apple dropper iphone jackstik adapter / Newz.dk

Apple

Rygte: Apple dropper medfølgende jackstik-adapter til 2018-iPhones

Apple vil droppe den medfølgende jackstik-adapter i de nye iPhones, der forventes ude næste måned.

Det har adapter-leverandøren Cirrus Logic angiveligt selv bekræftet.

Det betyder, at man selv er nødt til at købe en adapter, hvis man vil forbinde sin nye iPhone via et 3,5 mm hovedtelefons-jackstik.

Apple forventes at fortsætte med at sælge disse adaptere separat. De kan købes til omkring 100 kroner.

Et andet rygte har peget på, at Apple også fjerner mini-jackstikket i deres kommende iPad Pro – læs mere om det her.

Gå til bund
Gravatar

#1 Skak2000 7. aug. 2018 08:23

Sjov tilgang til innovation. Når de ikke kan finde på noget nyt vælger de at fjerne funktioner på deres dimser... (jackstik, hjemknap)
Det næste må være "lyd op og ned" herefter er turen kommet til "tænd knappen", den må blive indbygget i skærmen. Hvor den tænder med double tap lige som på Sony Xperia mobiler og tablets.
Gravatar

#2 ToFFo 7. aug. 2018 08:33

#1 - Apple er det nye EA. Man køber kun selve telefonen. Knapper og funktioner ud over at være en telefon købes separat :D
Der findes ikke pingviner på nordpolen. Who gives a shit??
Gravatar

#3 Ni 7. aug. 2018 10:33

#1 Jeg synes, det gav god mening, at de fjernede jackstikket efter alt den ballade der har været om lydkvaliteten i iphones (dac'en). I iphone 6 havde de en signal to noice på 120db, hvilket er langtlangtlangt over alle andre, men kun en mikro del af deres forbrugere fik glæde af den, for de fleste kan ikke høre forskel.

Ved at flytte over på bluetooth bliver dac'en flyttet over i ørebøffen og man får gevinsten ved, at dac'en af programmeret direkte til ørebøffen og at der er sammenhæng mellem dac og ørebøf, så man undgår en lygeglydig all round lyd.

Det er et kæmpe skridt fremad, hvis man er til lyd.

Minijack er et møjstik til god lyd.

Derudover er det synd, at der ikke nåede at komme en god musiklydsprotocol til bluetooth inden andre vare gået bananas med deres egen (f.eks. sony og apple)

#2 Det er vel meget naturligt, apple var jo de første som lavede jackstick i telefonerne ellers havde man 117 forskellige standarder og ingen af dem har nogen sinde leveret en jackstick converter, så hvorfor skulle apple?
Gravatar

#4 CBM 7. aug. 2018 11:35

#3: men nu så skal alle ørebøffer nu have en DAC a høj kvalitet og enten lightning kabel eller bluetooth....

det var billigere at der var en høj kvalitets DAC i telefonen og denne så kunne bruges sammen med en masse høre bøffer i høj kvalitet

alternativet er bluetooth, som kræver bøffer der skal lades op og stadig kræver en god DAC plus der er forsinkelse på lyden og Bluetooth er ikke gearet til reel Hi-Fi brug, det er lavet til telefon samtaler

Jeg har prøvet mange bluetooth bøffer som alle var enten lort eller halv-dårlige

bedste bud jeg har set er en klips jeg har som er Bluetooth men med et minijack stik til tilslutning af valgfrie bøffer

---

hvis ALLE og ALT brugte lightning til lyd og alle bøffer blev lavet med super deluxe DACS fordi de blev lavet i kæmpe styktal... jo så kunne det måske gå an, såfremt telefonerne havde mere end EN ligthning port

mere sandsynligt er det at det ender med at Apple opretter deres egen Bluetooth protokol samt software restriktioner på lightning til headsets og at kun (dyre lav kvalitets) Beats headsets derfor fremover kan bruges på Apple enheder

Money money money

Apple har før haft en propietær protokol til mus og tastatur understøttelse via Bluetooth... jeg har oplevet det first hand, fordi jeg har været med til at producere firmware på et tidspunkt, hvor vi løb ind i "problemet"... der skulle betales ved kasse 1 hos Apple for at "få lov" at understøtte deres "devices".. som om det skulle være et eller andet sygt privilegie at lave noget udstyr som deres kunder vil kunne have glæde af... >:(https://fricomputer.dk https://retrohardwareheaven.blogspot.com/ #ComeToTheDuckSide www.duckduckgo.com, AMD + ASUS = kvalitet! #BringBackTheKeyboard #JackOn SailfishOS rocks! Stop using Google search.. use https://justsearchportal.com/ instead (includes DuckDuckGo)
Gravatar

#5 Ni 7. aug. 2018 12:01

#4 Jeg er enig i at BT er noget hø til hifi lyd selvom båndbredden er der og jeg enig i, at apple ikke har gjort det for mine sarte øres skyld, men for deres pengetanks skyld :-D

Jeg vil nu til en hver tid heller have en super programmeret dac til en konkrete enhed og jeg synes, at flere producenter er begyndt at vise, hvad en solid programmeret dac kan gøre ved lyden, når der tages højde for højtaleren og dens kabinet aka ørebøf.

Men jeg håber, at Apple kommer med på losslessbølgen på en bredstandard :-P

Gravatar

#6 Anders Lund 7. aug. 2018 14:35

Jeg er blevet meget glad for trådløse høretelefoner. BT høretelefoner kan leverer ret god lyd. Bevares, kabler kan lever bedre lyd, men for langt de fleste behøver man ikke de sidste detaljer i lyden:

- De fleste kan ikke høre forskel, med mindre de sidder og koncentrer sig om lyden. Og selv kan ikke alle høre forskel.
- Kvaliteten af kilden (Spotify etc.) er heller ikke i top.
- Folk bruger ofte deres høretelefoner på farten eller andre steder hvor der er støj, som alligevel ødelægger lydoplevelsen.
- Den lille forsinkelse på BT lyd er i småtingsafdelingen og betyder intet når først musikken spiller. Ser man video bliver det synkroniseret med lyden.

Der er selvfølgelig altid forskel i hvad folk vil ha' og hvad folk kan høre, men der er sket meget med BT høretelefoner over de sidste 5 år. Der har bestemt været produceret nogle dårlige BT høretelefoner igennem tiden og de findes også stadig, men der kommer flere og flere af de gode. Og lige som alle andre høretelefoner, findes de i mange forskellige modeller, som lyder forskelligt, så man skal stadig finde dem man kan lide.

Nyder selv et par Jabra Elite Active 65t på farten og nogle Bose QC35 når jeg er på job (dog bruger jeg mine Jabra her i varmen!).
Gravatar

#7 CBM 8. aug. 2018 09:11

uagtet lydkvaliteten er der stadig punkter hvor det ikke er optimalt... fx i en bil, hvis du streamer via bt til radioen og gerne vil have VU, så er telefonens visning af VU fx meget noticable forsinket ift lyden

https://fricomputer.dk https://retrohardwareheaven.blogspot.com/ #ComeToTheDuckSide www.duckduckgo.com, AMD + ASUS = kvalitet! #BringBackTheKeyboard #JackOn SailfishOS rocks! Stop using Google search.. use https://justsearchportal.com/ instead (includes DuckDuckGo)
Gravatar

#8 ToFFo 8. aug. 2018 09:53

#3 - Mjaeh, jeg er en simpel mand. Jeg ejer ikke dyre hørebøffer. Jeg har bare et par earplugs fra Sandberg som jeg smider i med jackstik når jeg en sjælden gang skal bruge lyd fra min telefon. Så slipper jeg for at bære rundt på et bluetooth headset, som også skal lades op fra tid til anden, ligesom bluetooth bruger en del strøm fra telefonen, som så også skal lades det mere op.

Jeg gider sgu ikke bære både hørebøffer OG adapter med mig altid :P
Der findes ikke pingviner på nordpolen. Who gives a shit??
Gravatar

#9 nwinther 8. aug. 2018 10:08

Jeg er stor tilhænger af jackstikket i min telefon. Nemt, universelt, godt.

Men der var også engang, hvor alle biler kom med et reservehjul. Det er blevet ofret, vistnok pga. plads pris, vægt og lav anvendelse.

Jeg er usikker på, hvad man så har "fået" ved at Apple dropper jackstik. Det er jo ikke et enten/eller ift. andre systemer. Vil man have lyd over BT kan man jo sagtens dét.
Og telefonen er ikke blevet billigere og vel heller ikke afgørende lettere eller mindre.
I min bil har jeg nu en tom hjulbrønd, jeg kan opbevare bagage i, ligesom min bil er blevet en ca. 20 kg lettere.

Hvad har iPhone-brugerene fået?
Gravatar

#10 ToFFo 8. aug. 2018 11:48

#9 - De har fået et hul mindre i deres mobil og... Ja... Det er vist det.
Der findes ikke pingviner på nordpolen. Who gives a shit??
Gravatar

#11 CBM 8. aug. 2018 12:25

ToFFo (10) skrev:
#9 - De har fået et hul mindre i deres mobil og... Ja... Det er vist det.


De har vel også fået et større hul i tegnebogen? En iPhone UDEN jackstick og UDEN medfølgende adaptorer er mere innovativ, moderne, edgy, cool, appleagtig, lækker, trendsættende, brugervenlig, smart, moderigtig, smykkeagtig og modig end en iPhone MED jackstick og derfor skal prisen jo også være højere?

Det er alle de ting iPhone fans sætter pris på hvis man ser på hvordan de stemmer med tegnebogen?

;-)

og så vil de hellere have en milliard dongles fremfor en kæmpe converter box

https://xkcd.com/1406/
https://fricomputer.dk https://retrohardwareheaven.blogspot.com/ #ComeToTheDuckSide www.duckduckgo.com, AMD + ASUS = kvalitet! #BringBackTheKeyboard #JackOn SailfishOS rocks! Stop using Google search.. use https://justsearchportal.com/ instead (includes DuckDuckGo)
Gravatar

#12 ToFFo 8. aug. 2018 13:14

#11 - Haha ja du har fuldstændig ret! Og genial adapter i øvrigt! Der mangler dog 230v stik :D
Der findes ikke pingviner på nordpolen. Who gives a shit??
Gravatar

#13 nwinther 8. aug. 2018 13:29

ToFFo (10) skrev:
#9 - De har fået et hul mindre i deres mobil og... Ja... Det er vist det.

Så om kort tid er en iPhone en aluminiumsklods med rundede hjørner - for så er den fri for huller, samlinger, glas som kan gå i stykker, batterier som skal skiftes osv.

For funktionalitet er jo underordnet - who cares om du kan ringe med telefonen? Den er jo fri for huller.
Gravatar

#14 CBM 8. aug. 2018 13:31

#12: hehe.. den xkcd har tidligere været brugt som skyts mod mig i en Android Vs iOS diskussion, så nyder at kunne kaste den tilbage i synet på iOS folkene ;-)

#13: LOL... den ultimate post-moderne gadget,

de første udgaver KAN muligvis ringe hvis du tilkobler et særligt dyrt airpod headset der kun virker med den specifikke model

plus du lader den med en særlig dyr trådløs lader der kun virker til den specifikke model

plus du vælger den du vil ringe op til via et særligt dyrt apple ur der kun virker til den specifikke model

plus at dit headset og dit ur hver skal have sine egne dyre trådløse opladere der kun virker med det specifikke headset og det specifikke ur...

hermed fremlagt en ide som Apple skal være velkommen til at opfinde på et tidspunkt ;-)

de 3 ladere, telefon stenen, headset og ur skal naturligvis alle købes seperat

dog tænker jeg at stenen laves i tyndt glas sådan at den nemt går i stykker ifm at den tabes... der skal jo kunne sælges en ny ... første gang stenen tabes
https://fricomputer.dk https://retrohardwareheaven.blogspot.com/ #ComeToTheDuckSide www.duckduckgo.com, AMD + ASUS = kvalitet! #BringBackTheKeyboard #JackOn SailfishOS rocks! Stop using Google search.. use https://justsearchportal.com/ instead (includes DuckDuckGo)
Gravatar

#15 PHP-Ekspert Thoroughbreed 9. aug. 2018 07:57

CBM (4) skrev:

Apple har før haft en propietær protokol til mus og tastatur understøttelse via Bluetooth...


Det er da noget vås, eller - muligvis ikke, men jeg har til dato aldrig oplevet et BT tastatur jeg ikke kunne parre med en Mac

Ni (5) skrev:
Men jeg håber, at Apple kommer med på losslessbølgen på en bredstandard :-P


Mig bekendt så understøtter både iPod og iPhone lossless lyd.
"Yes, iPod does play 24 Bit audio at 48Khz" fra Apple forum, 2013
Så, ja, Apple er med på lossless bølgen. Og har været det ret længe. Tror endda at iPod Nano/Shuffle understøtter det!

-- edit --

Ja, en Shuffle understøtter Lossless, AIFF og WAV

https://support.apple.com/kb/sp592?locale=da_DK
Doner til Kræftens Bekæmpels i forbindelse med JJ's for tidlige afsked: https://www.betternow.org/dk/jjnewzdk
Gravatar

#16 nwinther 9. aug. 2018 09:29

#14 - for mange år tilbage kendte jeg en rejsende repræsentant for en kameraproducent. Han kommer til den forretning hvor jeg arbejder og vil vise os hvad han har.

Han har bl.a. et billigt søgerkamera (vi er tilbage i 35mm filmkamera-æraen). Søgerkamera er dem, som ikke er spejlreflekskamera, men hvor du kigger gennem et lille vindue som så angiver dit motiv, inden du trykker på knappen.

Disse søgerkameraer havde typisk en indfarvet ramme i glasset, som fortalte dig helt præcis, hvad du havde med på billedet. Det kaldtes en "Rammesøger".

Men det kamera repræsentanten viste, var så billigt, at man bl.a. havde udeladt denne ramme, og derfor var mindre præcis ift. hvad man egentligt fik med på billedet (man troede måske, at alt det man så i søgeren kom med på billedet).

Salgsargumentet for kameraet blev:

"Uden forstyrrende rammesøger".

Og det er lige præcis den taktik en række telefonproducenter anvender. "Så er du fri for huller", "Uden forstyrrende ledninger".

Lidt som at sælge en bil "uden forstyrrende seler/omdrejningstæller/kopholder/soltag/sidespejl".
Gravatar

#17 PHP-Ekspert Thoroughbreed 9. aug. 2018 11:07

nwinther (16) skrev:
Lidt som at sælge en bil "uden forstyrrende seler/omdrejningstæller/kopholder/soltag/sidespejl".


Sjovt du siger det, har set en reklame for, jeg mener det var en Peugeot 107 - den der er ens med Aygo og C1, og der var argumentet faktisk noget i stil med

"Overskuelig instrumentering uden forstyrrende elementer"

Der var et speedometer, odometer og tankmåler ....
Doner til Kræftens Bekæmpels i forbindelse med JJ's for tidlige afsked: https://www.betternow.org/dk/jjnewzdk
Gravatar

#18 CBM 9. aug. 2018 12:09

@TB: tastatur producenten har i så fald (afhængig af hvornår tastaturet er produceret og afhængig af hvilke iphones du har prøvet med), dengang betalt Apple for at måtte bruge deres propietære protokol, de valgte på et senere tidspunkt at supportere standard bluetooth HID som alle andre i iOS

et eksempel fra 2011:
http://www.fixya.com/support/t7630422-iphone_4_not

et eksempel fra 2012:
http://www.idownloadblog.com/2012/10/06/ipad-mouse...

https://fricomputer.dk https://retrohardwareheaven.blogspot.com/ #ComeToTheDuckSide www.duckduckgo.com, AMD + ASUS = kvalitet! #BringBackTheKeyboard #JackOn SailfishOS rocks! Stop using Google search.. use https://justsearchportal.com/ instead (includes DuckDuckGo)
Gravatar

#19 dub 9. aug. 2018 15:46

#18 iPhone og iPhone 3G havde ikke Bluetooth HID support men der var heller ikke en proprietær protokol. Alt efter 3GS understøtter Bluetooth HID.
Cheerleader for videnskab.
Gravatar

#20 CBM 9. aug. 2018 16:19

dub: der var en overgang hvor du skulle jailbreake et idevice for fx at bruge en generisk bt mus... jeg skrev firmware til et produkt i den periode som kunne sende hid mus og keyboard commands... for at det virkede på idevices skulle vi benytte en speciel apple bt profil som vi skulle betale for.. plus vi skulle lave en app som skulle agere mus og keyboard...

alternativt så tog Apple røven på os dengang... men det kom til at virke.. det virkede ikke uden ved blot at forbinde via bt.. det fungerede dog på min daværende nokia e72 via normal bt som mus og keyboard

https://fricomputer.dk https://retrohardwareheaven.blogspot.com/ #ComeToTheDuckSide www.duckduckgo.com, AMD + ASUS = kvalitet! #BringBackTheKeyboard #JackOn SailfishOS rocks! Stop using Google search.. use https://justsearchportal.com/ instead (includes DuckDuckGo)
Gravatar

#21 dub 9. aug. 2018 18:56

#20 iOS understøtter ikke mus så du skal stadig jailbreake og jeg tvivler på Apple sælger BT profiler som du kun kan bruge hvis du jailbreaker. Så der er noget i din historie der ikke giver mening.
Cheerleader for videnskab.
Gravatar

#22 PHP-Ekspert Thoroughbreed 10. aug. 2018 04:40

CBM (20) skrev:
dub: der var en overgang hvor du skulle jailbreake et idevice for fx at bruge en generisk bt mus

En mus på en telefon? What the ... hvad skal man bruge den til?
Doner til Kræftens Bekæmpels i forbindelse med JJ's for tidlige afsked: https://www.betternow.org/dk/jjnewzdk
Gravatar

#23 CBM 10. aug. 2018 18:47

@dub: apple sælger ikke bt profiler til mus.. og en jailbroken iphone kan bruge standard bt mus .. læs mine links ... apple solgte adgang til en apple only bt profil samt deres appstore ting .. vi skulle intet betale hvis vi krævede kunderne skulle jailbreake ... men den går jo ligesom ikke

@tb: det bruger jeg af og til på mine telefoner og tablets... og på en Android tv stick er det uundværligt.. dengang var det ifm hjælp til betjening for fysisk handicappede (gane bøjle der giver mulighed for at styre telefon via bl.a. bt mus)

https://fricomputer.dk https://retrohardwareheaven.blogspot.com/ #ComeToTheDuckSide www.duckduckgo.com, AMD + ASUS = kvalitet! #BringBackTheKeyboard #JackOn SailfishOS rocks! Stop using Google search.. use https://justsearchportal.com/ instead (includes DuckDuckGo)
Gravatar

#24 dub 10. aug. 2018 19:23

#23 Du startede med at påstå at Apple brugte proprietær protokoler, dine beviser var
1. BT mus som Apple aldrig har understøttet.
2. BT keyboard som har været understøttet siden (omkring) iOS 3. Og ingen proprietær protokol.

Og dine links virker som om det er de to første links du fik da du bingede “bluetooth not working idevice”
Cheerleader for videnskab.
Gravatar

#25 CBM 12. aug. 2018 10:23

@dub: det er ved at være noget tid siden så har glemt nogle detaljer men det har sikkert været fordi vi skulle have support for mus på ios enheder uden jailbreak... Apple havde en bt profil til kommunikation og en app skulle agere mus men det kostede et gebyr at få en app i playstore

Hvis jeg nogensinde fik en iPhone ville den blive jailbroken så jeg kunne bruge de bt profiler jeg havde lyst til
https://fricomputer.dk https://retrohardwareheaven.blogspot.com/ #ComeToTheDuckSide www.duckduckgo.com, AMD + ASUS = kvalitet! #BringBackTheKeyboard #JackOn SailfishOS rocks! Stop using Google search.. use https://justsearchportal.com/ instead (includes DuckDuckGo)
Gravatar

#26 dub 12. aug. 2018 12:39

#25 Apple understøtter ikke mus på iOS. Der findes ingen magiske BT profil som du kan købe fra Apple.
Ja det koster $99 om året hvis du vil udgive ting på AppStore.
Men hvor er de proprietær BT protokoller du startede med at påstå fandtes.
Cheerleader for videnskab.
Gravatar

#27 CBM 12. aug. 2018 16:43

dub:
1) der er intet magisk over bt eller en bt com port
2) jeg har ikke påstået noget om magiske protokoller
3) det koster at udgive apps på appstore
4) en jailbroken iphone kan bruge en bt mus ved at installere en bt stack der indeholder en bt profil til mus
5) vi havde et produkt der krævede mulighed for at handicappede der ikke kunne bruge deres krop udover deres tunge kunne bruge mus og tastatur på et idevice via en enhed der blev monteret i deres gane
6) vi måtte betale til apple for at dette kunne lade sig gøre på deres platform, der var ingen regning for at få det til at virke på android og symbian
7) det er længe siden og jeg har lykkeligt glemt så mange detaljer som jeg kan omkring apple og deres ....

end of story

https://fricomputer.dk https://retrohardwareheaven.blogspot.com/ #ComeToTheDuckSide www.duckduckgo.com, AMD + ASUS = kvalitet! #BringBackTheKeyboard #JackOn SailfishOS rocks! Stop using Google search.. use https://justsearchportal.com/ instead (includes DuckDuckGo)
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login