No Thumbnail

Russisk hackergruppe hackede bank for $100m

-

En hackergruppe ved navn “Evil Corp”, er blevet anklaget for at hacke amerikanske banker og stjæle for mindst $100 millioner. Gruppen har tætte bånd til den russiske regering.

Gruppen benyttede malware kaldet “Dridex”, der virker ved at aktivt undgå anti-virus programmer og sprede sig igennem phishing-kampagner via email.

Det hele er bundet sammen med gruppens leder Maksim Yakubets, der også sættes i forbindelse med den Russiske regering.

Mest bemærkelsesværdigt, udover at være leder for hacker-gruppen, så giver Maksim Yakubets også givet assistance til den russiske regering egne (“ondsindede”) cyber-indsats, hvilket skulle vise at Rusland samarbejder med cyber-kriminelle.

I alt har gruppen angrebet flere mål, blandt andet olieselskaber, hvor de har afpresset for Penneco Oil for flere millioner dollars, andre banker har de benyttet “Zeus” softwaren (trojan) imod, og frarøvet over $70m.

Gå til bund
Gravatar #1 - Ni
9. dec. 2019 07:35
Vi burde også finde nogle hackere, som kan få vores 13 mia. kr. tilbage i udbyttesvindel :-)


Hvad skal vi med de der cyberkrigere, hvis de ikke tager et slag for Danmark, når det betyder noget :-)
Gravatar #2 - ToFFo
9. dec. 2019 07:45
Evil Corp! Genialt!

Mener også Mr. Robot serien bliver afsluttet i dag, eller i hvert fald meget snart. Spænding!
Gravatar #3 - larsp
9. dec. 2019 08:31
#2 Ja, perfekt navn :) De er i det mindste mere ærlige om dem selv end mange andre korporationer
Gravatar #4 - kriss3d
9. dec. 2019 13:54
Ni (1) skrev:
Vi burde også finde nogle hackere, som kan få vores 13 mia. kr. tilbage i udbyttesvindel :-)


Hvad skal vi med de der cyberkrigere, hvis de ikke tager et slag for Danmark, når det betyder noget :-)Det ville faktisk nok ikke ses som det helt store problem hvis de svindlere der stjal 13 mia faktisk blev kørt helt flade.

Om så de selv beholdt 10% ville det stadig være langt bedre end det vi får nu.
Gravatar #5 - kgp43
9. dec. 2019 14:11
Jeg vil have den fint med at betale 10% i findeløn, det er bedre end 50% til gerningsmændene (kan ikke huske hvor meget de må beholde, men det er meget).
Gravatar #6 - arne_v
9. dec. 2019 16:14
#udbytteskatterefusion-skandalen

Som udgangspunkt vil jeg mene at alle som vidende har medvirket til svindel den størrelsesorden skal i fængsel. Lang tid i fængsel.

Og det burde være top-prioriteten.

Den danske stat kan godt overleve uden de milliarder de får kradset ind ved den slags forlig.

Og den slags forlig er ikke specielt afskrækkende for pesoner med tvivlsom moral.

Blive hentet til Danmark og idømt 25 års fængsel uden mulighed for prøveløsladelse ville nok få dem til at tænke sig om en ekstra gang.

Og det ville også hjælpe på danskernes respekt for retssystemet.

Gravatar #7 - Sn3akr
16. dec. 2019 08:44
kgp43 (5) skrev:
Jeg vil have den fint med at betale 10% i findeløn, det er bedre end 50% til gerningsmændene (kan ikke huske hvor meget de må beholde, men det er meget).


Tja.. Den ene part stjal 4,1 mia, så fortalte skat at der var indgået en aftale, og de skulle betale 1.6 mia tilbage.. Problemet var bare at skat løj om beløbet og påstod det kun var 2,6 mia de havde stjålet (der ligger et klip på nettet med spiegelhauer, men der er ikke let at finde... Man kunne finde det mystisk og fristes til at tro, at der er nogen som, med licenspenge i hånden, har sagt "væk, eller kassen lukker")

Så ifølge skat selv, så kan man, hvis man stjæler nok, slippe for al straf og ansvar, hvis bare man betaler lidt tilbage.. Det er da en opskrift på success.. Stjæl 4,1 mia, betal 1,6 tilbage, og så snakker vi ikke mere om det! Så er der 2,5 mia til pensionen, det er da en fed fidus!
Gravatar #8 - arne_v
16. dec. 2019 18:50
#7

Ja - det er et helt forkert signal at sende.
Gravatar #9 - arne_v
2. jan. 2020 01:22
#7

Så vidt jeg har forstået er forliget indgået med "hælere" ikke "tyve" og aftalen er at de tilbagebetaler deres profit altså hvad de har fået fratrukket deres legale omkostninger og hvad tyvene har fået.

Men aftalen er:
* moralsk forkastelig
* udsender et helt forkert signal til virksomheder "I behøver ikke checke jeres samarbejdspartnere - er de OK tjener I - er det svindlere så holder den danske stat jer skadesløse"
* ulogisk - det er ikke normalt at holde hælere skadesløse for deres omkostninger
* dumt - det er igen så vidt jeg har forstået amerikanske virksomheder og de ville have betragtet det som helt naturligt at få et tab på en fejlagtig beslutning - men naturligvis accepterer de med glæde hvis andre vil betale

Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login