mboost-dp1

Shutterstock

SpaceX og Apple indgår samarbejde i forbindelse med ‘Inspiration4’-mission

- Via AppleInsider - , indsendt af AppleSheep

Apples produkter kommer til at spille en vigtig rolle i en SpaceX-mission, hvor et mandskab på fire civile sendes ud i Jordens kredsløb. Apple Watch Series 6, iPhone 12 Pro og iPad mini er involveret i en række sundhedseksperimenter designet til at undersøge, hvilken indflydelse rumfart har på menneskekroppen.

Det rapporterer AppleInsider om SpaceX-missionen, som skydes i gang allerede i morgen.

Missionen, som går under navnet Inspiration4, består af et crew, hvoraf ingen af dem kan kalde sig professionelle astronauter. Jared Isaacman, en milliardær-entreprenør og filantrop, bookede sidste år den såkaldte ‘Crew Dragon’-rumkapsel og har som følge heraf valgt tre civile til at gøre ham selskab i den første civile mission i kredsløb til dato.

Besætningen vil komme til at udføre en række eksperimenter målrettet menneskets sundhed og ydeevne under en tredages mission, som strækker sig over en 575 kilometer lang bane.

Rumfartsselskabet har derudover indgået et samarbejde med Translational Research Institute for Space Health (TRISH) ved Baylor College of Medicine og forskere tilknyttet Weill Cornell Medicine om et projekt, der går ud på at indsamle miljømæssige og biomedicinske data samt biologiske prøver fra de fire besætningsmedlemmer.

Under missionen vil Apple Watch indsamle data om EKG-aktivitet, bevægelse, søvn, puls, hjerterytme, iltmætning i blodet, kabinestøj og lysintensitet, oplyser SpaceX.

Yderligere vil mandskabet udføre kognitive evalueringer ved hjælp af Cognition-appen på iPad mini – software, som anvendes i NASA-finansierede forskningsundersøgelser.

Apples iPhone 12 Pro parres med en Butterfly IQ+ Ultrasound-enhed, som kan scanne besætningens organer, mens andre tests omfatter balance- og opfattelsesevalueringer, biomedicinsk prøvetagning samt indsamling og undersøgelse af deres blod ved hjælp af en Vertical Flow Immunoassay (VFI)-enhed.

Gå til bund
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login