mboost-dp1

Shutterstock

Regeringen præsenterer ny digitaliseringsstrategi: Teknologiforståelse på skoleskemaet og meget mere

- Via Altinget -

Regeringen har netop præsenteret en ny digitaliseringsstrategi, som sætter mere end to milliarder kroner af. De skal blandt andet gå til styrket cybersikkerhed og digital dannelse. Og det er som led i den digitale dannelse, at teknologiforståelse kommer på skoleskemaet.

Det oplyser Altinget.

Grøn dataomstilling, en cybersikkerhedspagt med erhvervslivet og en styrket indsats for digital dannelse af børn. Det er nogle af elementerne i regeringens nye digitaliseringsstrategi, som de præsenterede i går torsdag.

Her lægger regeringen op til “en markant opgradering af det digitale Danmark”, lyder det fra finansminister Nicolai Wammen (S) i en pressemeddelelse.

“Digitalisering kan gøre os rigere, løfte kvaliteten af den offentlige service, frigøre arbejdskraft og accelerere den grønne omstilling. Vi skal sætte fart på udviklingen og bevare vores stærke fokus på sikkerhed og ansvarlighed, så danskerne fortsat har tillid til det digitale samfund,” siger han.

Strategien indeholder 61 initiativer, som skal digitalisere Danmark yderligere på en række områder. Disse initiativer hviler på fem overordnede principper, som fungerer som rettesnor for strategien.

For eksempel lyder et af initiativerne, at teknologi skal indgå i folkeskolens undervisning: “I et digitaliseret samfund skal eleverne kunne forholde sig kritisk og konstruktivt til digitale teknologier, ligesom de skal forberedes på at kunne begå sig i et digitalt samfund. Der afsættes en ramme til teknologi i folkeskolen som led i at fremme en mere praktisk skole, og som kan understøtte, at fagligheden indføres i folkeskolens undervisning, kompetenceudvikling af lærere samt til andre implementeringsindsatser.”

Få overblik alle initiativerne her.

Gå til bund
Gravatar #1 - arne_v
6. maj 2022 19:40
#0

Selvfølgelig en del BS.

Men en meget god ting:
* forberedes på at kunne begå sig i et digitalt samfund
* I et digitaliseret samfund skal eleverne kunne forholde sig kritisk og konstruktivt til digitale teknologier
* der skal klæde børn og unge på til at begå sig trygt og sikkert på internettet, udarbejdelse af undervisningsmateriale og -forløb om digital dannelse
er 1000 gange bedre end "alt er apps i fremtiden og derfor skal alle lære at programmere" ideeen.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login