mboost-dp1

Flickr - Billogs

RIAA: Søgsmål giver ikke overskud

- Via Ars Technica - , redigeret af Net_Srak , indsendt af zin

Den amerikanske musikorganisation RIAA (Recording Industry Association of America), har i 4 år brugt meget energi og mange ressourcer, på at føre en lang række retsager. I en af disse retsager, Capitol Records mod Jammie Thomas, har forsvarsadvokaten, Brian Toder, nu fået RIAA til at indrømme, at kampagnen ikke skaber en økonomisk gevinst for musikbranchen, men tværtimod koster dem en masse penge.

Oplysningerne kom frem da Toder krydsforhørede Sony BMG’s Jennifer Pariser, hvor han også spurgte ind til hvad Sonys tab var i denne sag. Svaret var at Sony BMG ikke sagsøgte for de egentlige skader, men efter hvad de kunne få ud fra den såkaldte “Copyright Act”, der tillader erstatninger på mellem $750 og $150.000 pr. sang.

Spurgt direkte om hvad de reelle skader var, som Jamie Thomas skulle have påført Sony, da måtte Pariser indrømme at det vidste hun ikke, ligesom hun ikke kunne fortælle hvor mange personer, der rent faktisk havde hentet musik hos den anklagede.





Gå til bund
Gravatar #1 - trylleklovn
4. okt. 2007 06:17
Men, for at skrive et indlæg, der ikke bare er flame, så handler det vel også mere om princippet i sagerne. Altså at de får skabt en forebyggende effekt mod piratkopiering, lige som apg.

Ikke at jeg mener det er en smart løsning eller at den virker, men det må vel være deres synspunkt siden de kan forsvare at fortsætte.
Gravatar #2 - Puppetmaster
4. okt. 2007 06:18
Det er svært at tage det helt seriøst, den kære RIAA. Dog kan jeg uden problemer godt se det fra musikkernes synspunkt, da det er deres levebrød man fra tager dem.
Jeg tror at man skal finde en ny måde at prissætte musikken på. DRM i forskellige afskygning vil aldrig kunne holde, og det medfører en masse bøvl.

Hvis de har tabt penge på det, var de penge så ikke bedre givet ud til musikkerne?
Gravatar #3 - Scapegoat
4. okt. 2007 06:26
#1 Jeg tror ikke folk "er med på" det med at de gør det for princippet, for organisationer som RIAA og pladeselskaberne sørger for der kommer kopisikring og DRM på skiverne, og så sidder der folk som ikke går ind for den slags, og bryder så den sikring, fordi deres princip er at de ikke ønsker den slags snask på deres betalte musik.

#2 Så er man nok nødt til at fyre alle folk hos RIAA, for at spare de lønninger osv. hvilket nok resulterer i at folk så øffer fordi de har mistet deres job. Så kan de blive musikere? :P

Men kan godt lide at de hiver en person i retten fordi de mistænker ham for at have gjort noget ulovligt, men når de så bliver spurgt om hvad han har gjort, og i hvor stort omfang han har gjort dette, så har de ikke et svar. Det er klart den måde man vinder på ;)
Gravatar #4 - Farmand
4. okt. 2007 06:47
#3: Jeg synes det er et mærkeligt "princip", og de der bryder kopisikringen gør sig hverken mere eller mindre skyldige end de der downloader og distribuerer musikken. Hvis de ikke kan lide den vare de køber, må de jo lade være med at købe den - Der er en helt klar aftale, og når man bryder kopisikringen, bryder man aftalen.
Gravatar #5 - Freakzter
4. okt. 2007 06:48
#4
Nej, velkommen til Danmark...
Gravatar #6 - Farmand
4. okt. 2007 06:51
Eh..? Tak? Så skriv da noget hvis du vil kommentere på mit indlæg.
Gravatar #7 - lost-viking
4. okt. 2007 07:04
Tag og kig på det med radiohead.. de sælger deres album for den pris man selv vil.. det går jo også ud over deres levebrød.. så de siger faktisk der at det er okay at downloade den.. Riaa er bare nogle folk der gør livet surt for dem der ikke har så mange penge men som gerne vil høre noget godt musik..

4# hvis man ikke kan lide musikken kan man jo lade vær med at købe den?! hvordan vd du om du kan lide musikken hvis du aldrig har hørt den? og så står du og har givet 150 eller 200kr for et album du ikke kan lide.. og hvordan skal man undgå kopi sikringen hvis man nu rent faktisk godt kan lide musikken? hvis det er i mod ens principper at de laver kopisikring på cden?
Gravatar #8 - Remmerboy
4. okt. 2007 07:12
#4 man må vist gerne bryde kopisikringer i dk, hvis hensigten er at afspille film/musik på en enhed, der ikke kan kan afspille film/musik pga kopisikring
Gravatar #9 - smiley
4. okt. 2007 07:22
Almene principper som at være fri for DRM er også værd at samle på.
Jeg har for længst tabt min respekt for musik/film industrien..

OT; fx film der har "Du ville VEL IKKE STJÆLE EN BIL VEL!? så lad vores film være" reklamer på er til at brække sig over.
Jeg mister godt nok humøret når man køber en dvd, og får smidt den slags propaganda lige i fjæset.

Alene af den årsag er jeg mere eller mindre holdt op med at købe film.
Gravatar #10 - Raistin
4. okt. 2007 08:34
#8 Du må faktisk bryde enhver sikring der ikke er effektiv :D

Bare det kun er til eget brug
Gravatar #11 - Pirat jack swallows
4. okt. 2007 08:40
I stedet for at spendere store summer på at rets forfølge folk syntes jeg de skulle bruge pengene på at gøre musikken billigere. hvis en cd kostede 50-60 kr så tror jeg mange flere ikke gad døjet med at lede efter den på nettet for at finde et dårligt rip. det ville være nemmere at købe. jeg var selv inde og købe radioheads alsum og jeg velgte at give 10 pund. alene fordi jeg er vild med konceptet.

Pengene går direkte i lommerne på kunsteren. det er da fedt. at der så er 20 mennesker der ikke giover noget og bare henter er jo sådan set ligemeget. så længe der er nogle få der så betaler fo andre.. det er sådan set solidarisk musik køb. :D
Gravatar #12 - trylleklovn
4. okt. 2007 08:46
#11 Helt klart enig. Problemet er pladeselskabernes forældede salgsmetoder, som de kun holder fast i fordi de så kan sagsøge folk, som egentlig bare søger et alternativ.
Se f.eks. iTunes music store.. Alting er utroligt billigt og ofte er det lettere at finde noget musik der, hvilket faktisk gør det tæt på lettere end at downloade musikken via diverse p2p services.
Gravatar #13 - Pirat jack swallows
4. okt. 2007 09:14
#12 du har helt ret.

Der er meget musik som kommer med det samme på itunes. jeg kan bare ikke lide at man kun kan afspille det i itunes.. når jeg betaler for musik vil jeg kunne smide den på den mp3 afspiller jeg vil og kunne høre det i det program jeg ønsker...
Gravatar #14 - trylleklovn
4. okt. 2007 09:26
#13 Selvfølgelig og DRM er jo også bare et resultat af pladeselskaberne, der ønsker at binde folk så meget som de nu kan, for blot at tjene endnu flere penge. En gammeldags og urealistisk tankegang, som heldigvis er ved at blive udfaset de fleste steder.
Gravatar #15 - Captnemo
4. okt. 2007 09:28
#10 Er det ikke snart en meget forældet regel, eller har du et link til det stadigvæk er gældende.
Kopisikring må brydes for at se/lytte ikke for at lave et rip eller kopi
Gravatar #16 - m_abs
4. okt. 2007 09:56
#15
Loven snakker om at man ikke maa bryde "effektive tekniske foranstaltninger", hvis den kan brydes kan den ikke ligefrem vaere effektiv.
Jeg gaetter paa at det er det som #10 hentyder til.
Gravatar #17 - TWFH
4. okt. 2007 10:06
#16: Er der noget bedre, end når lovgivingen modsiger sig selv?
Gravatar #18 - Captnemo
4. okt. 2007 10:09
#16 Har du et link til den lov, jeg mener at denne formulering blev ændret for år tilbage
Gravatar #19 - trylleklovn
4. okt. 2007 10:10
infokiosk.dk skrev:

Jeg har købt en cd med en kopispærring, som jeg ikke kan spille på min cd-afspiller – må jeg så godt bryde kopispærringen?

Svar:
Ja, du må godt bryde en kopispærring for at kunne lytte til musikken.

Men du må ikke bryde en kopispærring for at tage en kopi af cd’en.
Gravatar #20 - m_abs
4. okt. 2007 10:45
#18
http://www.ophavsret.dk/Ophavsret/ophavsretsloven.... kapitel 6a paragraf 75c.

Saa vidt jeg ved kom den formulering netop med ved sidste aendring af loven.

#19
Jeg kunne godt taenke mig at vide hvor i loven de finder belaeg for den fortolkning.
Gravatar #21 - zin
4. okt. 2007 15:37
#19 + 20:
Jeg mener også der er en gradbøjning af den sidste sætning
Men du må ikke bryde en kopispærring for at tage en kopi af cd’en.
, for så vidt jeg husker må du gerne bryde kopispærringen for at tage en kopi i form af backup (altså til dit eget forbrug) eftersom du ejer mediet.
Gravatar #22 - nemesis6
4. okt. 2007 18:55
Causality effect kaldes det vidst. Eksempel fra Star Trek - En Borg rejser tilbage i tiden for at forhindre menneskeligheden fra at opnå et teknologisk fremskridt, men ved at gøre det hjælper den faktisk de fornævnte begå flere fremskridt.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login