FCKSkat: e-sport er en sport

Via dr.dk - , indsendt af thimon

På trods af to store danske hold – Astralis og North – og præmiesummer, der overstiger flere andre etablerede sportgrene, kæmper e-sporten fortsat med fordomme om cola og pizza på teenagenørdens værelse.

Nu får e-sportsudøvere dog et skulderklap fra Skat, der har givet et bindende svar til en unavngiven e-sportsudøver. Her svares, at udøveren kan oprette en sportspension.

E-sportspensioner kan komme til udbetaling efter endt sportskarriere.

‘Efter en samlet vurdering fandt Skatterådet, at spørger som professionel e-sportsudøver udøvede tilstrækkelig udfoldelse til, at betingelsen om fysisk udfoldelse var opfyldt,’ skriver Skatterådet i sin afgørelse.

‘Endvidere fandt Skatterådet, at bestemmelsens øvrige betingelser om væsentligt konkurrenceelement og færdigheder i det konkrete tilfælde måtte anses for opfyldt.’

Gå til bund
Gravatar

#1 graynote 14. apr. 2017 10:57

Vent, Skat anerkender vist ikke skak som en sport netop på grund af betingelsen om fysisk udfoldelse ikke er opfyldt..

Så betyder afgørelsen så, at Skat anerkender skak som en sport, hvis man spiller det på computer, men ikke fysisk?

Nogen i Skat vil da have et forklaringsproblem, hvis dét er tilfældet!
Gravatar

#2 fennec 14. apr. 2017 14:11

#1
Hvor mange træk laver en skakspiller under en kamp der tager flere timer? 100?

Ved ikke hvor mange "træk" man laver i CS, men i Starcraft 2 kan top spiller nemt ramme +500 APM (actions per minut) i peak, og ligger gerne på 200-300 i normal.

Så de sidder altså og trykker på taster/mus 300 gange i minutter. Eller 5 gange i sek. Det er noget mere end en skak spiller gør. Selv mod lynskak.
Its all fun and games until someone looses an eye. Then its fun and games with no depth perception.
Gravatar

#3 arne_v 14. apr. 2017 14:22

#2

Men er antal "træk" eller antal "træk" per minut et kriterie for sport. Skak ligger klart under e-sport her. Men skak ligger ligeså klart over en del andre anerkendte sportsgrene. Hvad med f.eks. skydning.
The greater danger for most of us lies not in setting our aim too high and falling short; but in setting our aim too low, and achieving our mark.
Gravatar

#4 graynote 14. apr. 2017 14:23

fennec (2) skrev:
#1
Hvor mange træk laver en skakspiller under en kamp der tager flere timer? 100?

Ved ikke hvor mange "træk" man laver i CS, men i Starcraft 2 kan top spiller nemt ramme +500 APM (actions per minut) i peak, og ligger gerne på 200-300 i normal.

Så de sidder altså og trykker på taster/mus 300 gange i minutter. Eller 5 gange i sek. Det er noget mere end en skak spiller gør. Selv mod lynskak.


Det er også derfor, jeg sammenligner skak med skak.

Der er så vidt jeg kan se ikke noget i definitionen af esport, der udelukker skak som en esport.
Gravatar

#5 kblood 15. apr. 2017 11:49

Ja, ved ikke hvor mange andre bræt eller kortspil som tæller som en sport, men skak er nok det bedste eksempel.

Skydning kræver nu nok noget mere fysisk end skak gør. Det kræver jo både et godt syn, et fast greb, et roligt greb osv. Hvor imod skak jo langt mere fokusere på at udtænke strategier og sådan. Logik, og der kan mange computerspil jo nu siges at kræve mere end skak gør, både mentalt og fysisk. Der er mere som skal holdes øje med, ofte flere ting man skal reagere hurtigt på, kræver oftest at man kan holde hovedet koldt mere end skak gør, for selv når skak er med skak ur, så er det ikke ofte man skal tage beslutninger eller reagere fra sekund til sekund.
Gravatar

#6 graynote 15. apr. 2017 16:10

Min pointe med skak var nu egentligt, at det er fjollet hvis Skat tager stilling til e-sport som sådan, og ikke de enkelte spil

- det gør man jo i den fysiske verden, så det bør man da også gøre i computerverdenen.


Det mest logiske ville selvfølgelig være at Skat droppede både kravet om fysisk udfoldelse og brugen af begrebet "sport" i pensionssammenhæng, og simpelthen talte om professionelt spil. Der er ingen logisk og god grund til at proffessionelt spil skal stilles anderledes, hvis det indebærer fysisk udfoldelse end hvis det ikke gør.
Gravatar

#7 CBM 16. apr. 2017 06:16

Så wii spil tæller som sport? :-)
Hvad med kodning eller forfatterskab? :-)
#ComeToTheDuckSide www.duckduckgo.com, BB Priv because REAL QWERTY is a privilege, ASUS = kvalitet! #BringBackTheKeyboard.
Gravatar

#8 compax 16. apr. 2017 20:47

Syntes det er sjovt når man bruger ordet sport i forbindelse med computerspil........ Kan ikke tage det seriøst. :D
Gravatar

#9 DrHouseDK 19. apr. 2017 20:59

Det kan vel ikke komme bag på nogen. E-sportsudøvere har i ret lang tid messet at "Det er en legit sportsgren!" - nu bliver det spændende at se om argumentet stadig flyder frit, efter SKAT er kommet på banen. :-)
// Troels
- Stolt Win7 bruger siden betaen.
Gravatar

#10 kblood 20. apr. 2017 14:29

Så længe skak anses for at være en sport, så vil jeg da mene at E-Sport også er.

Men man burde måske lave lidt om på definitionerne, og finde en betegnelse for ikke fysisk sport som skak og e-sport, eller så burde man acceptere at sport er alt hvad der er konkurrence præget.

#11 lassemanden22 20. apr. 2017 20:09

[Indlæg er markeret som spam]
Gravatar

#12 CBM 21. apr. 2017 04:35

#11: ville være fedt med en special kategori til wii o.l. da man med f.eks. både wii fps og wii sports spil, rører sig noget kun mere end når man sidder med tastatur og mus

Jeg bliver træt i armene efter at have spillet black ops i længere tid på wii med lightguns, specielt hvis det er lysrifler :-)


samme med f.ek.s golf på wii
#ComeToTheDuckSide www.duckduckgo.com, BB Priv because REAL QWERTY is a privilege, ASUS = kvalitet! #BringBackTheKeyboard.
Gravatar

#13 kblood 21. apr. 2017 20:36

Om ikke så længe vil der være ret god mulighed for at træne i et VR setup. Forestil jer en netcafé der sætter sådan en frictionless VR ting op, og de så er nød til også at få bad og omklædningsrum, så man kan løbe rundt og sådan med det VR sæt, og rent faktisk få motion af at spille Counter Strike osv :P
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login