www.politi.dkPolsag: Derfor kørte projektet i sænk

Via Computerworld DK - , indsendt af arne_v

I 2012 opgav politiet it-projektet ‘Polsag' efter otte års udvikling. Prisen endte på 354 millioner kroner.

Nu forklarer en professor, der har gravet i en række it-skandaler, hvorfor projektet kørte i sænk.

Ifølge professor ved IT-Universitetet, Søren Lauesen, var der ingen i politiet, der vidste, hvad det nye system skulle bruges til:

‘Ingen hos politiet kunne fortælle, hvorfor man skulle have et nyt system. Politiet vidste kun, at de skulle have et system, der var mere moderne end det gamle… Og det forstår man sådan set godt, når man ser skærmbillederne fra det gamle system. Det var en sort skærm med grønne streger og bogstaver, som man kender det fra it-systemerne tilbage i 1980’erne,’ skriver Computerworld.

Derudover udviklede det valgte standardsystem sig heller ikke som forventet – dette blev ikke hjulpet af, at betjentene ikke kunne forklare deres arbejdsgange, da disse var fortrolige.

Søren Lauesen arbejder lige nu på en rapport, hvor han undersøger årsagerne til en række af de seneste 20 års største danske it-skandaler.

Gå til bund
Gravatar

#1 CBM 19. maj 2017 07:11

Om ikke andet, så sikrede staten da at CSC fik penge i kassen :-)
#ComeToTheDuckSide www.duckduckgo.com, BB Priv because REAL QWERTY is a privilege, ASUS = kvalitet! #BringBackTheKeyboard.
Gravatar

#2 dk_picard 19. maj 2017 07:54

Forstår jeg dette korrekt. Vi skal have et system, men da vi ikke kan fortælle hvordan det skal virke, må i gætte jer frem ?
Gravatar

#3 CBM 19. maj 2017 11:31

#2: Oversat til almindeligt Dansk...

"Her er en stor pose penge... Gør hvad i vil... evt. kan i tage på ferie for pengene... når vi er et par år efter deadline, skal i lige smide noget tilfældigt sammen... men det må endeligt ikke være brugbart til noget fornuftigt! Betragt det som skjult stats støtte!"

De har blot gjort som de blev instrueret! :-)
#ComeToTheDuckSide www.duckduckgo.com, BB Priv because REAL QWERTY is a privilege, ASUS = kvalitet! #BringBackTheKeyboard.
Gravatar

#4 dk_picard 19. maj 2017 12:38

#3 Ahahahahaha :D Dagens grin. :D

Men så giver det da bedre mening hvorfor vi ikke kan få lavet nogle systemer i det offentlige.
Gravatar

#5 kblood 19. maj 2017 14:02

Ja, dette må da enten være korruption eller fyringsværdig negligering. Har på fornemmelsen det er fordi de havde for få folk ansat til at sikre at der kunne holdes et overblik over projektet, eller folk der bare ikke var kompetente nok.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login