Yahoo!Russiske agenter angiveligt bag spear phishing-angreb bag Yahoo-hack

Via Computerworld DK - , indsendt af arne_v

Da Yahoo i 2014 blev hacket, og over en halv milliard bruger-konti faldt i hænderne på it-kriminelle, begyndte det hele med et såkaldt spear phishing-angreb rettet mod en eller flere ansatte hos Yahoo.

FBI har analyseret angrebet, og fire personer er indtil videre anklaget i sagen – to russiske spioner og to hackere.

Disse to spioner skulle angiveligt have hyret en lettisk hacker, der fik hjælp af en kollega, til at stå for angrebet. Her var målet brugerdatabasen og værktøjer til at kunne redigere i databasen. Der blev desuden indlagt en bagdør i systemet, så hackerne kunne vende tilbage senere for at hente oplysninger. I sidste ende havde hackerne over to år adgang til Yahoo-mails uden brug af kodeord.

Spear phishing går ud på at sende e-mails til enkelte eller flere ansatte i en virksomhed. Klikker man som modtager på et link i mailen, der kan se ganske ægte ud, bliver man sendt videre til download af maleware, der i sidste ende bruges af hackere til for eksempel at følge med i indtastninger.

Gå til bund
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login