mboost-dp1

UAM

Sydkorea vil indføre flyvende taxaer om blot tre år

- Via Politiken -

Om bare tre år skal det være muligt at bestille en taxa, der tager turen hen over biltrafikken i Sydkorea, siger regeringen i ny, ambitiøs plan ifølge Politiken.

Om tre år skal sydkoreanere kunne bestille flyvende taxaer via landets taxi-app. Det er regeringens mål i den storstilede “K-UAM Grand Challange”-plan, og transportministeriet har netop underskrevet en aftale med fire af Sydkoreas største firmaer inden for telekom, mobilitet og flytransport. Det skriver den sydkoreanske avis The Korea Herald.

Planen er, at de flyvende køretøjer, kaldet “urban air mobility” (UAM), skal forbedre trafikken i millionbyer som Seoul, der lige nu er hårdt ramt af trafikpropper. I første omgang bliver lufttrafikken forbeholdt sygetransport for at minimere antallet af helikoptere i Seoul, men fra udgangen af 2025 forventes luftrummet at åbne for alle.

“Lande som Singapore regner allerede med at indføre UAM-taxaer i 2024, så teknologien er klar. Det eneste, vi mangler, er politikker og infrastruktur. Så hvis vi arbejder hårdt og målrettet med vores samarbejdspartnere, tror jeg helt sikkert, at vi kan nå vores 2025-mål,” fortæller Na Jin-hang, der er direktør for regeringens UAM-team, til Politiken.

De flyvende taxaer bliver dronebiler – små køretøjer med propeller og med plads til en eller to passagerer. Taxaerne kommer til at flyve i 300 til 600 meters højde, og transportministeriet vurderer, at passagererne vil komme frem tre gange hurtigere ved at flyve frem for at køre, skriver The Korea Times.

Gå til bund
Gravatar #1 - nwinther
31. maj 2022 08:10
Det er flere år siden vi så noget fra Dubai, tror jeg det var, med "flyvende taxa".

Hvad skete der med dét projekt?

Hvis flyvende taxaer skal forestille at være konkurrencedygtig, hvornår bliver det så bare luftrummet, der er proppet? Hvis det ikke bliver proppet, må det være fordi, det ikke er konkurrencedygtigt (eller vitterligt kan erstatte jord-trafik).
Og hvis det ikke er konkurrencedygtigt, er det jo i virkeligheden gammel-kendt koncept: En helikopter.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login