mboost-dp1

unknown

Robotter drevet af levende muskler

- Via BBC News - , redigeret af Net_Srak

Bittesmå robotter, som er drevet af levende muskler, er et eksempel på, hvad man kan få ud af at kombinere bioteknologi og nanoteknologi. Robotterne er blevet lavet af forskere i USA.

Man har lavet robotterne ved at lade rotteceller “gro” på mikroskopiske silicium chips. Robotterne er mindre end en millimeter lange og de kan bevæge sig uden en ekstern energikilde.

Muskler som disse kan bruges i mange mikroskopiske enheder. De kan f.eks. bruges til at drive bittesmå elektriske generatorer, som kan give strøm til computer chips.





Gå til bund
Gravatar #1 - .dot
18. jan. 2005 08:48
Sig efter mig... TERMINATOR :)

Det er da snart creepy hvad de kan lave af robotter. Om få år: Robotter kan omdande deres affaldstoffer til urin.
Gravatar #2 - mech0z
18. jan. 2005 08:56
#1 Synes ikke om tanken om de laver urin :) godt nok realistisk men rimlig klamt! syndes hellere de skulle lave ren vand..
Gravatar #3 - migogdig
18. jan. 2005 09:20
Giver frasen " min computer løber om hjørner med mig " en helt ny betydning .
Gravatar #4 - .dot
18. jan. 2005 09:56
#2 - Jeg tænkte også lige på realismen - Træls hvis man laver dem så de også kan skide ;)
Gravatar #5 - Qrup
18. jan. 2005 10:06
Jaa... det er lidt af et biprodukt. Men tænk så lige på at det giver mulighed for en konfigurerbar Quinde :))))
Gravatar #6 - NevaKee
18. jan. 2005 10:20
Men hvad med brændstof til musklerne?
Hvordan kan de gro hvis de ikke får næring... og hvor tit skal de have nyt brændstof?
Gravatar #7 - .dot
18. jan. 2005 10:22
#5 - Hahaha :D

Jeg vil have min levende robot Weebl/Wobble ;)
Gravatar #8 - fennec
18. jan. 2005 10:47
"Uden en ekstern energikilde"??? Jeg er ikke sikker på hvordan det skal forståes, men alt bruger energi også celler. I dette tilfælde går jeg ud fra at de er placeret i en eller anden form for væske, som de kan skaffe "energien" fra.

Noget andet er hvordan de får musklerne til at trække sig sammen og slappe af igen, så robotterne kan bevæge sig. Jeg kan ikke tro at cellerne gør det af sig selv (selv om det er hjerte celler).
Gravatar #9 - Greenfingers
18. jan. 2005 11:39
Man skal huske på at hjertefunktionen er en af de stærkeste og mest selvstændige. Post mortem arbejder hjertet stadig hvis døden indtræffer af en unaturlig årsag, det samme gør hjernen. Prøv at tænke på at det om nogle år vil være muligt at kontrollere disse små skabninger, så det muliggører helbredelse og forebyggelse af sygdomme. Jeg håber selvfølgelig også på en personlig "tjener" til andre, mere personlige og intime ydelser :D

Men det er i sandhed en banebrydende opfindelse, selvom den har tænkekraft som en vandmand :P
Gravatar #10 - Haut
18. jan. 2005 12:39
#3 hehe se overskriften for dig "computer ny verdensmester i 100 meter løb" eller ikk :P

Forestil jer om et par årtier når teknikken finder vej til Porcessor markedet.
sætningen, over clocking, får en ny betydning, man giver ikke længere bare chippen mere strøm, men træner musklerne til at yde mere.
Hvilket vil betyde at din computer kan øge sin egen styrke..... Farveller dyre hardware opdatering :D
Gravatar #11 - penthouseplayah
18. jan. 2005 13:07
Noget andet er hvordan de får musklerne til at trække sig sammen og slappe af igen, så robotterne kan bevæge sig. Jeg kan ikke tro at cellerne gør det af sig selv (selv om det er hjerte celler).


Det er netop det smarte. ALLE hjerteceller (som enten er reelle muskelceller eller modificerede muskelceller (uden mekaninsk funktion)) har en egenfrekvens som trigger dem. Selve muskelcellerne som laver arbejdet vil hvis ikke der er andet der styrer det trække sig sammen med en frekvens på ca. 30-35. I en rask person når de ikke at trække sig sammen da sinus knuden med en frekvens på 60-80 ( i hvile, og afhængig af træning mv) overtager styringen.
Gravatar #12 - hatten
18. jan. 2005 13:22
"uden eksterne energikilder" Skal forstås på den måde at de ikke har koblet et kæmpe batteri til cellene. Energien der bliver brugt er i cellerne, den skal stadigt leveres til cellerne, men det er ikke nødvendigt med eksempelvis magneter at manipulere "robotten".

Muskelcellerne virker som muskelceller nu engang gør. Det er værd at nævne at dette foregår i så små størrelser, at "produktionen" både er meget upræcis, og ikke kan skaleres til at lave større muskler.
Gravatar #13 - in_taco
18. jan. 2005 13:43
Nu jeg studerer nanotech (og har endda lige fået 11 i P1), kan jeg sige at dét i snakker om ligger pænt langt ude i fremtiden. At bygge reelle nanoskopiske robotter, som kan andet end funktionen beskrevet i denne nyheds reference, ligger stadig 10-20 år ude i fremtiden. Endnu værre med kombinationen af nanotech og biotech med det formål at skabe processorer.

De i jeres indlæg nævnte fremtidsvisioner er postuleret af nanotechs akademikere med det formål at få nanoteknologien til at lyde 'fantastisk' og virke som 'mirakel-videnskaben', om end postuleringerne ligger flere årtier ude i fremtiden. Dette virker netop som en magnet på investorer, herunder især staten, hvorved nanotech videnskaben har fået flere milliarder i tilskud, hvor størstedelen centreres i Japan og USA.

I stedet arbejder nanotech i dag med at forbedre målemetoder, at kunne bygge strukturer vha. kvantefysikken, at optimere medicin (dog kun som forebyggende, da der stadig ikke er penge i at helbrede), og diverse nano-dingenoter, fx. nanotubes. Specielt sidstnævnte har stor, potentiel fremtid indenfor den teknologi/fysik orienterede del af nanotech.
Gravatar #14 - massman
18. jan. 2005 15:40
Endnu et område dyrevelfærdsorganisationerne kan protestere imod :>
Gravatar #15 - Klan
18. jan. 2005 16:00
Hvis ens computer går død, begynder den så at rådne og lugte? Og skal den begraves? Hvad nu hvis man ikke vil have den mere, skal den så aflives? og skal det være af en dyrelæge?
Gravatar #16 - Krissam
18. jan. 2005 20:04
omg nogengange føler jeg mine med newzere er lidt fucked i skallen
Gravatar #17 - trylleklovn
19. jan. 2005 20:20
Det her sætter spørgsmål ved forskellen på robotter og levende dyr/mennesker.
Forskere tyr ofte til den løsning naturen nu en gang har valgt, som værende den bedste.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login