huawei

Spionage: FBI, CIA og NSA advarer imod Huawei

Seks amerikanske efterretnings-chefer advarer  i en høring imod de kinesiske mobil-virksomheder Huawei og ZTE – heriblandt chefer fra både FBI, CIA og NSA.

De er dybt bekymrede for de risici, der er ved at tillade virksomheder, som er forbundet med fremmede magter med andre værdier, at få en magtposition i USA’s telenetværk.

Med telenetværk kan man både mene Huawei-telefoner, der er populære verden over, men specielt også kommunikations-infrastruktur, hvor Huawei er verdens tredjestørste leverandør af mobiludstyr efter Ericsson og Nokia.

I den sammenhæng er efterretningstjenesterne bekymret for bagdøre i Huaweis udstyr og enheder, der tillader den kinesiske regering at spionere og stjæle information fra USA.

Tidligere i år har telegiganterne AT&T og Verizon begge droppet at sælge Huaweis telefoner – angiveligt på grund af frygt for spionage og pres fra den amerikanske regering.

De amerikanske bekymringer kommer blandt andet fra det faktum, at Huawei blev grundlagt af en tidligere ingeniør fra Folkets Befrielseshær, der er den militære del af Kinas kommunistiske parti – altså Kinas militær.

Gå til bund
Gravatar

#1 CBM 16. feb. 2018 13:46

Spionage: Huawei advarer imod Apple, Google, Facebook og Amazon!

https://fricomputer.dk https://retrohardwareheaven.blogspot.com/ #ComeToTheDuckSide www.duckduckgo.com, AMD + ASUS = kvalitet! #BringBackTheKeyboard #JackOn SailfishOS rocks! 010000100110100101101110011000010111001001111001
Gravatar

#2 Kian 17. feb. 2018 10:43

Nu er det på ingen måde fordi jeg synes man skal være lalleglad og ligeglad men for helvedet da! nu har de her løse rygter væres i så mange år omkring Huawei - er det ikke snart tid til at man forholder sig lidt mere konkret til bevisførelse og faktisk fremlægger eksempler på data der ryger den forkerte vej. Jeg siger ikke man skal kunne tolke og forstå data (for den er sikkert nok hårdt krypteret), men hvis man da i det mindste kunne gå ud og sige 'vi kan se at der strømmer data i en retning vi ikke har styr på. Vi ved ikke hvilket data men vi kan se det sker.', så kunne man da i det mindste begrunde bekymringen med andet end føle-føle.

Hvorfor er det så svært at udtale at man kan se det ske og at det er bekymrende?
Im gay, Im wacky!
its all about me and my boyfriend being gay...
cv: http://www.pixlr.dk
Gravatar

#3 Vanvittig 17. feb. 2018 11:45

Breaking news:
USA: Køb kun amerikansk spyware!

Gad vide, hvad der frustrerer dem mest. At kineserne kan se med, eller at NSA ikke kan?
Foreningen for Analog TV, FM radio og PSTN
Gravatar

#4 arne_v 17. feb. 2018 15:50

#2

Nu kan der være mange grunde til at efterretningstjenester ikke vil fortælle noget om deres kilde - fra at deres påstand er taget ud af den blå luft og at der ingen kilde er til at hvis deres kilde blev afsløret ville blive henretttet.

Men der er andre end efterretningstjenesterne som intereserer sig for emnet.

Eksempler:
* https://www.theepochtimes.com/spy-software-found-p...
* http://www.news18.com/news/tech/xiaomi-lenovo-huaw...

Bemærk at de ikke siger at Huawei har installeret spyware, men kun at der var blevet installeret spyware inden telefonerne nåede ud til butikkerne.

The greater danger for most of us lies not in setting our aim too high and falling short; but in setting our aim too low, and achieving our mark.
Gravatar

#5 Skak2000 18. feb. 2018 09:34

Så USA er sure over ikke længere, at have eneret/monopol på at spioner på verdens befolkning igennem elektronik?

Hvad er forskellen på at USA, spioner over verdens befolkning eller et andet land gør det?

Så vidt jeg er informeret, har USA ikke lukket ned for deres massive overvågnings netværk af verdens befolkning?
Gravatar

#6 EmilKampp 18. feb. 2018 18:41

Skak2000 (5) skrev:
Så USA er sure over ikke længere, at have eneret/monopol på at spioner på verdens befolkning igennem elektronik?


Hørt!
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login