Flickr - mutednarayanRettighedsalliancen håber på en brevmodel

Via EPN.dk - , redigeret af Net_Srak

I bestræbelserne på at bekæmpe pirateri på internettet, har rettighedshaverne gennem tiderne forsøgt forskellige strategier. Før i tiden forsøgte rettighedshaverne at gå efter alle personer, som hentede ulovligt musik og film på internettet. Nu har rettighedshaverne i form af Rettighedsalliancen med Maria Fredenslund i spidsen udtalt, at de er begyndt at gå målrettet efter bagmændene som stiller musik og film til rådighed.

Maria Fredenslund, Rettighedsalliancen skrev:
Vi kan ikke sagsøge os ud af de her problemer, det har vi erkendt. Derudover er det enormt ressourcetungt at sagsøge, men vi mener fortsat, at det er vigtigt at gå til roden af problemet i form af de tjenester, der stiller værktøjerne til rådighed. Vi går derfor efter bagmændene med alt, hvad vi har af retshåndhævelser som eksempelvis politianmeldelser.

Derudover er Rettighedsalliancen også gået over til en trebenet strategi, hvor de går efter bagmændene som stiller musik og film til rådighed, samt prøver at arbejde for en regulering i form retssager som for eksempel med blokeringen af Grooveshark. Til sidst arbejder Rettighedsalliancen også på at udvikle lovlige alternativer.

Maria Fredenslund tror, at danskerne er forvirrede og ikke er klar over hvornår de begår ulovligheder. Derfor mener hun, at der er et behov for mere information om hvad der er lovligt. Hun henviser til en undersøgelse fra Megafon, som viser at kun 5 % af danskerne ved at Grooveshark er en ulovlig tjeneste.

Maria Fredenslund mener derfor, at det er nødvendigt med en brevmodel, som kan advare danskerne om at de er i gang med at begå ulovligheder i form af to advarsler. Hvis brevmodellen ikke bliver vedtaget her til sommer, mener hun at det bliver nødvendigt at anvende andre løsninger.

Maria Fredenslund, Rettighedsalliancen skrev:
Hvis brevmodellen ikke bliver til noget, så står vi en situation, hvor vi skal finde på en anden løsning. Og som situationen er i dag, så er det kun politianmeldelse, men producenterne har jo ingen interesse i at sagsøge deres publikum.

Gå til bund
Gravatar

#1 RobseRob 30. apr. 2012 16:32

Hold nu bare jeres kæft.
Robserob.dk =3
Gravatar

#2 Henrik S 30. apr. 2012 16:45

Jeg tror sgu mere at folk er frustrerede over at de ikke bare kommer med nogle bedre løsninger end at piratkopiere og så behandler folk med respekt istedet for at true / presse / straffe sig igennem og tvinge folk til at købe voldsomt dyre ting, fordi der ikke er råd til deres kæmpe lobby virksomhed.

Valgfrihed, simple løsninger og stort udbud har de ikke forstået virker, selvom det er bevist i USA med tjenester som NetFlix..

Enig med #1
Gravatar

#3 Tegningen 30. apr. 2012 16:51

producenterne har jo ingen interesse i at sagsøge deres publikum.


F00K OFF!!! Hvis det stod til producenterne så afleverede jeg bare min løn direkte til dem og så skulle de nok bestemme hvor meget de ville have og hvad jeg ville få igen.

Jeg væmmes simpelthen ved en industri der seriøst mener at deres indtjening er vigtigere end et frit internet!

Hvis de virkeligt ville øge deres indtægt kunne det være at de skulle holde op med at lege djævlen selv og rent faktisk lytte lidt til hvad folk vil have! For der findes sku ikke en mere købe kraftigt målgruppe end fans!

Et eller andet sted skulle man virkeligt tro, at de her folk var blevet tabt som spæd.
Gravatar

#4 binderup 30. apr. 2012 16:54

I sidste uges Harddisken (http://www.dr.dk/harddisken) snakkede man med Rettighedsalliancen og Venstres IT ordfører. Og V's besked til rettighedsalliancen var mere eller mindre kogt ned til at man gerne ville hjælpe dem, men dem Rettighedsalliancen repræsenterer skal til at tage sig sammen og tilbyde lovlige alternativer til den nemme distribution som torrents, usenet, irc nu en gang er.

Gravatar

#5 luuuuu 30. apr. 2012 16:55

Så længe det er nemmere, hurtigere og bedre at være pirat har jeg ingen intention om at skifte til deres "alternativer".

De skal da være velkomne til at prøve. De har bare (stadig) en kolossal liste af problemer de skal overkomme før de har et tilnærmelsesvist ordenligt alternativ; problemer som piratindustrien ikke har af den simple årsag at hvis man udgiver dårlige releases så bliver man buhet af scenen.

Film og pladebranchen har monopol på deres udgivelser. Derfor tager de den tid de tager. Derfor tager de den pris de tager. Derfor er de så meget imod pirateri.
Gravatar

#6 DanaKaZ 30. apr. 2012 16:57

Grooveshark er vel ikke en ulovlig tjeneste, før den er blevet dømt i en retsag.
Gravatar

#7 Futski 30. apr. 2012 17:04

Jeg så gerne hekseafbrænding blev genindført, Maria Fredenslund vil i hvertfald være en god kandidat til rollen som heks.
Gravatar

#8 HerrMansen 30. apr. 2012 17:09

DanaKaZ (6) skrev:
Grooveshark er vel ikke en ulovlig tjeneste, før den er blevet dømt i en retsag.Rigtigt - den er ikke blevet dømt ulovligt som så. De har bare påbudt 3 at lukke for adgangen grundet den store mængde ulovligt indhold. Der må vel være en forskel der rent retsligt siden at alle teleselskaber ikke er blevet påbudt det endnu (i og med at de andre ikke fulgte pænt med som man havde håbet)
This is my opinion. There are many like it, but this one is mine...
http://www.knowyournewz.dk
Gravatar

#9 Cruiser 30. apr. 2012 17:18

TDC har da pænt rettet sig ind og blokeret grooveshark. Forsøger man at gå derind så bliver man mødt af sådan én her:


"STOP

Ved retten på Frederiksbergs kendelse af 20. februar 2012 er Hi3G Denmark ApS ("3") blevet pålagt at hindre sine kunders adgang til www.grooveshark.com, som efter Rettighedsalliancens opfattelse formidler ulovligt kopieret indhold.

På baggrund af disse kendelser har TDC besluttet at spærre for adgangen til siderne.

TDC har ikke foretaget nogen registrering af dit besøg på denne side. "

Længe leve det frie internet...
Gravatar

#10 Remmerboy 30. apr. 2012 17:24

rettighedsalliancens syn på verden er jo meget anderledes end resten af befolkningen.
det kan man læse om her http://www.scribd.com/fullscreen/82877159?access_k...
bare den første linie siger alt (i får den lige her):
Rettighedsalliancen skrev:
Vi mener, at vejen til et trygt internet går gennem demokratisk besluttede aftaler som ACTA

jeg mindes at der var nogle brancher, der ville have det hemmeligt, da det ellers ikke kunne laves aftaler med regeringer.
Gravatar

#11 LordMike 30. apr. 2012 17:32

lol #9 :D
"som efter Rettighedsalliancens opfattelse formidler ulovligt kopieret indhold." :D

Den sætning lyder bare utroligt nedsættende ovrerfor RA. :P
An expert is a person who has made all mistakes in a very narrow profession - Niels Bohr

Core i7 3770 @ 3.4 Ghz - 16GB DDR3 (1600 Mhz) - 120 GB Vertex3 SSD - Radeon 6870 1GB - 24" Samsung SyncMaster
Gravatar

#12 PraetorianGuard 30. apr. 2012 17:45

Har nu en TDC linie, via Yousee og jeg kan nu sagtens besøge Grooveshark :P. Fordelen ved at være sin egen DNS og ikke en slave af sin udbyder.
Gravatar

#13 TheAvatar 30. apr. 2012 18:33

Jeg ville glæde mig til den dag, at når jeg KØBER en lovlig DVD ikke skal være tvunget til 5 minutters tvungen afspilning af alt muligt propaganda om, at jeg er en tyv af værste kaliber, og at jeg burde brænde op i helved.
Og tager man f.eks. en tvserie-sæson på 6 DVD'er, er jeg gud hjælpe mig tvunget til at se det propaganda på ALLE 6 DVD'er SAMT hvis jeg har ophold i afspilningen (afspilleren slukket).
Det er simpelthen komplet uhørt, at de kan tillade sig, at behandle betalende kunder sådan.
Henter jeg derimod en vilkårlig serie eller film på nettet, så starter filmen lige på og hårdt uden en masse hokus pokus.

Det minder mig lidt om denne her:
link
Filmindustrien har så lavet en lige modsat... hvem har mon ret....
Gravatar

#14 draken 30. apr. 2012 18:49

Gravatar

#15 carbonic 30. apr. 2012 20:42

Rettighedsalliancens medlemmer skulle løse deres egen problemer før de prøver at løse en evt. problemstilling i samfundet.

Det svarer jo til at hitler i stedet for at håndtere sine psykiske problemer, så laver en masse kæmpe biler med skydere på og angriber hele Europa og omegn.
Gravatar

#16 Al Bundy 30. apr. 2012 20:46

De kan hyle, de kan te sig og de kan sagsøge og anmelde i øst og vest, men piratkopiering stopper ikke, i hvert fald ikke så længe der findes et internet og folk med viljen til at dele med hinanden.

Det er lidt lige som Thor, der forsøgte at tømme drikkehornet i Udgård
Gravatar

#17 burgurne 30. apr. 2012 20:53

Med musik ved jeg ikke rigtig, men så længe filmbranchen har dette problem:
http://i738.photobucket.com/albums/xx27/burgurne/P...

vil antallet af ulovlige dvd og bluray nok næppe falde.

mvh
Burgurne

Gravatar

#18 IRGhost 30. apr. 2012 22:22

Hvis udbuddet bliver større, priserne lidt lavere, og DRM-fri så vil jeg GERNE støtte diverse firmaer med deres forretning.

Hvis RA gerne så at befolkningen benyttede lovlige tjenester hvad så med at få noget skubbet i gang. Støt nogle at de i forvejen lovlige tjenester i udlandet og få dem til Danmark!

Få diverse filmselskaber til at forstå folk vil have kvalitet og ikke gider se Jaws 19 ;-)

Få pladeselskaberne til at forstå at deres Køb-en-hel-CD-med-Nick-og-Jay-som-download-selvom-du-kun-gider-at-høre-2-af-sangene er en forældet model. Hvad med 20-sange-du-selv-sætter-sammen-for-100-kr ?

Få spiludviklere / spildistributøre til at forstå at gameplay / replayability er der hvor man måler kvaliteten af et spil
Gravatar

#19 Chucara 30. apr. 2012 22:22

#12: Nu behøver du ikke din egen DNS for komme forbi spærringen, sålænge Google har deres kørende på 8.8.8.8/8.8.4.4.

Derudover hjælper DNS ikke meget på blokeringen af Grooveshark hos 3, da den er lavet vha. DPI, ikke en simpel DNS entry.
Newz.dk: Hvor alle er eksperter indenfor alt.
Gravatar

#20 Maladictor 30. apr. 2012 23:25

Det værste ved at købe en DVD eller gå i biografen er at man bliver bombet med reklamer.

Jeg vil hellere en gerne betale 20 kr ekstra for at få en reklame fri film. Der er ikke noget værre end at sidde i biffen i 20 minutter og se reklamer.

Men mange folk har det jo sådan at de tror reklamer betaler for mange ting og gør andre ting billiger. Problemet er bare at de 20 minutter de tager af mit liv er simpelthen mere værd.

At være pirat er forkert.

At prøve at sælge reklamer til et produkt som skal købes er endnu mere forkert.
Gravatar

#21 Aezay 1. maj 2012 00:08

Remmerboy (10) skrev:
rettighedsalliancens syn på verden er jo meget anderledes end resten af befolkningen.
det kan man læse om her http://www.scribd.com/fullscreen/82877159?access_k...

http://www.explosm.net/comics/2301/
Gravatar

#22 Taxwars 1. maj 2012 02:22

"vi mener fortsat, at det er vigtigt at gå til roden af problemet i form af de tjenester, "

Roden af problemet er den amoralske ophavsrets lovning - copyright skal afskaffes - så må de folk vinde andre måde at tjene penge på.
Luk DR - de snylter på skatteyderne
Gravatar

#23 Fashdey 1. maj 2012 07:19

Hvorfor lave en "Brevmodel"?

I dette tilfælde hvorfor ikke lave en laaaang liste og bedre forklaringer samt søge funktioner, også gøre folk opmærksomme på denne side.

Så har alle muligheden for at gå ind og se listen uden at føle sig truet mm. ?
---

Hele Film/Musik branchen bruger en dybt forældet indtjeningsmodel, så det er jo klart det går som det gør ?

Det er sjovt ikke?
Jo mere DRM og besværligt de gør det for at bryde sikkerheden desto flere pirater kommer der? ;)
Gravatar

#24 afogh 1. maj 2012 07:27

...de skulle tage at læse denne her og fatte indholdet, men det er de jo nok for hjernevaskede til ?!?!?

book-release-the-case-for-copyright-reform
Dansk internet, kinesiske tilstande - Fuck censur!
Gravatar

#25 terrra 1. maj 2012 07:38

Var ellers stille og roligt begyndt at konvertere til brugen af lovlig musik fra iTunes samt film fra iTunes og det var et ønske fra min side at konvertere alt mit pirat-materiale til lovlige digitale kopier efterhånden som jeg fik råd.

Men så begyndte de med

- DPI og DNS blokeringer
- ACTA
- SOPA
- CISPA
- SWAT anholdelse af Kim Dot Com (WTF laver SWAT i en almindelig anholdelse?!)
- ViaCom der sagsøger Youtube for 1 mia $
- Aggressiv geobloking
- osv

Kan ikke støtte sådanne foretagende så vil for fremtiden ikke betale en krone til de røvhuller. Rent faktisk så fryder jeg mig næsten hver gang jeg henter en film eller en CD fra nette.
Gravatar

#26 Valkar 1. maj 2012 08:00

Fashdey (23) skrev:

Det er sjovt ikke?
Jo mere DRM og besværligt de gør det for at bryde sikkerheden desto flere pirater kommer der? ;)


Det var jo hvad polske CDproject fandt ud af med "The Witcher 2".
De udgav det i 2 udgaver, en med DRM, og en uden. Den version du kunne downloade ulovligt var en cracket udgave af DRM versionen. Den version uden DRM kunne IKKE downloades ulovligt.

'Nuff said !
Gravatar

#27 Skovsneglen 1. maj 2012 08:15

Pirates:How would you like to suck my balls mr. R.A.

Rettighedsalliancen:What did you say!

Pirates: Im sorry im sorry, what i said was..
HOW WOULD YOU LIKE TO SUCK MY BALLS!
Hacking is not a crime, its a survival treat!
Gravatar

#28 Alrekr 1. maj 2012 08:37

#13
En del af branchen (aner ikke hvilken) er begyndt at give en besked: "By buying this product, you are supporting your local film industry. [og så med rigtig, rigtig store bogstaver] THANK YOU" - eller sådan noget i den stil. Hvis de endelig vil smække en besked på, så er det fint nok at det er sådan en besked.
Newz.dk på den fede måde: http://knowyournewz.dk/index.php?title=SNES
Gravatar

#29 Chillypill 1. maj 2012 10:06

De usmagelige klamme fede slaver af virksomhederne skal bare lukke fissen.

tak=)
Gravatar

#30 Eniac 1. maj 2012 11:59

0 skrev:
Hvis brevmodellen ikke bliver til noget, så står vi en situation, hvor vi skal finde på en anden løsning. Og som situationen er i dag, så er det kun politianmeldelse, men producenterne har jo ingen interesse i at sagsøge deres publikum.


Det var da en idiotisk udtalelse. Kan de ikke bare lave følgende "brevmodel":

Kære bruger

Vi har besluttet at det vil være smartest at sælge og distribuere vores materiale via de medier som folk foretrækker at bruge.
Det er dermed fra dags dato muligt at købe og downloade/stream vores indhold på nettet.
Gravatar

#31 Mulpacha 1. maj 2012 17:12

HerrMansen (8) skrev:
Rigtigt - den er ikke blevet dømt ulovligt som så. De har bare påbudt 3 at lukke for adgangen grundet den store mængde ulovligt indhold.
En retssag hvor den anklagede ikke har haft mulighed for at forsvare sig er en joke. En dommer tager stilling til to modstridende påstande med udgangspunkt i loven. Hvis der kun er een påstand, så er afgørelsen stort set givet på forhånd.
Jesus knows I pirate and he doesn’t like it.
Gravatar

#32 Mulpacha 1. maj 2012 17:28

terrra (25) skrev:
[...] Men så begyndte de med

- DPI og DNS blokeringer
- ACTA
- SOPA
- CISPA
- SWAT anholdelse af Kim Dot Com (WTF laver SWAT i en almindelig anholdelse?!)
- ViaCom der sagsøger Youtube for 1 mia $
- Aggressiv geobloking
- osv

Kan ikke støtte sådanne foretagende så vil for fremtiden ikke betale en krone til de røvhuller. Rent faktisk så fryder jeg mig næsten hver gang jeg henter en film eller en CD fra nette.
Jeg kunne ikke være mere enig.
Underholdningsindustriens kæmper har bekendt kulør for længe siden. De giver ikke en stråhat for friheden på internettet - de er gået i totalt defensivt skræk-mode og det eneste de kan sige er "Piratkopiering slår alt ihjel!!!!" - intet kunne være længere fra sandheden. Det frie internet har sat kultur, kommunikation og underholdning fri, og vi vil med glæde sende de gamle toldvogtere på porten!

Jeg forventer ingen innovation fra den gamle underholdningsindustris side. De har siden den moderne teknologis udspring baseret deres forretningsmodeller på at låse alting fast og er skrigende og sparkende blevet slæbt igennem det automatisk klaver, pladespilleren, båndoptageren, VHS, brændbare CD'er og DVDer, MP3 afspillere, download og streaming. INGEN af disse opfindelser har underholdningsindustrien været ophavsmænd til og de har gjort alt hvad de kunne for at slå disse teknologier ihjel ved deres fødsel.

Mine penge skal ikke gå til gamle, sure og selvretfærdige mænd der forsøger at slå alt innovation ihjel!
Jesus knows I pirate and he doesn’t like it.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login