mboost-dp1

Shutterstock

Privatlivseksperter med advarsel: Data fra menstruationsapps kan bruges imod dig

- Via Truthout -

Ifølge Truthout kan data fra menstruationsapps blive brugt i forbindelse med en strafferetlig eller civil retsforfølgning i stater, hvor abort er ulovlig.

Det anslås, at millioner af mennesker i USA bruger menstruationsapps til at planlægge og spore, hvornår de har ægløsning samt tracke andre sundhedseffekter. Disse apps kan for eksempel hjælpe med at signalere, hvis en menstruation er forsinket.

Et demokratisk lovforslag, der skulle sikre retten til abort i hele USA, er faldet i det amerikanske senat, hvilket fik folk til at ty til tasterne på de sociale medier. Her udtrykte de bekymringer om privatlivets fred, hvad angår disse oplysninger fra menstruationsapps – især for mennesker, der bor i stater med strenge regler for abort – og hvordan det kan blive brugt imod dem.

Mange brugere anbefalede straks at slette alle personlige data fra menstruationsapps: “Hvis du bruger en online menstruationstracker eller sporer dine cyklusser gennem din telefon, skal du gå af den og slette dine data,” sagde aktivist og advokat Elizabeth McLaughlin i et viralt tweet. “Nu.”

Tilsvarende sagde Eva Galperin, en cybersikkerhedsekspert, at dataene kunne “bruges til at retsforfølge dig, hvis du nogensinde vælger at få en abort.”

Gå til bund
Gravatar #1 - ægteCBM
20. maj 2022 13:23
Godt at jeg ikke bruger app'en
Gravatar #2 - larsp
23. maj 2022 13:21
#1 Heh :) hvordan holder du så styr på din cyklus?
Gravatar #3 - CBM
2. jun. 2022 07:41
Lidt uheldigt at der er så mange apps der lækker data
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login