mboost-dp1

rigspolitiet logo politi anpg udbud udvidelse / newz.dk

Dansk Politi

Rigspolitiet kommer til at slette 27 millioner datafiler, der indgår som bevis i straffesager

- Via Computerworld - , indsendt af arne_v

Rigspolitiet har underrettet Datatilsynet om, at man utilsigtet er kommet til at slette 27 millioner datafiler tilhørende Midt- og Vestjyllands Politi, skriver Computerworld.

Det oplyser justitsminister Mattias Tesfaye (S) til Folketingets Retsudvalg, skriver Jyllands-Posten.

Der er tale om data tilhørende Midt- og Vestjyllands Politi, og som var indsamlet fra bl.a. mobiltelefoner, computere, harddiske, gps-enheder eller sd-kort. Alt sammen centrale beviser i straffesager.

En server hos Midt- og Vestjyllands Politi skulle have større kapacitet, og her skete brøleren som ifølge Rigspolitiet Koncern IT betegnes som en enkeltstående hændelse og skyldes ”en menneskelig fejl”.

Jyllands-Posten skriver dog, at datafilerne allerede var blevet overført til de tilhørende straffesager, hvor de hører hjemme, før sletningen fandt sted.

Den tekniske opdateringsmetode, der blev brugt ved uheldet, er nu blevet fravalgt, og Rigspolitiet har underrettet Datatilsynet om bommerten.

Gå til bund
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login