mboost-dp1

Shutterstock

Ford og General Motors planlægger egen chip-produktion grundet chipkrisen

- Via Computerworld -

De to amerikanske bilproducenter Ford Motor Company og General Motors Company er begge mærket af den globale chipkrise og er derfor i fuld gang med at undersøge mulighederne for at producere egne chips.

Det skriver Computerworld og The Wall Street Journal.

Manglen på mikrochips har medført, at de to store selskaber har været nødt til reducere markant i produktionen af deres biler. Så meget at Ford nu har indgået et samarbejde med chip-produktionsselskabet GlobalFoundries om udvikling og produktion af chips.

En aftale, som på sigt kan føre til en etablering af en lokal chip-produktion i USA, hvor begge selskaber har deres hovedkvarter.

General Motors har tilsvarende været ude at sige, at de har været i kontakt med nogle af de største navne inden for chip-produktion – heriblandt Qualcomm og NXP Semiconductors – og har tilmed indgået aftaler om fælles udvikling og fremstilling af mikrochips.

Disse tiltag er blot de seneste eksempler på, hvordan pandemi-relaterede disruptioner får virksomheder til at udøve større kontrol over deres forsyningskæder ved at flytte produktionen tættere på hovedkvarteret.

Gå til bund
Gravatar #1 - T_A
24. nov. 2021 08:56
Det er måske den eneste gode ting der er kommet ud af Covid.
At EU og USA har fået en opvågning at vi ikke kan overlade kritiske dele af vores supply-chain til stater som Kina.
Taiwan sidder på over 50% af hele verdensmarkedet af micro chips, så når Kina invaderer, vil udbud helt stoppe til vesten.
Gravatar #2 - larsp
24. nov. 2021 12:17
#1 Ja, forsyningskæderne var top optimerede med "just-in-time everything" og forarbejdning af varer spredt ud over hele kloden før covid og før der begynde at komme knas med forholdet til Kina.

Top-optimeret er også ligmed top-sårbart finder man så ud af nu, og det er nok en god og nødvendig korrektion der kommer. Selvom der kommer til at gå nogle år før det hele kører som smurt igen og produkter vil blive dyrere.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login