mboost-dp1

unknown

Sony BMG sagsøger The Amergence Group

- Via Securityfocus.com - , redigeret af Acro

Sony BMG har nu valgt at sagsøge The Amergence Group, tidligere SunnComm International. Det var The Amergence Group, der stod bag det famøse DRM-rootkit, kendt under Extended Copy Protection (XCP), Sony brugte til at beskytte deres cd’ere med.

De første undersøgelser på daværende tidspunkt påviste, at XCP fra First4Internet nu kendt som Fortium Technologies var skyld i problemerne, men det kom dog frem, at MediaMax copy protection havde samme bivirkning.

Søgsmålet skal dække de omkostninger Sony BMG har haft i forbindelse med de store sagsanlæg, der har været imod Sony BMG.





Gå til bund
Gravatar #1 - El_Coyote
14. jul. 2007 21:42
tja i sidste ende er det jo Sony selv, der har ansvaret for de produkter de sælger, samt at tjekke det drm software de smider på diskene. Nogen har ikke gjort deres arbejde godt nok.
Gravatar #2 - Hubert
14. jul. 2007 21:47
#1

Ja det er deres eget ansvar at sørge for, at de ting de bruger faktisk er brugbare men kan man nu skubbe tabet over på den anden side så er det jo også værd, at tage med.
Gravatar #3 - sKIDROw
14. jul. 2007 22:07
Ville nu også være ked af, hvis det kun kom til at gøre ondt på dem som bruger DRM, og ikke også dem som opfinder den slags svineri.

Må gerne komme til at gøre rigtigt ondt.
Gravatar #4 - wendelboe
15. jul. 2007 03:36
#3 ja de må gerne bruge motorsave hvis de spurgte mig :)
Gravatar #5 - DusteD
15. jul. 2007 10:08
Det er så også vigtigt at huske at da sony har valgt at udlicitere produktionen af beskyttelsen, må vi antage at det er fordi de ikke har haft det fornødne kendskab til at udvikle den selv.

Jeg har ikke forstand på at bygge et hus, derfor får jeg en 3 part til at udføre det arbejde for mig, selvom det er mit ansvar at huset er i en forsvarlig stand når det er færdigt, er det stadig svært at klandre mig for byggesjusk, da jeg ikke har haft det fornødne kendskab til at vide om huset var bygget korrekt.
Når man bestiller et stykke arbejde udført, er det ikke for meget at forlange at arbejdet er udført så korrekt som det er muligt for det givne budget, og at arbejdet overholder de regler (eller etik?) der er lagt indenfor faget.
Gravatar #6 - Freakzter
15. jul. 2007 10:39
#5 Øhhh... etik og copyright ?
Gravatar #7 - rauhe
15. jul. 2007 11:19
#5 Mon ikke Sony har vidst hvordan softwaren virkede? ellers kan man føje inkompetance til listen af indkompetance til listen af ting man ikk kan lide Sony for...
Gravatar #8 - zipzap
15. jul. 2007 15:03
#5 - Næppe. Til gengæld er det nemt bagefter, når man har haft andre til at lave arbejdet, at fralægge sig enhvert ansvar. Det er præcis hvad vi ser i denne sammenhæng.

Selvfølgelig har Sony vidst hvad der foregik - de bestilte arbejdet. De håbede bare på ikke at blive fanget. Nu de er blevet fanget går de så efter at smide sorteper videre til deres underleverandør.
Gravatar #9 - JoeX2
15. jul. 2007 17:13
Sorteper havner sikkert alligevel hos Sony. De kan ikke få en større erstatning fra first4Internet, end den virksomhed kan betale.

Til gengæld kan Sony selvfølgelig kræve first4Internet konkurs, hvis de bliver dømt til at betale mere end de kan. Dette vil lukke virksomheden, men det hjælper jo ikke Sony.
Gravatar #10 - graynote
15. jul. 2007 17:40

I et splitsekund for tanken "måske er de slet ikke så slemme" gennem hovedet på mig .. men så kom jeg til mig selv igen .. efterfulgt af tanken "måske var det dét, jeg skulle tænke"

Så mon ikke, mest af alt, det er et Sonys forsøg på at sige "vi kunne virkeligt aldrig finde på at gøre sådan noget bevidst mod jer stakkels og elskede forbrugere"?

Anyway, bare en tanke..


/graynote
Gravatar #11 - DusteD
15. jul. 2007 18:02
#6, etik og folks privatliv, det er ikke kopibeskyttelsen som er problemet, problemet var det rootkit der blev installeret på brugerens maskine.

#7
Det er ikke sikkert at de rette folk i de rette stillinger har fået det forklaret på en måde som de kan forstå, firmaet der lavede softwaren sagde nok ikke til sony "Vi benytter os af sikkerhedshuller i brugerens system til, uden hans viden at installere skjulte programmer som på alle tænkelige måder krænker folks privatliv."
De har i stedet brugt udtryk som "dynamisk marketing" "dmSk" "drm" "microsoft" "joystick" "mus" "product management" og andre busswords, læser du ikke dilbert? den stribe giver et korrekt billede af den gennemsnitslige chef/leder.

#8
Hvor er beviserne der bakker op at sony kendte til hvordan de programmer opererede?
Naturligvist er det nemt at antage at de vidste det, men der er altså ingen beviser. Sony er et relativt stort foretagende, og den kompetence og viden de har ligger spredt på forskellige specialområder, hvor sikkerhed åbenbart ikke har været et af dem.


Selv hælder jeg til at tro sony vidste hvad der foregik, og måske endda bestilte programmerne specifikt til at opføre sig som de gjorde, men alt det finder vi jo ud af efter retsagen :)
Gravatar #12 - mireigi
16. jul. 2007 00:56
Problemet er ikke atder blev installeret et rootkit, men mere at brugeren ikke havde en mulighed for at fravælge dette. Et sted i den internationale lov om privatlivets fred står der: "Det er forbudt at indsamle oplysninger om privatpersoner hvis disse ikke har givet lov til dette." Og det var nøjagtigt hvad det omtalte rootkit gjorde - det tillod indsamling af oplysninger om brugeren uden at denne vidste det.

Hvis der nu havde været en mulighed for at fravælge indsamlingen af oplysninger mod begrænset funktionalitet (i stil med "Microsoft Genuine Advantage" og opdateringer), ville det ikke have været noget problem.

Med andre ord: Det er ligegyldigt hvordan oplysninger bliver indsamlet, men det er ikke ligegyldigt om brugeren får muligheden for at vælge dette fra.
Gravatar #13 - LoveTheGame
16. jul. 2007 08:04
#5 Øhhh... etik og copyright ?

Hvorfor får det mig til at tænke på guldkommentaren som Præsidenten for Sony BMG's globale digitale business division, Thomas Hesse, udtalte i en radioudsendelse på NPR radio

"Most people, I think, don't even know what a rootkit is, so why should they care about it?" he commented.

link til radioshow
Gravatar #14 - TheSultan
16. jul. 2007 11:08
#12
"Det er forbudt at indsamle oplysninger om privatpersoner hvis disse ikke har givet lov til dette." Og det var nøjagtigt hvad det omtalte rootkit gjorde - det tillod indsamling af oplysninger om brugeren uden at denne vidste det.

Kilde? Tak.

Ja, der blev installeret et Rootkit uden brugerens viden, men indsamling af oplysninger? Aldrig hørt om det i den sag.
Gravatar #15 - Deternal
16. jul. 2007 11:24
lol hvor er det der anti sony halløj folk har gang i grimt.

Sony bestilte noget kopisikring fra et firma, og med mindre firmaet har gjort det klart for sony at de brød loven med det de fik leveret så er det faktisk til at gøre underleverandøren ansvarlig, og iøvrigt helt rimeligt.
Gravatar #16 - mireigi
16. jul. 2007 13:02
Gravatar #17 - moulder666
16. jul. 2007 14:01
#16 Han mener et link til at det rootkit indsamlede oplysninger uden brugerens viden, tror jeg. :-)
Gravatar #18 - rauhe
16. jul. 2007 15:50
#15 Sony installerede en programstump på brugernes computere uden brugernes vidende. Ydermere prøvede de at skjule den således brugeren ikke ville blive opmærksom på det. Det er Sonys ansvar. Slut Prut Finale.

Man sender IKKE software ud under sit eget navn uden at vide hvad det gør. Hvis Sony gjorde det ville de være gået fallit forlængst.
Sony vidste præcist hvad softwaren gjorde, muligvis var de ikke klar over at de åbnede for hackere, men det er egentligt også irrelevant. Sony fuckede up bigtime, og hver krone de taber i verserende retssager er fuldt fortjent IMHO.
Gravatar #19 - mireigi
16. jul. 2007 16:31
#17:
DRMs formål er jo netop at indsamle oplysninger om hvilke medierettigheder en bruger har købt/lejet og på basis af oplysningerne tillade/nægte adgang til diverse medier. Derfor er DRM, i princippet, spyware - det sender blot ikke nogle informationer tilbage til ophavsmanden, i dette tilfælde Sony. At Sonys DRM benyttede sig af et rootkit er én ting, men at brugeren slet ikke blev oplyst om denne indsamling af informationer er i strid med lovgivningen.
Gravatar #20 - Deternal
16. jul. 2007 21:32
Well, nu kan sony-bmg jo næppe sammenlignes med sce eller soe divisionerne, de er sikkert gode til at sørge for at lyd kommer ned på discs, men det er så også den ekspertise jeg tiltror den afdeling.

Dengang hvor vi kørte stopcopydan kampagnen støttede Sony os, mens Sony var imod - dvs. elektronikafdelingen støttede kampegnen og Sony music støttede modkampagnen.
Gravatar #21 - TheSultan
17. jul. 2007 06:01
#19
Det lyder for mig som om du digter en del.

Som jeg har forstået sagen bliver der installeret et program der forhindrer Windows at læse visse CD'er. Rootkitet skjuler så dette program. Ingen steder har jeg læst noget om at der skulle blive indsamlet nogen oplysninger om brugeren. Programmet kan jo aldrig vide hvilke rettigheder du har til en CD bare fordi du smider den i drevet.

#18
Mange producenter, om det er software eller andet sender varer ud der er sat sammen af både egne produkter underleverandørers uden at have 100% kontrol med det, lev med det.
Hvis det viser sig der er et problem med noget en underleverandør har produceret hæfter det sidste led i kæden - men de er så i deres fulde ret til at rejse krav over for underleverandøren.

# 15 - har ret.
Drop jeres Sony bashing.
Gravatar #22 - LoveTheGame
17. jul. 2007 07:20
#14 og #21

Citat fra Mark Russinovichs blog
decided to investigate so I downloaded a free network tracing tool, Ethereal, to a computer on which the player was installed and captured network traffic during the Player’s startup. A quick look through the trace log confirmed the users comment: the Player does send an ID to a Sony web site. This screenshot shows the command that the Player sends, which is a request to an address registered to Sony for information related to ID 668, which is presumably the CD's ID:
I dug a little deeper and it appears the Player is automatically checking to see if there are updates for the album art and lyrics for the album it’s displaying. This behavior would be welcome under most circumstances, but is not mentioned in the EULA, is refuted by Sony, and is not configurable in any way. I doubt Sony is doing anything with the data, but with this type of connection their servers could record each time a copy-protected CD is played and the IP address of the computer playing it.




Mark Russinovichs var den person som i første omgang opdagede at der var et rootkit med på de kopibeskyttede cd´er, og hvis i ved lidt om den mand, så ved i at han ved hvad han taler om.

link til blogentry
Gravatar #23 - TheSultan
17. jul. 2007 09:49
#22
Tak, det havde jeg ikke set før.

I denne sag bliver det også fuldstændig overskygget af selve rootkittet, som er langt mere problematisk.
Gravatar #24 - LoveTheGame
17. jul. 2007 12:08
#23
det gir jeg dig ret i.
Det skulle bare lige med for en god ordens skyld synes jeg ;-)
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login