SXC - Woopidoo2

Region Sjælland indrømmer problemer med dyr Sundhedsplatform

Via dr.dk - , indsendt af arne_v

Den nytiltrådte sundhedsdirektør for Region Sjælland Leif Panduro Jensen indrømmer, at der er problemer med det elektroniske journalsystem Sundhedsplatformen, der kostede regionen 700 millioner kr.

Om cirka et år mener han, at man vil være i mål med den.

Sundhedsplatformen, som Region Sjælland og Region Hovedstaden bruger, har været tre gange dyrere at købe, end den lignende løsning man har købt i Region Syddanmark.

Problemerne med platformen går mest ud over lægerne, der har fået en række ekstraopgaver foran computeren i en region, som i forvejen er presset, fordi man mangler 120 speciallæger.

Leif Panduro Jensen mener, det vil tage årevis at skrotte systemet, hvorfor man hellere bør satse på at fortsætte med at få Sundhedsplatformen til at fungere. Om et år vil de fleste problemer nemlig være løst, siger han.

Gå til bund
Gravatar

#1 gramps2 11. jun. 2018 11:33

Det er måske værd at påpege, at Region Syddanmark alene har underskrevet en kontrakt - der er ikke leveret resultat endnu.
Gravatar

#2 Sn3akr 12. jun. 2018 07:24

Whatta ya know.. Endnu et fejlet offentligt IT-projekt.. Who knew this would ever happen!

Ikke så underligt at regeringen har måtte stjæle friværdien i de almene boliger.. Der skal jo konstant afskrives mia på IT-budgettet.

Det er sq efterhånden sørgeligt at se på vores lands forfald og totale mangel på fremtidsvisioner.
Gravatar

#3 DrHouseDK 12. jun. 2018 14:27

Det er ikke så meget manglende visioner som det er manglende kontrol med licitationer. Det er jo helt håbløst at CSC samt KMD render med opgave på opgave til 3-cifrede millionbeløb der aldrig leveres til tiden eller budget.
// Troels
- Stolt Win7 bruger siden betaen.
Gravatar

#4 arne_v 12. jun. 2018 14:33

#3

Lige netop sundhedsplatformen er ikke CSC eller KMD.

Det er NNIT.

Mere uddybet: det er et standardsystem fra EPIC som NNIT har implementeret. Det er tit EPIC som nævnes som leverandør, men hvis der leveres et ERP system fra SAP eller Oracle så er det normalt implementerings firmaet der nævnes som leverandør og jeg finder det mest logisk at gøre det samme for et sundhedssystem.
The greater danger for most of us lies not in setting our aim too high and falling short; but in setting our aim too low, and achieving our mark.
Gravatar

#5 arne_v 12. jun. 2018 14:38

#4

Epic er et stort firma og deres system er ret udbredt.

(også selvom det er lavet i MUMPS)
The greater danger for most of us lies not in setting our aim too high and falling short; but in setting our aim too low, and achieving our mark.
Gravatar

#6 gramps2 13. jun. 2018 06:24

#5
Ganske givet at deres system er ret udbredt - men er det ikke primært i lande hvor man skal give patienten en regning?
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login