mboost-dp1

Google Inc.

Street View frikendt for aflytning i Storbritannien

- Via TG Daily - , redigeret af Net_Srak

I den meget omtalte sag om indsamling af data fra ubeskyttede trådløse netværk i forbindelse med affotografering af veje til Googles Street View-funktion i Google Maps har firmaet fået hjælp af de britiske myndigheder.

Ligesom mange andre myndigheder verden over, inklusiv Danmark, har de britiske været i gang med at undersøge forholdene omkring Googles indsamling af Wi-Fi-data. Konklusioner er, at de ikke mener, Google har lavet noget forkert.

Den afgørelse har vakt vrede blandt flere britiske privatlivsorganisationer, der ikke mener, Google har rent mel i posen. Årsagen til frikendelsen er ifølge myndighederne, at de ved gennemgang af stikprøver for de indsamlede data ikke kunne finde materiale, der kunne identificere personer.

Talsmand for ICO (Information Commissioner’s Office) skrev:
The information we saw does not include meaningful personal details that could be linked to an identifiable person.





Gå til bund
Gravatar #1 - trylleklovn
30. jul. 2010 11:24
Forstår ikke det er blevet blæst sådan op. Den letteste måde at indeksere wifi spots er ved at opfange de pakker man nu er i nærheden af når man kører forbi, hvis man skal til at sortere de ukrypterede fra eller have en eller anden form for interaktion med de wifi spots, så bliver det først kringlet, når formålet bare er at kæde mac adresser+ssid sammen med gps position.
Gravatar #2 - tadeusz
30. jul. 2010 12:06
Hva forventer du af en af de mest it-parate/oplyste lande i verden ?

Den her sag siger mest om de forskellige landes populistiske/paranoide politik.
Gravatar #3 - p1x3l
30. jul. 2010 13:14
Tark!
Gravatar #4 - oddshrub
30. jul. 2010 16:07
Det ville vel også være lidt hyklerisk hvis google ikke var sluppet godt for det i England. CCTV optager jo i forvejen alt hvad folk tforetager sig så snart de bevæger sige udenfor, så den Britiske regering ville vel bare have del i sagerne.

Røvland.
Gravatar #5 - Athinira
30. jul. 2010 18:36
oddshrub (4) skrev:
Det ville vel også være lidt hyklerisk hvis google ikke var sluppet godt for det i England. CCTV optager jo i forvejen alt hvad folk tforetager sig så snart de bevæger sige udenfor, så den Britiske regering ville vel bare have del i sagerne.

Røvland.


Røvland ligefrem?

Jeg forstår virkelig ikke den store harme over CCTV. Der er stor forskel på overvågning der har til formål at gøre det mere sikkert for os at bevæge os på gaden, og overvågning der direkte gør indtrængen på vores privatliv (logning af vores internetaktiviteter, registrering etc.).

Det er værd at huske på at vi i Danmark faktisk har et meget lavt kriminalitetsniveau, men at det ikke forholder sig sådan i andre lande. Ifølge Wikipedia sker der omkring 10 gange så mange mord i England som herhjemme hos os selv (0-1 mord per 100.000 indbygger i Danmark vs. 5-10 per 100.000 i England), og sikkerheden på deres gader derfor er langt vigtigere end her hos os.

Jeg er selv en person der sætter STOR pris på privatlivets fred, men det forhindrer mig ikke at at vurdere hver situation på et individuelt niveau før jeg råber vagt i gevær. Jeg er imod overvågning der gør direkte indtrængen på mit privatliv og de aktiviteter jeg foretager mig, men gadeovervågning er et fedt koncept, og har absolut INTET med at overvåge dit privatliv at gøre, og i modsætning til internetlogning så har overvågning af gader faktisk en positiv effekt på kriminaliteten der kan MÆRKES. Så vidt jeg ved har politiets eksperiment med CCTV overvågning i Jomfru Ane Gade haft rigtig gode resultater mod volden i deres byliv.
Gravatar #6 - trylleklovn
30. jul. 2010 19:12
Athinira (5) skrev:
så har overvågning af gader faktisk en positiv effekt på kriminaliteten der kan MÆRKES


Sjovt, jeg synes netop at se undersøgelser, der indikerer at CCTV ingen effekt har i england. Og de danske forsøg viser bare, at kriminaliteten flytter sig derhen hvor der ingen overvågning er.
Gravatar #7 - XorpiZ
30. jul. 2010 19:30
trylleklovn (6) skrev:
Sjovt, jeg synes netop at se undersøgelser, der indikerer at CCTV ingen effekt har i england. Og de danske forsøg viser bare, at kriminaliteten flytter sig derhen hvor der ingen overvågning er.


Så skal der jo bare overvåges over det hele, så er det problem løst!
Gravatar #8 - Athinira
30. jul. 2010 20:33
trylleklovn (6) skrev:
Sjovt, jeg synes netop at se undersøgelser, der indikerer at CCTV ingen effekt har i england. Og de danske forsøg viser bare, at kriminaliteten flytter sig derhen hvor der ingen overvågning er.


Meget kriminalitet sker i festmiljøet, bl.a. pga. alkohol. Det er derfor at politiets overvågningsforsøg foregår i Jomfru Ane Gade fordi det, sjovt nok, er en festgade med masser af barer og diskoteker.

Så nej, det er ikke bare et spørgsmål om at kriminaliteten flytter sig, medmindre fulde festglade mennesker med vilje smutter til steder der ikke er fest.

Du har utvivlsomt ret i et noget af kriminaliteten flytter sig, specielt når vi snakker overvågning af normale beboelsesområder i modsætning til det danske forsøg, men det har også en positiv effekt på det reelle niveau. Derudover hjælper overvågning til at fange gerningsmænd ved at de kan følges efter de har begået deres udåd.
Gravatar #9 - XorpiZ
30. jul. 2010 20:38
Jeg kan ikke mindes at have set en undersøgelse, der påviste lavere kriminalitet som følge af mere overvågning.

Der er vist en større opklaringsprocent, men kriminalitetsraten skulle være den samme.
Gravatar #10 - gentox
30. jul. 2010 21:20
Det google har gjort svarer til at gå forbi folk på gaden, og overhøre hvad de siger mens man går forbi, uden at stanse.

Så de har kun fået brudstykker, og kun der hvor folk er dumme nok til ikke at kryptere deres netværk.

Så det kan næppe siges at det har været med ondvilje fra googles side.

At de så samler data om din færden på nettet, hver gang du bruger deres tjenester, er en helt anden sag.
Gravatar #11 - Whoever
30. jul. 2010 23:55
#2 præcist

#10
Du tager fejl. Havde Google IKKE gemt informationer, var det som du beskriver...men nu gemte de jo informationerne, hvilket gør det kriminelt efter dansk lovgivning. Datatilsynet har så bedt Google om omgående at slette informationerne (og tak for det, da andre lande har bedt om at få dem udleveret hvilket er lige slemt).

Det handler jo ikke om at de har optrådt ondsindet eller ej, det kan nok ikke bevises. Men de har brudt med dansk persondatalovgivning, det står fast.

Generelt:
Generel overvågning bør kun accepteres i det tilfælde at alle har uhindret adgang til informationerne. Hvis det ikke er tilfældet bør der altid foreligge en dommerkendelse med en tidsbegrænsning på overvågningen, samt et påbud om at informationerne skal slettes efter brug (brug værende bevismateriale i en retssag).
Gravatar #12 - Athinira
31. jul. 2010 05:22
Whoever (11) skrev:
Hvis det ikke er tilfældet bør der altid foreligge en dommerkendelse med en tidsbegrænsning på overvågningen, samt et påbud om at informationerne skal slettes efter brug (brug værende bevismateriale i en retssag).


Beviser må aldrig slettes efter en retsag i tilfælde af at sagen skal genåbnes. Det nytter altså ikke noget at skulle genåbne en retsag, for så at køre en "Ups, de beviser vi brugte i første omgang blev altså slettet, så vi har intet grundlag for at vurdere sagens forløb i første omgang for at se om der er lavet fejl" :o)
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login