mboost-dp1

Energistyrelsen

Teleaftale: 100 mio. til bredbånd i Udkantsdanmark

- Via Jyllands-Posten - , indsendt af arne_v

Alle partierne i Folketinget er blevet enige om en ny teleaftale. 100 millioner kr. skal der i alt bruges på at sikre bedre internet i hele Danmark.

Det seneste forlig er fra 1999.

Den nye aftale bygger på et udspil fra i marts og tilføjer 60 millioner kr. til den såkaldte bredbåndspulje, hvilket får puljen op på de førnævnte 100 millioner.

Puljen er primært rettet imod de tyndt befolkede områder i Danmark. Byzonerne kan derfor ikke søge penge fra puljen.

Målsætningen er, at alle hustande og virksomheder i Danmark skal have adgang til en bredbåndshastighed på mindst 100/30 Mbit/s – senest i 2020.

I 2017 havde 89 procent adgang til den hastighed.

Derudover skal den nye teleaftale gøre klar til 5G-mobilteknologi, der ventes at ankomme i Danmark inden for de næste tre til fem år.

Gå til bund
Gravatar #1 - SukkerFri
21. maj 2018 08:37
Hvad er mest realistisk for 100millioner kroner:
1. 4G/5G dækning i de områder med dårlig/ingen bredbånd?
2. Kobber/fiber i bedre kvalitet?

Jeg ville da klart fortrække fiber, men realistisk set, så kan man slå to fluer med ét smæk ved at udvidde 4G/5G nettet og tilbyde lynhurtig internet, samt god mobildækning.
Gravatar #2 - Ufomekaniker
21. maj 2018 10:13
ja det giver lidt mening. Men kun hvis der ingen databegrænsning er på 4G/5G. Fordi eller kan man jo ikke bruge det som en reel substitut til en fiber forbindelse. Jeg kan i hvert fald ikke.
Gravatar #3 - Ni
21. maj 2018 10:19
Jeg tænker også, at det bliver en xG løsning og luft er bare et forfærdeligt dårligt medie til dataforbindelser
Gravatar #4 - SukkerFri
21. maj 2018 13:49
I skal jo ikke tænke på jer selv, da i er ikke repræsentative for den danske befolkning :)

Hvis man er IT orienteret, så går man heller ikke efter at bosætte sig i områder uden ordentlig infrastruktur, altså mener jeg ikke de her 100millioner kroner er så aktuelle for den (vores) type af befolkningen.

Hr og Fru Danmark kan sagtens nøjes med 500GB trafik i måneden. Måske ikke når 4K bliver mainstream, men til den tid ser datapakkerne nok også anderledes ud.

Her hvor jeg bor, har vi Fiber fra Altibox (MVB gravede det ned i sin tid). Men sidste statistik jeg så, var det under 40% som havde fiber. Flere har ikke engang DSL, men bare 4G, som de så kan tage med på ferie her i DK... Jeg har suttet på fiberen herude siden den blev lagt ind og jeg kunne da aldrig finde på at give slip. Naboen derimod fik et tilbud på noget 20/2Mbit som var 39kr billigere pr måned end hans daværende 30/30Mbit Fiber, så hoppede han da på DSL igen(!?)
Gravatar #5 - spand-online
21. maj 2018 17:36
#4

Nu er der jo også andre parametre der spiller ind end lige it infrastruktur når man vælger hvor man skal bo eller drive en virksomhed.

Men jeg tvivler på at man kommer ret langt med 100 millioner uanset.
Selv telemaster er forholdsvist dyre og skal stå ret tæt for at sikre en ordentlig dækning. Desuden skal de jo også have forbindelse til resten af nettet på en eller anden måde.
Jeg tvivler på at man kommer udenom en mængde grave arbejde.

Personligt så jeg helst at man fik fiber ned over det hele og jeg tror også det kommer over tid men det kommer til at gå langsomt
Gravatar #6 - arne_v
21. maj 2018 17:39

Derudover skal den nye teleaftale gøre klar til 5G-mobilteknologi, der ventes at ankomme i Danmark inden for de næste tre til fem år.


2021-2023 lyder ret langsomt.

https://www.lifewire.com/5g-availability-world-415...

https://www.lifewire.com/5g-availability-us-415591...
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login