Popcorn Time

Seks års fængsel: Sverige vil øge straffen for piratkopiering

Den svenske regering vil øge straffen for piratkopiering. Straffen skal kunne være op til seks års fængsel, hvis man deler materiale uden ophavsret på erhvervsniveau.

Svenskerne vil indføre to nye kategorier: Groft brud mod ophavsretten og groft brud på varemærkebeskyttelsen. Straframmen for disse to forbrydelser skal være mellem seks måneder og seks år.

Skærpelsen er altså rettet mod erhvervsmæssigt piratkopiering og deling, dvs. dem, der tjener penge på det ulovlige materiale.

I Danmark har strafferammen for grove krænkelser af ophavsretten været op til seks år siden 2004.

I praksis er ingen dog blevet straffet så hårdt. Tidligere på måneden blev en 39-årig mand fra Odense dømt til et halv års betinget fængsel for at dele viden om pirattjenesten Popcorn time. Det var den første sag af sin art i Europa.

I 2006 tildelte Østre Landsret en straf på et års fængsel for fremstillingen af over én million ulovlige cd’er med edb-programmer, computerspil med mere.

Gå til bund
Gravatar

#1 BurningShadow 20. feb. 2018 04:03

Sverige er et underligt land. (Gruppe)voldtægt er helt i orden, politiet gider end ikke efterforske det, men satangalemig, de kommer efter dig, så du kopiere noget du ikke på.
Radiovært @ VibeFM
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login