mboost-dp1

archer air vtol united airlines / newz.dk

Archer Air

Stort amerikansk flyselskab køber eVTOL’er for milliardbeløb

- Via Ars Technica -

Startup-firmaet Archer har fået ny investor – skal levere 200 elektriske vertical takeoff and landing (eVTOL)-fartøjer til United Airlines.

Forud for startup-firmaet Archers afsløring af deres første eVTOL har det amerikanske flyselskab United Airlines allerede bestilt 200 fartøjer.

Archers første fartøj planlægges at stå færdigt i 2024, hvor det skal bruges til hurtig transportering over en rækkevidde på 100 kilometer.

United Airlines’ investering lød på en milliard dollars (ca. 7,5 milliarder kroner) med en mulighed for at tilkøbe yderligere 100 fartøjer for 500 millioner dollars.

Fartøjet er ikke egnet til at erstatte traditionelle fly grundet den begrænsede rækkevidde. Derfor skal det kun bruges til kortere ruter inde i byer.

Læs også: Flyvende biler snart en realitet: SkyDrive tester prototype

Dog er eVTOL’er mere sikre, da de elektriske motorer, som fartøjet benytter, er lettere.

Archers kommende eVTOL vil være udstyret med flere motorer, der giver en ekstra sikkerhedsforanstaltning, i tilfælde af at en af motorerne fejler.

Fartøjet påkræver som udgangspunktet også en pilot, men software skal i fremtiden erstatte piloter i Archers eVTOL’er.

Gå til bund
Gravatar #1 - arne_v
17. feb. 2021 15:34
Og så kan man undre sig over om de mener at hver af disse fly kan indtjene 5 millioner dollars i dækninsgbidrag ved at flyve korte ruter inde i byerne med ganske få passagerer - eller de mener at en miljøvenlig medieprofil er 1-1.5 milliard dollars værd.
Gravatar #2 - T_A
17. feb. 2021 17:59
arne_v (1) skrev:
Og så kan man undre sig over om de mener at hver af disse fly kan indtjene 5 millioner dollars i dækninsgbidrag ved at flyve korte ruter inde i byerne med ganske få passagerer - eller de mener at en miljøvenlig medieprofil er 1-1.5 milliard dollars værd.


Enig det skal være en meget dyr taxi service, hvis den skal tjene penge.
Der skal køres en del ture på en dag og skal jo bruge en del tid på at lade.
Gravatar #3 - Claus Jørgensen
17. feb. 2021 18:14
Jeg har været mange steder hvor disse her kunne være super brugbare, og kunne sælge billettere i en relevant prisklasse.

Men alle stederne er i Sydamerika og Afrika hvor ingen har råd til at investere i denne her slags teknologi.

Tror det ender som en gimmick for turisterne i Dubai. De rige i São Paulo har allerede abonnement på en helikopter service.

(São Paulo er en by hvor en helikopter er virkelig handy, men derudover en fantastisk by)
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login