mboost-dp1

Shutterstock

RUC i omfattende datalæk: Samtlige ansøgeres cpr-numre kunne læses af alle

- Via TV 2 -

Fra mandag morgen til tirsdag morgen i sidste uge kunne 2.700 universitetsansøgeres cpr-numre tilgås via hjemmesiden Postbox.

Det bekræfter Roskilde Universitet (RUC) over for TV 2.

RUC, som administrerer hjemmesiden, har meldt sagen til Datatilsynet, mens ansøgerne er blevet gjort opmærksomme på, at deres personoplysninger har været tilgængelige for uvedkommende og kan være blevet misbrugt, rapporterer TV 2.

“Vi tager det meget alvorligt, og vi er utroligt kede af sagen,” siger RUC‘s universitetsdirektør, Peter Lauritzen, til TV 2.

Datalækket skete, idet en medarbejder kom til at ændre adgangsrettighederne på Postbox ved en fejl, lyder det fra Mads Tolderlund, som er databeskyttelsesrådgiver på RUC. Som konsekvens heraf kunne alle med en internetforbindelse fremsøge lister med fulde navne og cpr-numre på samtlige ansøgere, som har søgt om optagelse på RUC inden for det seneste halve år.

Knap et døgn gik der, før en studerende opdagede fejlen og tog kontakt til universitetet.

“Vedkommende var bekymret og ville sikre sig, at vi fik styr på sagerne og meldte episoden til Datatilsynet, hvilket vi naturligvis gjorde,” siger Mads Tolderlund.

Gå til bund
Gravatar #1 - Vanvittig
4. aug. 2021 01:14
RUC er ikke et universitet, men en SU-automat.
Gravatar #2 - iCBM
4. aug. 2021 07:50
sådan RUC
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login