mboost-dp1

Shutterstock

Robot-måge skulle holde måger på afstand, men den skrigende robot er endnu værre

- Via Berlingske -

Københavns Kommune har måttet bede en boligforening om at slukke en robot, der skulle skræmme nærgående måger væk. Nabo efter nabo har klaget over larmen, skriver Berlingske.

Høje fugleskrig lyder langs en rød murstensejendom i Hesseløgade på Østerbro i København.

Skigene er metalliske og kan måske på afstand forveksles med fugle, men lytter man efter, er den metalliske lyd ikke til at overhøre.

Afsenderen har da heller ikke hverken vinger eller fjer, men er en robot, hvis eneste formål er at skræmme måger væk.

Nu har en række naboer i kvarteret dog fået nok og har rettet henvendelse til Københavns Kommune, der har modtaget i alt 11 klager om generende støj.

En af dem Thomas Kokholm, der er genbo til den røde murstensbygning.

“Der kommer flere forskellige lyde derfra, der enten lyder som måger eller rovfugle, og nogle gange har det været flere gange i timen,” siger han og tilføjer: “Der er i forvejen problemer med støj i byen. Det er en stressfaktor, for når den ikke er der, kan folk gå og vente på, hvornår den kommer.”

Kommunen har nu bedt boligforeningen A/B Hesseløgade om at slukke for robotten. Sker det ikke, bliver der udstedt et påbud.

Gå til bund
Gravatar #1 - T_A
17. jun. 2022 10:51
Forhelvede, måger er smarte fugle du får den ikke til at smutte fordi der er en robot der skråler..
Efter noget tid har det ingen effekt.
I må nakke de fugle/æg med den drone ellers er der ingen effekt.
Gravatar #2 - Kian
17. jun. 2022 11:55
Men man må ikke slå måger ihjel da de er freddet så hvad vil kommunen egentlig gøre ved måge-robotten? Det bedste råd, og det råd man får fra kommunen er at vente med at gøre noget til den har lagt sine æg og så sprøjter man æggene over med oliefilm så de aldrig klækkes. På den måde kommer man dog ikke af med måge-robotten, men man sørger for der ikke kommer flere! Det er bare et super fantastisk godt råd hvis man er plaget af måger hver eneste fåkking sommer!iii!1i!en!etii!
Gravatar #3 - dugfrisk
17. jun. 2022 13:52
Ligesom DI?
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login