mboost-dp1

Shutterstock

Samsung vil bygge chip-fabrik i Texas for 17 milliarder dollar

- Via Associated Press -

I lyset af den globale mangel på mikrochips planlægger den sydkoreanske techgigant Samsung at skyde 17 milliarder dollar i en chipfabrik med placering i Austin, Texas.

Det skriver Associated Press.

“Dette er den største udenlandske investering i staten Texas nogensinde,” sagde Texas-guvernør Greg Abbott, da han annoncerede projektet tirsdag i sidste uge.

Efter planen vil selskabet begynde at bygge Texas-fabrikken næste år og håber at kunne begynde driften i anden halvdel af 2024. Den sydkoreanske elektronikgigant valgte placeringen baseret på en række faktorer, herunder regeringsincitamenter og “beredskab og stabilitet” med hensyn til lokal infrastruktur, sagde Samsungs vice chairman Kinam Kim.

Manglen på chips har hæmmet produktionen af nye køretøjer og elektroniske enheder i mere end et år. Spørgsmål om økonomisk og national sikkerhed rejser sig verden over, da mange virksomheder er afhængige af chips produceret andetsteds, herunder især Taiwan, som Kina længe har hævdet hører under sit eget territorium.

Med Texas-projektet, som udgør Samsungs hidtil største investering i USA, forventer selskabet, at den nye facilitet vil øge produktionen af højteknologiske chips, der kan bruges til 5G-mobilkommunikation, avanceret databehandling, kunstig intelligens samt til at forbedre forsyningskædens modstandsdygtighed.

Læs også: Ford og General Motors planlægger egen chip-produktion grundet chipkrisen.

Gå til bund
Gravatar #1 - T_A
3. dec. 2021 08:39
Fanme super vi får chip produktion ud af Syd-øst asien.

Taiwan sidder på 50%+ af verdens produktionen og Kina vil snart forsøge at tage dem med magt.
Syd Korea vil også i denne forbindelse have meget svært ved at bringe chips ud til resten af verden.

Man kan kun håbe på vi i forbindelse med de transport forstyrrelser vi har set det sidste år at EU og US får fingeren ud og bringer alt strategisk produktion hjem.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login