Wikimedia

TikTok sagsøges for at samle data om børn

- Via The Verge -

Med basis i COPPA (den amerikanske online-privatlivs-ret for børn), bliver TikTok (tidligere musical.ly) nu sagsøgt for angiveligt at indsamle data om børn og deres forbrug af app’en.

Det burde ellers ikke være nyt for nogen hvilken vej rettighedsvindene blæser, men alligevel har det lykkedes TikToks ejer at rende ind i et tracking-problem. Det er nemlig ikke lovligt i USA, at tracke børn under 13 års færden, uden forældrenes samtykke.

Dataen der er blevet indsamle er derefter blevet til tredjepart (formentlig som en del af reklamenetværkets såkaldte “DMP”-lag).

ByteDance, der står bag TikTok, er derfor endt lige midt i en retssag med deres datasalg som fokus – og med brud helt tilbage til 2014.

Tidligere i år, betalte ByteDance $5.7 millioner til FCC i USA, over lignende COPPA-brud, bare for Musical.ly. Ligeledes har Youtube netop betalt $170 millioner dollars, for lignende brud.

Gå til bund
Gravatar #1 - antimate
5. dec. 2019 18:56
Susan Wojcicki du skulle bare havde holdt din kæft om at børn brugte jeres platform. du har jo vækket djævlen hos COPPA som er gået på en rampage igennem internettet og er godt i gang med at skabe det helt nye problemer.

værst af alt. i stedet for at løse problemet. skubber man problemet videre til dem der faktis får det hele til at gå rundt. nemlig createrne.

når det er sagt. jo. børns information skal ikke op snappes og sælges. for guds skyld. der er jo ingen sammenhæng mellem folks personfølsomme data i vores CPR register der virker sammen. alt skal jo dobbelt citeres og gerne en ny IT løsning hver andet år. så man skal holde tungen lige i munden. mens BIG DATA ruller rundt i data som var det en leg.

og target adds? shiiiiit det er sjældent der faktis er noget brugbart. tak skæbne for adblock.
Gravatar #2 - TwistedSage
6. dec. 2019 14:29
TikTok er faktisk rimeligt skidt. Det er kinesere der laver det, og der er indhold (musiktekster) der er ret upassende for mindre børn.
Gravatar #3 - Claus Jørgensen
6. dec. 2019 14:32
#2

Indholdet er generelt upassende. Det er grundlaeggende set jailbaitgallery genopstaaet som en app.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login