Pixabay

Regeringen lover bedre internet i hele Danmark

Regeringen vil af med de sorte internet-huller. Derfor vil de nu konkret sikre bedre internet på 25.000 adresser spredt rundt i landet, hvor der ikke i forvejen er god dækning.

Det fremgår af et fremlagt udspil til fremtidens telepolitik i Danmark, der kræver, at teleselskaberne skal levere bedre dækning til yderområderne.

På det, der svarer til syv procent af Danmarks areal fordelt på 20.000 spredte adresser, skal man have 30 Mbit download og 3 Mbit upload, og på yderligere 5.000 adresser skal der være mindst 50 Mbit download og 5 Mbit upload. Der skal derudover være taledækning ved alle de 25.000 adresser.

Samme udspil sætter også penge af til bredbåndspuljen i form af i alt 100 millioner kroner. Regeringen foreslår i den sammenhæng, at byzonerne ikke kan søge de penge.

Ifølge udspillet vil Regeringen også undersøge de mest populære telefoners antenner og offentliggøre disse resultater, da mobiltelefonernes antenner har stor betydning for internetdækningen særligt i områder med dårlig dækning.

Gå til bund
Gravatar

#1 CBM 7. mar. 2018 05:55

Så vil jeg gerne kvittere med at love medvind på cykelstierne hele året rundt!
https://fricomputer.dk https://retrohardwareheaven.blogspot.com/ #ComeToTheDuckSide www.duckduckgo.com, AMD + ASUS = kvalitet! #BringBackTheKeyboard #JackOn SailfishOS rocks! 010000100110100101101110011000010111001001111001
Gravatar

#2 ToFFo 7. mar. 2018 07:57

#1 - Jeg tænkte i samme baner. Jeg er ret sikker på de penge ikke bliver brugt fornuftigt alligevel. I min hjemby kom Midtvest Bredbånd til verden og de lovede fiber og masser af hastighed til alle beboerne i vestjylland. De fik en masse penge, og så gik de sørme konkurs. Så fik de et økonomisk indskud og så gik de ned igen. De penge blev i hvert fald ikke brugt på udrulning af fiber. De fik da gravet et par huller her og der, men fiber kom der sgu aldrig noget af.

Jeg forestiller mig det samme sker igen. Folk er alt for grådige til at administrere den slags.
Der findes ikke pingviner på nordpolen. Who gives a shit??
Gravatar

#3 thomaxz 7. mar. 2018 09:15

Hvorfor ikke har lidt større ambitioner, som f.eks. 50/50 mbit.
Det burde være forbudt at kalde asynkrone linjer for bredbånd.
http://www.thomasc.tk - http://Danskestemmer.dk - http://ltagta.tk
Gravatar

#4 Sn3akr 8. mar. 2018 17:21

https://telepristjek.dk/43-postnumre-med-daarlig-m...

Her kan man ud fra undersøgelsen se hvilket postnummer der har problemer alt efter udbyder, men som jeg lige kan se det efter en hurtig skimning, så er der ingen postnumre der er med på alle 4 netværk.

Som kunde kunne man jo så finde et abonnement hos en udbyder der benytter et andet netværk.. Det kan jo ikke være rigtigt at vi andre kunder skal betale for at Jens Hansen skal have fire netværk at vælge mellem når han kører traktor ude i 4 kartoffelrække. Eller at 10 kunder i en landsby, som alligevel er ved at uddø (de bor der sandsynligvis kun fordi ingen vil købe deres hus og de er belånt op over friværdien og ikke kan komme derfra), ligger i et hul omgivet af bakker som skygger for signalet, skal have seperat mast.
Gravatar

#5 freesoft 9. mar. 2018 16:30

Fra kilden: "Næsten ubeboede og privatejede Hesselø ligger 25 km nord for Sjælland. Nu skal der ifølge regeringen 50 Mbit dækning til øen."
Go' ide :-)
We're the Federal Government. We record everything.
Gravatar

#6 Sn3akr 10. mar. 2018 09:53

freesoft (5) skrev:
Fra kilden: "Næsten ubeboede og privatejede Hesselø ligger 25 km nord for Sjælland. Nu skal der ifølge regeringen 50 Mbit dækning til øen."
Go' ide :-)


Hvis man vælger at bosætte sig på en privat ø, så må man også påregne sig lidt besvær.. Som eksempelvis selv at måtte til lommerne, hvis man vil have bedre mobildækning på sin ø. Loven er efter sigende lige for alle, så må alle andre på fastlandet jo også kunne forlange at kunne få trukket fiber, det kan da ikke koste lige så meget.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login