mboost-dp1

apple ima kamera mikrofon konference møder / newz.dk

Shutterstock

Stort set alle arbejdere ønsker en 4-dages arbejdsuge, viser Slack-undersøgelse

- Via ZDNet -

En undersøgelse af 1.000 arbejdere foretaget af Slack viser, at 86 procent foretrækker at arbejde længere timer i løbet af færre dage.

Det oplyser ZDNet.

Asynkrone, fjerntliggende og hybride arbejdsformer er stigende i popularitet, rapporterer Slack, beskedtjenesten målrettet arbejdspladser.

En undersøgelse af 1.000 britiske arbejdere foretaget af Slack viste, at næsten 9 ud af 10 respondenter (86 procent) ville foretrække at arbejde længere timer over færre dage ved at forkorte den typiske arbejdsuge fra fem dage til fire.

Asynkrone muligheder – arbejdsmåder, der gør det muligt for arbejdere at arbejde, når de vil, såvel som hvor de vil – er også populære blandt dem, der går ind for en ikke-traditionel arbejdstid: 69 procent af respondenterne i Slacks undersøgelse sagde, at asynkront arbejde gav dem tid til at perfektionere idéer og svar før videregivelse, og mere end 6 ud af 10 sagde, at asynkront arbejde maksimerede deres produktivitet.

Microsoft Japans prøveperiode på en 4-dages arbejdsuge i 2019 blev betragtet som en succes, hvilket resulterede i en stigning på 40 procent i produktivitet. I mellemtiden er den hidtil største prøveperiode på en 4-dages arbejdsuge netop startet, hvilket omfatter 70 britiske virksomheder over en 6-måneders periode, med lignende forsøg i USA og andre steder.

I øjeblikket stiger inflationen i vejret og påvirker fødevare- og brændstofpriserne. At arbejde fra fleksible steder kunne være en økonomisk løsning for arbejderne: 70 procent af de adspurgte tilskriver lavere leveomkostninger til hybride arbejdsformer, der eliminerer visse måltids- og rejseudgifter, konkluderer Slack.

Gå til bund
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login