oprettet en tidlig Google Maps mashup over toiletplaceringerne, der kan ses på Tines site.

Gå til bund
Gravatar #1 - madeinrussia
1. jun. 2009 10:52
genialt
Gravatar #2 - dr. jones
1. jun. 2009 10:57
Et kort over seks toiletter i Kbh?
Jeg når da at pisse i bukserne inden jeg får fundet mobilen frem og loadet hjemmesiden. Det hjælper da slet ikke, hvis jeg render rundt med en god fjer i hatten. Så ville det da være federe med et kort over gyder og buske i området.
Gravatar #3 - Mort
1. jun. 2009 11:04
dr. jones (2) skrev:
Et kort over seks toiletter i Kbh?
Jeg når da at pisse i bukserne inden jeg får fundet mobilen frem og loadet hjemmesiden. Det hjælper da slet ikke, hvis jeg render rundt med en god fjer i hatten. Så ville det da være federe med et kort over gyder og buske i området.


Så er problemet da ikke at man skal på nettet for at finde toiletterne, men at der ikke er nok offentlige toiletter i København.
Gravatar #4 - smiley
1. jun. 2009 11:09
Bemærk hvor meget hun har skulle gøre for at få det igennem..

Det er typisk for hvad som helst nu til dags, ingen vil stå til ansvar så man laver et papirhelvede hvor folk bliver druknet i bureaukrati.
Gravatar #5 - alca11
1. jun. 2009 11:21
Forstår ikke hvad hun kan bruge det til. Hun har jo ikke computeren med ude, når hun skal på toilet alligevel.

Så kunne hun jo vel ligeså godt undersøge det på forhånd - som en anden nævnte er der jo kun 6 toiletter, det er da til at huske, hvis man går op i det.

Hvorfor går hun ikke bare ind og låner den nærmeste restaurants/biograf/center/museums toilet?
Gravatar #6 - mathiask
1. jun. 2009 11:26
alca11 (5) skrev:

Hvorfor går hun ikke bare ind og låner den nærmeste restaurants/biograf/center/museums toilet?


Fordi de ALTID har et skilt hvor der står "toilettet er kun for restaurantens gæster". Af en eller anden grund overser jeg altid det skilt når jeg er i Nyhavn med mine dåseøl...
Gravatar #7 - Bladtman242
1. jun. 2009 11:30
Det er sgu da alligevel meget imponerende at 61 årige tine har styr på facebook, google maps og kan lave sin egen hjemmeside:D
Gravatar #8 - dr. jones
1. jun. 2009 11:37
#7 ja, det synes jeg også var det bedste i den nyhed.
Gravatar #9 - MiniatureZeus
1. jun. 2009 11:55
Hun skulle da bare have tilført ideen til newz.uservoice.com så havde Mandalae da lavet det for hende! :D
Gravatar #10 - JoeX2
1. jun. 2009 12:11
Det kunne være de skulle lave et lignende kort over SDU, Odense. :-)
Gravatar #11 - BeLLe
1. jun. 2009 12:12
jeg forstår ikke helt nødvendigheden af dette... men det har måske noget at gøre med at jeg er af hankøn. Vi har jo den fordel at verden er vores toilet
Gravatar #12 - rmariboe
1. jun. 2009 12:12
#3 << Der er masser af toiletter og pissoirs - som hun skriver, tilføjer hun ikke punkter, hun ikke kender den nøjagtige placering af.
Der mangler fx. pissoir ved Nikolaj kirke og toilet ved Cirkusbygningen...

Og ja, det er meget cool, at hun har styr på Google Maps API osv - og at hun orker at lobbyere så stærkt...

#11 << Jeg tror, at det er en hobby for hende :)
Gravatar #13 - Taxwars
1. jun. 2009 12:20
Sikket noget pis *ho ho ho*

Erm.

Anywyay, tror pokker de ikke vil ud med informationerne, der er jo slet ikke nogen!

Godt man som man bare lade vandet over nærmeste hæk ;)
Gravatar #14 - Stente
1. jun. 2009 12:30
Det er knapt så nyskabende, som denne nyhed giver udtryk for.. Sidste efterår lavede vi et tilsvarende produkt som semesterprojekt på AAUK's Landinspektørstudie..

http://imi.aau.dk/~08li116/toiletkort/

Kortet er ligeledes tilegnet mobiltelefonen. Bemærk at kortet langt fra er færdigudviklet..
Klik på spørgsmålstegnet for hjælp og lidt mere information om funktionaliteten..

Vi har iøvrigt medtaget alle offentligt tilgængelig toiletter(F.eks. nationalmuseets) og indlagt information om åbningstider, således at man ikke kommer til at gå forgæves.
Tanken var at implementere mobiltelefonernes GPS funktion, således at man altid fik oplyst det nærmeste toilet til lige netop éns position
Derfor er der nede i bunden på forsiden, mulighed for at indtaste koordinater, så man kan se at afstandsmålingen fungerer i praksis. Der er ligeledes mulighed for at tilpasse kortets størrelse til mobiltelefonens vindue..
De to sidstsnævnte ting skulle gerne kunne klares helt automatisk..
Gravatar #15 - mathiask
1. jun. 2009 12:39
#14

Jeg tror faktisk mere på den ældre dames projekt. Det er jeg nemlig sikker på der bliver udviklet videre på...
Gravatar #16 - ipwn
1. jun. 2009 13:36
Det er egentlig underligt at man ikke viser hvor toiletterne er. Jeg kender to offentlige toiletter i Esbjerg, og de er på torvet. Hvis jeg skal tisse, og er på gåben, så må jeg finde et træ. Og det er politiet ikke særligt glade for. Men hvad kan man gøre? Banke på ved fremmede og spørge om lov til at bruge toilettet?

Det er en god idé. Men kort rundt omkring i byen med toiletter angivet, ville da også være fint nok :) (Sammen med alt den anden information de i forvejen indeholder selvfølgelig)
Gravatar #17 - myplacedk
1. jun. 2009 14:03
alca11 (5) skrev:
Hun har jo ikke computeren med ude, når hun skal på toilet alligevel.

Jeg har hørt om sådan nogle smarte apparater man kan købe et eller andet sted. Sådan lidt ligesom en computer, bare så små at de kan være i lommen. Dem kan man gå på internettet med, og vist også nogle andre smarte ting, så som at bruge dem som en slags telefon.

Jeg kan desværre ikke lige huske hvad de hedder, og kan ikke lige finde et link. Men jeg ved de findes, og måske har hun sådan en.
Gravatar #18 - tinem
1. jun. 2009 14:38
Er da glad for at mit projekt bliver nævnt rundt omkring, hvilket forhåbentligt kan hjælpe til med at få ALLE kommuner til at offentligøre disse data.

Og så lige et par rettelser. Jeg hedder Tine og er 60 år - 16.10.1948 - og IKKE Trine og 61 år. :-)

Tak for de pæne ord fra nogle af jer og til alle de andre, så giv jer dog lige lidt tid til at undersøge hvad projektet egentligt går ud på og gerne skulle ende med. ALT er forklaret her. Og når I har fået læst at alle jeres spørgsmål er besvaret der kom så gerne tilbage og stil nye.
Gravatar #19 - tinem
1. jun. 2009 16:18
Til jer som ikke gider at læse så meget - Se her hvad sker sker når koordinaterne er ukorrekte.

Som jeg også har nævnt under mit projekt så er der allerede andre som har lavet en lignende tjeneste for folk der lider af sygdommen Colitis-Crohn, men da de har brugt HELE vejen til at finde koordinaterne for toilettet, er dette jo selvfølgelig FORKERT placeret. Derfor er det vigtigt at kommunerne kommer i sving og får givet os koordinaterne til download inden andre laver lignende ubrugelige mash-ups og vil I hjælpe med, så kom med jeres forslag her.

Det er da utroligt at en "gammel kone" som mig skal fortælle "dygtige" unge programmører (som har lavet flush-it.dk) at det faktisk er ubrugeligt, det de har lavet.
Gravatar #20 - jAST
1. jun. 2009 18:09
Historien er cute... og jeg vil sige at hun er et eksempel på en der har taget Internettet til sig på en fed måde.

Hvad angår Digitalisér.dk så er det fandme et fedt site... for et offentligt site, så har jeg sjældent set et der spiller så godt, og samtidigt bare holder hele vejen igennem.

Det kan godt være sitets indhold egentlig er lidt kedeligt... men damn det virker!!
Gravatar #21 - Sommer
1. jun. 2009 18:29
Kære Tine,

Vil du være min bedstemor?

Gravatar #22 - LinguaIgnota
1. jun. 2009 18:51
Og min kæreste?
Gravatar #23 - el_barto
2. jun. 2009 06:41
Jeg kender godt det der toilet midt på Vester Voldgade, det er bare så svært at stå stille og undgå at tisse på brættet når bilerne suser bag om ryggen på en :(
Gravatar #24 - tinem
12. jun. 2009 13:01
Prøv at se disse fantastiske tutorials om hvordan man finder toiletter med en iphone http://www.sitorsquat.com/sitorsquat/mobile/iphone... Det ville jeg også gerne lave for mit map udover kortet på Internettet.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login