mboost-dp1

No Thumbnail

Prosa: Den fynske it-branche er for kræsen

- Via Version2 - , redigeret af Net_Srak

Fyn er fin siger et gammelt ordsprog, men der er ikke hold i ordsproget set ud fra den fynske it-branche. Denne mangler som mange andre steder også it-folk, dette på trods af at Fyn har den højeste it-ledighed i landet.

It-forbundet Prosa, er dog af den opfattelse, at man bør give de ledige it-folk den nødvendige opkvalificering for at komme problemet til livs. Michael Tøttrup, Prosa, fortæller at mange af de ledige er de nyuddannede datamatikere, der ikke fik fodfæste på jobmarkedet da it-boblen for over 5 år siden braste.





Gå til bund
Gravatar #1 - angelenglen
18. jun. 2007 17:20
Det er altså ikke altid et spørgsmål om at være kræsen.

Bare fordi nogen er uddannet indenfor IT, betyder ikke at de har særligt stor ekspertise eller knowhow.

Vi har hvor jeg arbejder søgt medarbejere i nogen tid nu, og haft 10-20 stykker til samtale, og ud af dem har vi kun fundet én der passede ind.

Jeg tror nærmere det er A-kasserne der presser folk til at søge stillinger de ikker er kvallificerede eller interesserede i.
Gravatar #2 - gizmodude
18. jun. 2007 17:37
host host ... jo ... den fynske it-branche er kræsen !! ... jeg har mange års erfaring (ingen it-uddannelse) ... men jeg kommer ikke til samtaler selvom jeg er kvalifiseret til jobbet ... så "branchen" skulle tage sig sammen og tage folk ind og videreuddanne dem ... i stedet for at pive ...

Men det er det gamle "problem" ... folk skal fra dag et kunne tjene penge til virksomheden ... det har altid været it-branchens "problem" !!!
Gravatar #3 - KipKup
18. jun. 2007 18:06
Jeg kommer fra nordjylland, og har lige fået arbejde i Odense for 3-4 måneder siden.
Kan man så undre sig over.. :)
Gravatar #4 - 120015000388
18. jun. 2007 18:21
Den diskution om hvor meget en datamatiker uddannelse er værd, har vi haft før...
Gravatar #5 - iluka
18. jun. 2007 18:50
#4 ja og den er desværre stadig lige relevant. I sidste ende må det jo være branchen der afgør om folk er kvalifiserede, og hvad prosa end mener om at de skal punge a-kasse midler ud mod deres vilje, så skal virksomhederne kunne bruge folk.

Vi er længe kommet ud over de dage hvor det at kunne tænde en computer automatisk gav job. Desværre har jeg oplevet datamatikkere der ikke kan meget andet. Det skal også siges at jeg har oplevet masser af datamatikkere der var superdygtige, det er slet ikke en generel kritik af uddannelsen, men jeg kan godt forstå at virksomhederne tøver med at ansætte en vis procentdel af nyuddannede datamatikkere.
Gravatar #6 - webwarp
18. jun. 2007 19:26
#5 enig, men nu handler det her i virkeligheden i høj grad om, at prosa/samdata, bliver ved med at spilde kræfter på de folk, som røg ud efter boblen sprang.

Jeg forstår ikke hvorfor, at de bliver ved med at spilde tid på de folk - hvis man ikke har brugt det man lærte for 6 år siden og sidder fast på det stadie, så var det måske på tide at overveje selv at tage ansvar for at få omskolet folk - ikke blot at ligge ansvaret over på virksomhederne..
Gravatar #7 - Petrander
18. jun. 2007 20:25
Det kan da godt være, at datamatikere eller selvlærte IT-folk mangler noget knowhow i visse områder, men pointen af Prosa er nu netop, at virksomhederne må tage sig sammen og selv give deres medarbejdere det fornødne knowhow. De fleste af disse folk har hovedet på den rette plads og kan sagtens lære noget nyt.

Det er simpelthen for dårligt, at virksomheder sidder og tigger om medarbejdere med de helt præcist rigtige færdigheder/viden, i stedet for selv at gøre en indsats. Danske virksomheder er bare så forkælede af det udmærkede danske uddannelsessystem, at de bare ikke forventer andet mere. Eller så kan det også bare være en dårlig undskyldning til "outsourcing".

#5 Du kan vel ikke helt ærligt seriøst mene, at mange datamatikere ikke kan andet end "at tænde for en computer"!? Det er så svært overdrevet, at jeg overhovedet ikke kan tage din besked seriøst.

Og så synes jeg, at nogle af dem der brokker sig over ukvalificerede folk her, selv laver masse af sprogfejl ("kvalifiserede", "datamatikkere", "diskution", "ligge ansvar"). Det virker ikke særlig kvalificeret, hvis man spørger mig, og dansk er ikke engang mit modersmål!
Gravatar #8 - beldin
18. jun. 2007 21:02
#7
Glimrende teoretisk løsning. Virker ikke i praksis!

Du kan ikke som virksomhed op-kvalificere en datamatiker til at være datalog/ingeniør.

En IT uddannelse er ikke en entydig betegnelse. Der er korte og der er lange, og dem der mangler er de lange.... De korte uddannelser (incl. datamatiker) er generelt ubrugelige til de stillinger der ikke kan besættes.

2 års uddannelse på mellem niveau != 5 års uddannelse på højt niveau.
Gravatar #9 - rackbox
18. jun. 2007 21:18
#8 jeg kan ikke helt lade være med at huske på min egen læresætning, som dog er møntet på iværksættere. Den bør vel i nogen grad også virke her:

"Uddannelse er intet andet end den akkumulerede videreformidling af andres erfaring i samspil med udvikling af egen erfaring på teoretisk plan."

Det vil altså sige, at man som "uddannet datamatiker" sagtens kan opkvalificeres til at være lige så anvendelig som en "uddannet datalog". Man får dog ikke den fine beskyttede titel.

Et eksempel fra det virkelige liv: Min kære ven har altid haft en computer i nærheden gennem hele sin opvækst. I modsætning til sine jævnaldrende, valgte han at bruge den til programmering i stedet for at spille. Tiden kom så til at vælge karriere. Det blev naturligvis i IT-branchen.

Min ven ville egentlig gerne bare i gang med at arbejde, men måtte sande, at en uddannelse var påkrævet. Han tilmeldte sig så datalogi-studiet og mødte op til de obligatoriske timer (det var kun et krav første år), hvorefter han simpelthen kun kom til prøver og eksamener. Han fik sine papirer - og de var pæne!

Han har velsagtens ikke en egentlig uddannelse - men han kan i den grad de ting, som uddannelsen fordrer.

Lidt at tænke over.

Men igen... IT-branchen er meget glade for certifikater, beviser og diplomer... Så der er nok lang vej igen, før de tør give en "uddannelse" til en, der ikke lever op til kravene fra dag 1.
Gravatar #10 - mikkelhoegh
18. jun. 2007 21:22
Jeg har nu også fornemmelse af at der er en lille smule snobberi på det her område - der vel reelt set ingen sagling grund til at man partout skal have en datalog, når man mangler en mand at sidde og lave webapplikationer i .NET.

Jeg synes tit jeg ser dataloger i stillinger hvor de aldig nogen sinde kommer til at få glæde af den meget brede teoretiske uddannelse de har fået. Egentlig er det lidt spild at bruge en 5-årig uddannelse til så lidt.

Efter min mening er det ikke helt skørt at snakke om at opkvalificere datamatikere til at kunne varetage mange af de roller hvor man traditionelt foretrækker ingeniører eller dataloger - det vigtigste er vel bare at finde nogen folk der har hovedet rigtigt skuet på - og sådan som dagpengesystemet er indrettet, så kan man vist få stort set hvilken som helst kortere efteruddannelse betalt, hvis man ellers bare har tilsagn fra en virksomhed om at kunne komme i job, når man har fået den.

Så man kunne da sagtens forestille sig at førnævnte stilling blev besat af en datamatiker som havde fået 1 måneders intensivt kursus i .NET og et par uger med avanceret databasedesign og måske lidt JavaScript hist og her.
Gravatar #11 - webwarp
18. jun. 2007 21:29
#10 er fordi, at folk har skiftet emne, og ikke taler ud fra artiklen, som gælder datamatiker, der kom ud for 5 år siden..
Gravatar #12 - beldin
18. jun. 2007 21:44
#10
Jeg sagde ikke at man ikke kunne opkvalificere datamatikerer.... :-)

Jeg sagde: "Du kan ikke SOM VIRKSOMHED op-kvalificere en datamatiker til at være datalog/ingeniør."

En virksomhed kan realistisk set ikke bruge et år eller mere ekstra på at opkvalificere en medarbejder. Det hænger simpelthen ikke sammen... Så er det langt bedre at vente en måned eller tre på at ansætte en der ikke kræver opkvalificering.

Man kan synes at 'det er for dårligt' af virksomhederne, men det er lidt ligesom at være utilfreds med at solen står op i øst....
Man kan brokke sig over det, men 'naturlovene' ændrer sig ikke...

Uddannelse på det niveau kan ikke være andet end en offentlig opgave...

Mht. det oprindelige emne, de folk der kom ud for 5 år siden og ikke fik job....
Hvis man ser på det fra en arbejdsgivers synspunkt, så er det rimeligt simpelt: "Hmm, 5 år, og andre har ikke kunnet bruge ham. Så kan vi nok heller ikke. Næste..."
Igen, man kan sige 'det er for dårligt', men sådan er verden bare.....
Gravatar #13 - beldin
18. jun. 2007 21:45
Oops, #12 var et svar til #9, ikke #10.
Gravatar #14 - rackbox
18. jun. 2007 21:52
#12 Men det er jo ikke sandt. Virksomheder KAN opkvalificere datamatikere til at være lige så anvendelige som dataloger/ingeniører. Du kan dog have ret i, at det på kort sigt ikke er rentabelt for virksomheden, hvorfor de fravælger dette til fordel for at ansætte en, der faktisk passer til jobprofilen.

Min eneste anke var altså dit valg af ordet "kan".
Gravatar #15 - Disky
18. jun. 2007 22:01
#14
I teorien kan de, i praksis tvivler jeg stærkt.

Hvor mange virksomheder har folk ansat der kan oplære andre i den matematik en datalog f.eks. har kendskab til ?
Gravatar #16 - angelenglen
18. jun. 2007 22:06
#8:
"Uddannelse er intet andet end den akkumulerede videreformidling af andres erfaring i samspil med udvikling af egen erfaring på teoretisk plan."


Hvad med praktisk erfaring?
Eller tæller kun teoretisk erfaring i din bog?
-For så kommer man ikke langt her i verden, hvis man kun kan ting teoretisk.
Gravatar #17 - Windcape
18. jun. 2007 22:11
Alt til hver sit formål. At ansætte en datalog til at lave webudvikling er overdrevent, men at ansætte en datamatiker til at udvikle CAD software , eller rendering engines er også forkert, da denne typer job netop kræver en høj viden omkring matematik.

Finanssektoren som også har en masse IT jobs, ser jo så hellere at du f.eks. har en HH, og derudover en datamatiker, så er du mere brugbar end en datalog.

Efteruddanelse, efteruddanelse, efteruddanelse. Hvis man ikke får et job efter en månede eller 2, bør man jo nok tage en master.

Dog synes jeg at mulighederne for specifik efteruddanelse er for dårligt her i landet. Du kan jo stadig ikke starte på en uddanelse baseret på din erfaring, istedet for hvad du har læst.

Så en programmør med 5-10års erfaring har dårligere muligheder for efteruddanelse , end en studerende som graduerede for et par dage siden har.

Dog kan man altid betale sig fra nogle fancy certifikater :p Ikke at de rent faktisk gør en klogere.
Gravatar #18 - beldin
18. jun. 2007 22:19
#14
De kan også dele alt deres profit ud til de fattige, men det sker nok heller ikke....
Ordet 'kan' var brugt i en forretningsmæssig relation, og set på den led 'kan' de ikke gøre det og forblive konkurrencedygtige.

Det alle argumenterne om 'efteruddannelse' også set komplet bort fra er, at når en virksomhed søger efter folk, så er det altså fordi de skal bruge dem NU (eller i den nærmeste fremtid), ikke efter et års efteruddannelse.....
Gravatar #19 - rackbox
18. jun. 2007 22:43
#16 under din uddannelse får du kun "praktisk erfaring" i forbindelse med tænkte opgaver og i ekstrem grad, praktik og speciale. Det tæller i min bog stadig som teoretisk erfaring på linje med den "praktiske køreundervisning", som du modtager mens du tager kørekort.

Praktisk erfaring kommer først, når man "er i det" - altså, når det virkelig gælder i det pulserende liv.

#18 Forudsat at vi fjerner alle tænkelige faktorer (herunder visioner og sund fornuft), bortset fra profit her og nu samt på overskuelig sigt, så har du ret.
Gravatar #20 - mora
18. jun. 2007 23:19
#7 Der er ihvertfald meget stor forskel på datamatikere, da jeg blev færdig i dec04, var der folk på det hold der ikke kunne klare selv meget basale problemstillinger alene, og de bestod.

Hvis en virksomhed ikke kan forvente at en datamatiker som minimum kan sætte et standard netværk op og lave beskeden kode, er det godtnok noget af en risiko at ansætte dem, du kan jo bestå datamatiker på at være god til design og teori, men det er næppe de jobs en datamatiker kan få.
Gravatar #21 - Max_Payne
19. jun. 2007 05:53
Min opfattelse af jobmarkedet er dog, at man søger specifikke kompetencer - fx. indenfor .NET, java, oracle, SAP, windows server infrastruktur osv. uden at skele så meget til ansøgerens uddannelsesmæssige baggrund, men blot dennes erfaring og videreuddannelse indenfor området.
Gravatar #22 - Disky
19. jun. 2007 06:33
#19
Teoretisk erfaring er godt, men kan aldrig måle sig med praktisk erfaring.

I virkelighedensverden slipper man sjældent for spec. ændringer, omstruktureringer osv, imens man er i gang med større projekter. Sådanne stress faktorer er sjældent inkluderet i en teoretisk opgave.

Det er svært at simulere, men at sætte teoretisk erfaring og praktisk erfaring på lige linie er lige at stramme den en kende.
Gravatar #23 - rackbox
19. jun. 2007 06:41
#22 Jeg syntes bestemt, at jeg skrev noget som ligger op ad det, som du har skrevet. Er jeg uenig?
Gravatar #24 - GreatMilenko
19. jun. 2007 07:47
I min tid lærte man på universitet det første år 3 forskellige slags funktionsorienterede programmeringssprog Lisp, ML og et tredje, af hvilken jeg ikke har set eet eneste brugt i nogen virksomheder sidenhen. På det andet år lærer man så maskinkode. Jeg kan se ideen i at man lærer prograammeringens grundprincipper men så lad det for helvede ske med nogen værktøjer man har skyggen af en chance for at benytte senere.
Sammenligner man med datamatiker uddannelsen så er det 2,5 år (mod datalogis 3år) med praktisk programmering i værktøjer man faktisk bruger andre steder end på læreanstalterne.
Derudover er der projektarbejde osv. det foregik dog efter nogenlunde ens principper, dog har Niels Brock's datamatiker uddannelse "virksomhedstudie" der er lige til at lukke op og s.... i.
Gravatar #25 - Disky
19. jun. 2007 08:12
#23
Hehe det har du da fuldstændigt ret i :)

Måske skulle jeg lade være med at læse newz.dk når jeg kun lige er kravlet ud af sengen :)

Jeg undskylder.
Gravatar #26 - beldin
19. jun. 2007 08:38
#20
Svarer meget godt til mine erfaringer med datamatikere. Der er nogen der kan bruges, men over 50% kan ikke bruges til noget fornuftigt.
Jeg har set så grelle eksempler som folk der ikke vidste hvad en pointer var, eller folk der ikke kunne fatte konceptet bag en dobbelt-kædet liste...

Skolerne får bevillinger på hvor mange de graduerer, hvilket betyder at de slipper alt for mange igennem der skulle være dumpet.
Gennemsnits-kvaliteten er simpelthen alt for lav for datamatikere, hvilket så bevirker at datamatikere der har været ledige i længere tid automatisk bliver placeret i dyngen af afviste ansøgninger.
Det er ikke virksomhedernes fejl, men skolernes....

Hvis man vil gøre noget ved det, så er man nødt til at revurdere kvalitetsniveauet i uddannelsen (kraftigt opad), og give folk fra før en sådan revurdering en opkvalificering.
Gravatar #27 - thomaez
19. jun. 2007 12:32
#26 Til info så oplever jeg det samme på datalogi uddannelse i Aalborg. Fordi man læser datalogi er det altså ikke ensbetydende med at man kan programmere. Jeg har også oplevet, at en datalogi studerende ikke engang kunne lavet et simpelt program i java eller C#. ("vedkommende blev så smidt ud af vores gruppe"). Det er ganske rigtigt at man får flere teoretiske værktøjer med i bagagagen, der gør at man kan tænke abstrakt og derved f.eks lavet et program / algoritme der performer hensigtsmæssigt. Jeg vil dog ligesom Jacob Lange(Københavns Uni) pointere at et relevant studiejob er en rigtig god ide med hensyn til jobmuligheder efter endt uddannelse.

Det skal så lige pointeres at jeg er datamatikker, der nu læser datalogi så derved har jeg rent faktisk et "et ben i begge lejre" og ikke bare antager, at det ene er bedre end det andet.
Gravatar #28 - Spunkmeier
19. jun. 2007 12:50
Hvis man har været ledig datamatiker i 5 år, så har man vel demonstreret sin faglige entusiasme ved at vedligeholde og videreudvikle sine færdigheder ved f.eks. at deltage i open source-projekter?

Hvis ikke, så kan man næppe klandre virksomheder for at tøve med at ansætte vedkommende.

På den anden side så fornemmer jeg også at en del virksomheder i mange tilfælde overvurderer mange års erhvervserfaring, for det kan også dække over mange års stilstand hvor man ikke har opdateret sin viden. Set i det lys kan 2 års ledighed være bedre end 5 års erhvervserfaring.
Gravatar #29 - Disky
19. jun. 2007 13:32
#28
Hvis man har været ledig i 5 år, så tror jeg ikke der er særligt mange bare lidt seriøse open source projekter der kan bruge en.

For så lang tids arbejdsløshed, skyldes nok manglende kvalifikationer, eller rent dovenskab.

Set i det lys kan 2 års ledighed være bedre end 5 års erhvervserfaring.

Jeg tror det er de færreste der lærer mere af 2 års arbejdsløshed (også selv om de deltager i projekter) end ved 5 års arbejde, forudsat det ikke er som kassedame i bilka.
Gravatar #30 - Spunkmeier
19. jun. 2007 13:50
#29
O.k., 5 år er nok overdrevet. Man kunne have taget en hel datalogi-uddannelse i det tidsrum, så hvis man arbejdede fuld tid på open source-projekter, burde man være blevet en meget habil og værdifuld programmør efter 5 år.

Erstat 5 år med 2 år i mit indlæg, så har du min reviderede mening.
Gravatar #31 - Disky
19. jun. 2007 14:00
#30
Fair nok, så er jeg tilbøjelig til at give dig ret.

Dog afhænger det meget af om det projekt man arbejder på er f.eks. et af de store projekter der bliver styret ordentligt, eller det er bent's online galleri man fusker med.

Men på de rigtige projekter og med den rigtige holdning kan man lære meget, ingen tvivl om det.
Gravatar #32 - Smint
19. jun. 2007 14:25
Er da enig med flere her i diskussionen om at der er kæmpe forskel på datamatikere og dataloger.
Men at folk siger det er en for stor opgave at opkvalificere datamatikere til at varetage jobs hvor firmaer søger dataloger er i mange tilfælde forkert.

Der er så mange specifikke kompetencer der er brug for i mange IT jobs at en datalog også har "træningstid" i jobbet. I mange tilfælde vil det være lige så formålstjenstligt at ansætte en datamatiker og bruge måske en smule mere "træningstid" da de typisk kræver mindre løn.

Problemet er at der er kæmpe forskel på datamatikere. Man kan komme nemt gennem uddannelsen, og nogle har meget få kompetencer når de er færdige, mens andre har mange kompetencer ud over det forventede for datamatikere. Mange som mig selv tog datamatikeren fordi de ikke vil bruge 5 år på teori, men have en basal viden og så skabe erfaring.

Jeg tror de fleste firmaer vil have lige så meget eller mere udbytte af en datamatiker med 3 års erfaring fra lignende jobs end en nyuddannet datalog. Sådan er det i hvert fald der hvor jeg arbejder.

Så firmaer der mener de har problemer med at få ansatte de har brug for burde overveje nærmere hvordan problemet måske kan løses med folk med anden/lavere uddannelse.

Samtidigt vil jeg også mene at dem der blev uddannet for 5 år siden ligesom mig selv, men ikke har fundet job endnu burde tage lidt ansvar for deres situation og evt. bygge videre på uddannelsen med en Bachelor i datalogi. Det tager vist 1½ år hvis man er datamatiker.
Her skiller man sig jo lidt ud fra mængden af datamatikere og viser at man formentligt er en af de datamatikere der besidder en del kompetencer og er værd at bruge ”træningstid” på.

Lidt langt indlæg, men har for nyligt brugt lidt tid på emnet da jeg var bedt om at tale om det for et erhvervsråd.
Gravatar #33 - UltimateW
20. jun. 2007 09:55
Jeg tror en del nyuddannet indenfor IT uanset uddannelse, har det svært på arbejdsmarked de første par år. Hvis ikke du kender nogen som kan få dig indenfor så skal du bare passe 100% på, jeg kan se på mig selv og andre jeg kender og uddannet sammen med, de har enten kunne forsætte på deres læreplads, resten har haft problemer eller fået arbejde fordi de kendte en på stedet allerede.

på 6-7 mdr. var jeg til ca. 30 samtaler og en 120 opfordret ansøgninger, nogen kunne jeg da godt se profilen ikke passede andre var den lige på, men det tog alligevel en ven der var indenfor at få jobbet.
Gravatar #34 - Disky
20. jun. 2007 10:26
#33
Du har nok ret i det ikke er nemt for en nyuddannet.

Men glæd dig, så snart du har erfaring, bliver det rigtigt nemt at finde job. Men det er selvfølgelig skidesvært at få denne erfaring desværre :(
Gravatar #35 - Qrup
22. jun. 2007 12:52
Jeg blev datamatiker for 6 år siden. Jeg passede ikke på nogle jobannoncer, da alle ville have een med 3-5 års erhvervserfaring og kendskab til alverdens applikationer man ikke bruger på datamatikerstudiet. Jeg søgte 18 steder og fik job et sted hvor de var klar til at oplære deres nyansatte medarbejdere. Jeg føler mig heldig, at jeg fandt dette job (i nordjylland), da jeg på daværende tidspunkt boede i Odense og umidelbart ikke havde udsigt til at få job. Nej, jeg er ikke en kodehaj, men jeg er heller ikke ubrugelig. Efter min mening, så var 50% uduelighed blandt nyuddannede datamatikere ikke helt ved siden af da jeg blev færdig.
Gravatar #36 - arne_v
23. jun. 2007 19:17
#8

Glimrende teoretisk løsning. Virker ikke i praksis!

Du kan ikke som virksomhed op-kvalificere en datamatiker til at være datalog/ingeniør.

En IT uddannelse er ikke en entydig betegnelse. Der er korte og der er lange, og dem der mangler er de lange.... De korte uddannelser (incl. datamatiker) er generelt ubrugelige til de stillinger der ikke kan besættes.


Man tager ganske rigtigt ikke en datalog uddannelse som aften kursus
på et halvt år.

Men jeg har meget svært ved at tro på, at ingen af de ledige jobs
kunne besættes med mindre end en kandidat datalog/ingeniør.
Gravatar #37 - arne_v
23. jun. 2007 19:20
#15

Hvor mange virksomheder har folk ansat der kan oplære andre i den matematik en datalog f.eks. har kendskab til ?


Ikke specielt relevant.

Hvor mange af de jobs der er i IT branchen kræver matematik på
det niveau ?
Gravatar #38 - arne_v
23. jun. 2007 19:22
#20

Hvis en virksomhed ikke kan forvente at en datamatiker som minimum kan sætte et standard netværk op og lave beskeden kode, er det godtnok noget af en risiko at ansætte dem, du kan jo bestå datamatiker på at være god til design og teori, men det er næppe de jobs en datamatiker kan få.


Hvis virksomheden ikke har tillid til datamatiker uddannelsen
må de jo bruge lidt tid på at interview job ansøgere med den
uddannelse.
Gravatar #39 - arne_v
23. jun. 2007 19:25
#29

Hvis man har været ledig i 5 år, så tror jeg ikke der er særligt mange bare lidt seriøse open source projekter der kan bruge en.


OSS projekter plejer ikke at spørge til uddannelse og job.

De er normalt kun interesseret i kvaliteten af det man producerer
og hvor meget tid man kan bruge på projektet.
Gravatar #40 - arne_v
23. jun. 2007 19:34
#12

En virksomhed kan realistisk set ikke bruge et år eller mere ekstra på at opkvalificere en medarbejder. Det hænger simpelthen ikke sammen... Så er det langt bedre at vente en måned eller tre på at ansætte en der ikke kræver opkvalificering.

Man kan synes at 'det er for dårligt' af virksomhederne, men det er lidt ligesom at være utilfreds med at solen står op i øst....
Man kan brokke sig over det, men 'naturlovene' ændrer sig ikke...


Det står da virksomhederne helt frit for at vente på en bedre
ansøger.

Men som løsning for branchen holder den jo ikke en meter - hvis
ikke man ansætter nogle grønne får man aldrig nogen med erfaring.

Og mens de venter for evigt efter dataloger med 10 års erfaring
i SAP der vil arbejde for 25000 om måneden, så må de meget
gerne stoppe deres klynkeri.

Vi kan ikke tvinge virksomheder til at turde investere i
fremtiden. Men hvis de lader være, så skal de ikke komme og
beklage sig over at andre mere fremsynede virksomheder løber
med ordrerne fordi de kan skaffe folk.
Gravatar #41 - Disky
23. jun. 2007 21:11
#37
Ikke specielt relevant.

Hvor mange af de jobs der er i IT branchen kræver matematik på
det niveau ?

Jo særdeles relevant, eftersom virksomheder der har brug for en datalog, nok har brug for datalogens viden om de mere teoretiske ting, hvor matematikken hjælper en del for at forstå dette.

Men prøv selv at undersøg hvad forskellen er på det en datalog kan og det en datamatiker kan. Specielt indenfor det teoretiske.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login