Flickr - Elbpresse.de

Ransomware-angreb fordoblet på et år: Nu hyppigste form for IT-angreb

Det seneste år er antallet af ransomware-angreb fordoblet.

Ransomware indgår således nu i 39 procent af alle malware-relaterede angreb, hvilket gør ransomware-angreb til den hyppigste form for cyber-angreb.

Det viser Verizons omfattende Data Breach Investigations Report, der i år udkommer for 11. gang.

Ransomware-angreb er steget fra at være den fjerde-mest hyppige form for it-angreb i sidste års rapport. I 2014 lå ransomware-angreb helt nede på en 22. plads

Rapporten viser yderligere, at det er medarbejderne, som oftest er skyld i, at en virksomhed får kompromitteret deres data fra et ransomware-angreb. Således bruges e-mails i 96 procent af ransomware-angreb.

Samtidig er risikoen for, at en virksomhed får stjålet data via ‘sociale angreb’ på medarbejdere tre gange højere, end det er tilfældet via egentlige sikkerhedshuller. Derfor bør man fokusere mere på at undervise medarbejderne i datasikkerhed.

Organiserede kriminelle står bag 50 procent af de analyserede ransomware-angreb. Det var også tilfældet i den amerikanske by Atlanta for nylig, hvor byens systemer blev lukket ned med krav om en bitcoin-løsesum.

Gå til bund
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login