mboost-dp1

Shutterstock

Reddit lukker forum for ‘Texas abortion bounty hunters’

- Via Vice -

Reddit har bandlyst en subreddit, hvis formål var at indsamle dusører på folk, der søger abort i Texas. Det skriver Vice.

Forummet r/TXBountyHunters blev startet den 2. september, dagen efter TX SB8 trådte i kraft – en lov, der forbyder abort allerede seks uger efter undfangelsen.

Loven giver borgerne i Texas mulighed for at sagsøge alle, der hjælper andre med at få adgang til en abort, heriblandt læger, klinikassistenter, chauffører, der bringer abortpatienter til konsultation – enhver, der “bidrager til eller understøtter en aborts udførelse eller fremkaldelse”.

En borger, der anlægger sag, kan belønnes med en dusør på 10.000 dollar plus sagsomkostninger.

Grupper mod abort har i den forbindelse oprettet anonyme hjemmesider til rapportering af medborgere, som søger abort.

Reddit-forummet, som havde 68 medlemmer, var “dedikeret til at dele tips om identificering, rapportering og indsamling af dusør målrettet folk, der bryder TX SB8-loven”, som der stod i beskrivelsen.

Reddit forbød forummet samme dag, som det blev oprettet, med henvisning til platformens regler mod chikane.

Gå til bund
Gravatar #1 - kblood
11. sep. 2021 14:02
Jeg vidste ikke det med 6 uger. Det er da altid noget... problemet er bare at det da nok er ret usandsynligt at man har opdaget det så tidligt.

Jeg mener vi her i Danmark har 12 uger? Det virker mere rimeligt. I USA har de i de fleste stater vidst ikke nogen egentlig grænse for hvornår de kan få abort. Juridisk set lyder det til at det kan gøres så længe fosteret stadigt er i maven, hvis jeg har forstået det rigtigt.

Men lyder så også til at i langt de fleste tilfælde sker det vidst indenfor de første 12 uger.
Gravatar #2 - arne_v
11. sep. 2021 23:36
#1

Loven er ret kritiseret.

De fleste kan godt acceptere en tidsmæssig begrænsning.

Og der er heller ikke noget overraskende i at medvirkende til lovovertrædelser kan straffes.

Men 6 uger er meget kort tid. Så en begrænsning på 6 uger er tæt på et abort-forbud. Det aspekt vil uden tvivl blive procederet i retten.

Men der er et andet problem. Og det er det som er relevant her.

Det er normalt sådan at overtræder nogen loven eller medvirker til overtrædelse af loven, så rejser det offentlige anklage med krav om bøde eller frihedsstraf.

Men her er der valgt en højest usædvanelig sanktionsmulighed.

Enhver kan rejse privat søgsmål mod overtrædere af loven og kræve 10000 dollar i erstatning. Og hvis de taber sagen skal de ikke betale sagsomkostninger.

Det betyder at enhver pengegrisk person der hører om en abort vil lægge sag an mod enhver involveret. Vinder vedkommende giver det 10000 dollar - taber vedkommende koster det ingenting.

Alle involveret i aborter vil drukne i sagsanlæg. Og derfor vil de fleste formentlig undlade at medvirke til aborter.

Det vil naturligvis også blive procederet i retten, da der er en del bekymring for den juridiske situation hvis den slags bliver tilladt.

Reddit vil så ikke levere forum for disse personer.

Men det betyder næppe noget for hvad der vil ske - disse personer vil naturligvis finde andre fora.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login