mboost-dp1

Shutterstock

San Francisco vil tillade politiet at bruge dræberrobotter

- Via Associated Press -

Tilsynsførende i San Francisco stemte tirsdag for at give byens politi mulighed for at bruge potentielt dødelige, fjernstyrede robotter i nødsituationer.

Det oplyser Associated Press.

Afstemningen var 8-3, hvor flertallet gik med til at give politiet mulighed for anvendelsen af dræberrobotter på trods af stærke indvendinger fra politi-tilsynsgrupper. Modstandere mente, at denne form for autoritet ville føre til yderligere militarisering af en politistyrke, der i forvejen er for aggressiv over for fattige og minoritetssamfund.

San Francisco Police Department har ikke planer om at bevæbne robotter med våben, men at tillade muligheden for at indsætte robotter udstyret med sprængladninger “for at skabe kontakt, uskadeliggøre eller desorientere voldelige, bevæbnede eller farlige mistænkte,” når liv er på spil, sagde SFPD-talsperson Allison Maxie i en erklæring.

“Roboter udstyret på denne måde ville kun blive brugt under ekstreme omstændigheder for at redde eller forhindre yderligere tab af uskyldige liv,” sagde hun.

Gå til bund
Gravatar #1 - arne_v
30. nov. 2022 15:30
#0

"dræberrobotter" er en meget dramatisk overskrift.

Men jeg synes at virkeligheden er lidt mindre dramatisk.

Vi taler om situationer hvor menneskeliv står på spil.

Politiet er autoriseret til at bruge pistoler og stormgeværer (assault rifles) til at uskadeliggøre/dræbe den kriminelle for at redde menneskeliv.

Nu har de også fået en mulighed for at putte sprængstoffer på en robot, køre den i position og bringe sprængstofferne til eksplosion for at uskadeliggøre/dræbe den kriminelle.

Men personen er jo ikke mere død af at være drøbt af sprængstoffer på en robot (rullemarie på dansk) fremfor at være dræbt af en kugle.

Og robotterne er ikke designet/produceret til at dette brug. Så betegnelsen dræberrobotter virker lidt overgearet - kan man også tale om dræber biler, dræber baseball bats, dræber hænder etc.??Gravatar #2 - SpegepølseBøvs
1. dec. 2022 14:58
Det kunne være skummelt at udstyre Spot fra Boston Dynamics med en tazer i stedet for den griber hvor "hovedet" sidder. Så vil man hurtig få respekt for den.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login