mboost-dp1

Shutterstock

Rusland kræver, at verden “demilitariserer” internettet og anklager Vesten for “cyber-totalitarisme”

- Via Business Insider -

Den russiske diplomat Vassily Nebenzia lancerede mandag en tirade mod Vesten og anklagede verdens største demokratier for at kontrollere information om krigen i Ukraine og lukke ned for Ruslands “alternative synspunkter”.

Det skriver Business Insider.

“Stater, der kalder sig et ‘demokratisamfund’, opbygger faktisk en cyber-totalitarisme,” sagde Nebenzia, Ruslands repræsentant ved FN, ved en briefing i FN’s Sikkerhedsråd om verdensomspændende teknologi og sikkerhed.

Diplomaten fordømte Ukraine for åbent at have udtalt, at det har bygget en frivillig “IT”-hær til at bekæmpe russisk desinformation online og ramme russiske og hviderussiske faciliteter med cyberangreb. “I skaber ukontrollerbare cybersoldater, som vil mestre deres færdigheder i Ukraine ved at angribe Rusland, men de stopper ikke der,” sagde han.

Nebenzia sagde endvidere, at Vesten på samme måde “militariserer det digitale domæne”, og at Moskva ville gengælde ethvert cyberangreb rettet mod Rusland.

Han tilføjede, at Rusland kræver, at verden demilitariserer informationsrummet og sammenligner en potentiel global online-konflikt med atomkrig. “Igen opfordrer jeg dig til at tænke på faren ved at trække verden ind i en cyber-konfrontation, der ikke er mindre farlig end brugen af masseødelæggelsesvåben,” sagde Nebenzia.

Gå til bund
Gravatar #1 - nwinther
25. maj 2022 11:26
Det er lidt Komiske Ali.
Gravatar #2 - nKKE
25. maj 2022 11:59
Verdens største demokrati. Haha. Hold kæft hvor er det dumt sat op. Der er sgu ikke nogen good guys i det her.
Gravatar #3 - bleze
27. maj 2022 10:54
"demilitariserer” internettet? Hvad med at gøre det i den virkelige verden også?
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login