flickr - Olivier Bruchez

Dansk netpirat idømt halvt års fængsel for at dele viden om Popcorn Time

Via TV 2 Nyhederne - , indsendt af zymes

I den første sag af sin art i Europa er en 39-årig mand fra Odense blevet idømt seks måneders betinget fængsel for at drive Popcorntime.dk og således hjælpe med at sprede viden om en ulovlig streaming-tjeneste.

Foruden et halvt års betinget fængsel har man konfiskeret websitet Popcorntime.dk og 506.003 kr., som manden i den forbindelse har tjent på web-annoncer.

Manden er dømt for at hjælpe danskere med at installere og bruge Popcorn Time samt at undgå at blive opdaget af myndighederne.

Da det er den første sag i Europa vedrørende spredningen af ulovlige streaming-tjenester, anses den som en principiel sag, der skal bekæmpe ulovlig streaming i hele Europa.

Popcorn Time var et gratis peer-to-peer netværk, der tilbød film uden at have rettighederne til dem.

Gå til bund
Gravatar

#1 ToFFo 9. feb. 2018 07:09

Overskriften snyder måske lidt. Betinget fængsel er jo ikke så slemt :P

Synes det er lidt plat, idet han jo ikke har udført en ulovlighed, ved at hjælpe folk med opsætning af Popcorntime. Det er vel ikke ulovligt hvis man ejer filmen i forvejen. Hvis man har et kæmpe filmkatalog på DVD/Bluray og man streamer dem gennem et andet medie end det fysiske, er det vel ikke direkte ulovligt, plus at der sikkert er andre love i andre lande, der måske ikke gør det direkte ulovligt. Det er jo ikke manden bag der gør det ulovlige.

Det er vel som at lære folk at bruge en pistol.
Der findes ikke pingviner på nordpolen. Who gives a shit??
Gravatar

#2 DStruct 9. feb. 2018 08:15

#1 nej for der kan være forhold hvor det er lovligt at eje en pistol, der er ingen forhold hvor det var lovligt at bruge popcorn time, altså har han tjent penge på at informere om hvordan man får adgang til noget som kun kan bruges ulovligt.

Vil hellere sammenligne det med at lære folk hvordan man dyrker og laver kokain, og så lige smide en masse reklamer på siden.
Buy land. They've stopped making it
Gravatar

#3 Sn3akr 9. feb. 2018 09:05

DStruct (2) skrev:
#1 der er ingen forhold hvor det var lovligt at bruge popcorn time


I det tilfælde du bruger det til at se film, som producenten har givet tilladelse til frit kan distribueres, er der absolut intet ulovligt i det! Problemet opstår i at det også kan bruges ULOVLIGT, men det kan enhver netforbindelse og hele din samling af køkkenknive også, så, hvis du låner en køkkenkniv til naboen og han stikker konen ned fordi hun er pisse irriterende, er det så okay du også bliver dømt?

Jeg mener det er et totalt skråplan at dømme en mand for at dele noget der KAN bruges ulovligt, for så er alle landets borgere skyldige, for vi ejer alle noget der kan bruges på en måde som ikke er lovlig.. En gaffel i øjet på en irriterende nabo er jo også ulovlig, så skal vi straffe folk der låner gafler ud?
Gravatar

#4 Ronson ⅍ 9. feb. 2018 09:15

Det der med at man "ejer ting i forvejen" gør jo ikke noget lovligt, hvis det er ulovligt at få andre til at lave kopien.
Steve Jobs has no public record of giving to charity. As of 2011 Bill Gates has given about 30 billion to charity.
Gravatar

#5 Sn3akr 9. feb. 2018 10:09

#4 Der er altså stadig ikke alt digitalt indhold som deles ulovligt.. Jeg ved godt at der gøres et stort arbejde ud af at indkode den holdning hos den brede befolkning, for det er den nemmeste måde at kontroller folks holdninger og få gennemført reguleringer, men hvis det var tilfældet, så var der nok heller ikke meget indhold på eksemmpelvis youtube og andre videosider. (det gælder dog ikke kun video, men alle former for digitalt indhold)
Gravatar

#6 syska 9. feb. 2018 10:48

Det er betinget, så reelt betyder det jo ikke en skid ...

Men jeg er for den straf, men synes den er for mild... udover det, så godt han lige fik hapset alle de penge han har "tjent" på det.

Jeg kan spørge på en anden måde ... synes i det er i orden at en mand tjener penge på reklamer for noget han ikke ejer? og som åbenlyst bliver brugt ulovligt?

Ville i selv synes det var "fedt", hvis det var jeres eget produkt der blev misbrugt af andre og de faktisk tjente bedre end jer ...

Jow jow, de var jo kun med til at fortælle hvordan man kunne bruge jeres produkt gratis ... men ... what the hell ... det var jo lovligt at fortælle om det ...

Gå efter de idioter ... få dem i fængsel ... jeg har intet problem med det, når det er så åbenlyst at han gør noget ulovligt og tjener penge på det.
Gravatar

#7 syska 9. feb. 2018 10:53

Sn3akr (5) skrev:
#4 Der er altså stadig ikke alt digitalt indhold som deles ulovligt.. Jeg ved godt at der gøres et stort arbejde ud af at indkode den holdning hos den brede befolkning, for det er den nemmeste måde at kontroller folks holdninger og få gennemført reguleringer


Nej, men hvad tror du % delen er på PCT? 99.99% ... kom nu ind i den virkelige verden ... ja, der er lidt lovligt.

Sn3akr (5) skrev:
men hvis det var tilfældet, så var der nok heller ikke meget indhold på eksemmpelvis youtube og andre videosider. (det gælder dog ikke kun video, men alle former for digitalt indhold)


Hvis du ikke har brugt youtube, så er du slet ikke klar over hvor meget de gør hvis du bruger ting du ikke har rettigheder til ... shit jeg har fået fjernet det mest mærkelige fordi der lige var ca. 30 sekunder af en sang i baggrunden som jeg ikke havde rettigheder til ... så de gør utroligt meget.

Kan du fortælle mig hvad PCT gør? Hvis du stadig er af den overbevisning at det næsten kun bruges lovligt ... ja ... men nej, det er ikke alt, men næsten alt indhold.
Gravatar

#8 TwistedSage 9. feb. 2018 13:37

Jeg vil stadig sige at den primære grund til at folk streamer ulovligt, er fordi der kun er de første 2 sæsoner af serierne i Danmark, mod alle i udlandet.
Jeg gider da ikke streame ulovligt når der findes Netflix, HBO etc. men det er sgu irriterende når der går flere år før de sidste sæsoner af ens serier kommer.
Gravatar

#9 Sn3akr 10. feb. 2018 10:21

Hvis selskaberne ville droppe deres digitale landegrænser, så ville de slippe for stort set al ulovlig streaming. Det er kun et problem fordi en eller anden ultranationalistisk leder i selskabet er af den overbevisning at EU ikke skal have adgang til deres serie før året efter US, alt imens de bagefter sidder og whiner over at den bliver delt ulovligt. Stort set alle andre markeder er fritaget for pirattjeneste, fordi de har tilpasset deres platform til de nye tider, men af en eller anden årsag, nægte tv/film-industrien at erkende at internettet er kommet for at blive og forsøger stadig at benytte før-1995 modellen til at køre deres virksomheder. (selv HBO/Netflix er ikke helt fri af tankegangen, selv ikke med egetproduceret materiale, selvom det er blevet bedre på det sidste)

musik og software hører man stort set aldrig om sager med mere, netop fordi de har fundet en bedre løsning.
Gravatar

#10 Sn3akr 10. feb. 2018 10:33

syska (7) skrev:

Kan du fortælle mig hvad PCT gør? Hvis du stadig er af den overbevisning at det næsten kun bruges lovligt ... ja ... men nej, det er ikke alt, men næsten alt indhold.


Jamen hvis vi skal i den båd, så skal alle der linker til TOR-browseren, eller skriver om, hvordan den bruges, da også lige en tur i brummen, for den bruges også til ulovligheder i stor stil, det gør alt hvad der hedder internet faktisk og det kan alt sammen bruges ulovligt af brugeren.

Hvis du kan kode, så kan de også bruges ulovligt.. I brummen med alle lærerne! Det må da være brugernes anvendelse af viden, som er årsag til straf og ikke udbredelse af viden, for så er vi ovre i censur.
Gravatar

#11 CBM 10. feb. 2018 17:34

#10:jeg tror desværre vi for længst har nået et punkt hvor visse informationer er ulovlige at besidde og udbredehttps://fricomputer.dk https://retrohardwareheaven.blogspot.com/ #ComeToTheDuckSide www.duckduckgo.com, AMD + ASUS = kvalitet! #BringBackTheKeyboard #JackOn SailfishOS rocks! 010000100110100101101110011000010111001001111001
Gravatar

#12 Sn3akr 22. feb. 2018 09:39

#11 Det er jo kun viden der kan skade dem der gerne vil bestemme, hvordan alle vi andre skal opføre os, eller folk der så ikke kan tjene x milliarder, der hører under den kategori. Der hvor jeg kommer fra hedder den slags dobbeltmoral - Men det skulle også være dobbelt så godt. :D
Gravatar

#13 CBM 22. feb. 2018 10:31

#12: ak ja... jeg begynder at forstå mere og mere, hvorfor the matrix er låst til en bestemt tidsperiode og hvorfor det netop der DEN tidsperiode :-)

http://matrix.wikia.com/wiki/Matrix

"They live out their entire lives in this virtual reality as they would have around the late 20th and early 21st centuries. That specific time period was chosen by the machines because it was supposedly the pinnacle of human civilization. " => its all downhill from here...
https://fricomputer.dk https://retrohardwareheaven.blogspot.com/ #ComeToTheDuckSide www.duckduckgo.com, AMD + ASUS = kvalitet! #BringBackTheKeyboard #JackOn SailfishOS rocks! 010000100110100101101110011000010111001001111001
Gravatar

#14 syska 6. mar. 2018 11:06

#10

Jamen, jeg kan godt se dit argument ... men hvis jeg snylter på dit produkt eller andet ... og bare 0.00000000000001% er lovligt ... må jeg så godt? Spændende ...

Men det gode er at vi aldrig bliver enige ... så vi altid har noget at snakke om :-)
Gravatar

#15 Sn3akr 8. mar. 2018 16:36

#14 Jamen hvis vi så skal gå den vej, så er der vist ikke meget af det som ligger på nogen som helst af "piratsiderne" som ikke kan findes med en alm søgemaskine som google, bing osv. men dem ser du ikke hentet i retten.. Google er lovligt selvom de linker til samme indhold.. Er det så bare hvor mange % af ens brugere der søger på ulonlgt indhold der gør om du skal retsforfølges eller ej?? Så vidt jeg ved ligger piratsiderne ikke filerne op.. det er brugerne, det er reelt set kun en søgetjeneste til filer i stedet for hjemmesider.. men download links kan også findes på Google, Bing osv. uploadet af brugerne. (jeg kender 0 dowloadsider som ikke kan findes via google også.)
Gravatar

#16 CBM 8. mar. 2018 16:59

Til næste år bliver det ulovligt at dele et link til Googles søgemaskine :-)
https://fricomputer.dk https://retrohardwareheaven.blogspot.com/ #ComeToTheDuckSide www.duckduckgo.com, AMD + ASUS = kvalitet! #BringBackTheKeyboard #JackOn SailfishOS rocks! 010000100110100101101110011000010111001001111001
Gravatar

#17 Sn3akr 8. mar. 2018 18:19

#16 Næppe.. Regler for fattigrøve, gælder sjældent for milliardærerne.
Gravatar

#18 CBM 9. mar. 2018 13:51

#17: tjah du har ret, samfundet har på mange punkter kun ændret sig overfladisk siden middelalderen :-)
https://fricomputer.dk https://retrohardwareheaven.blogspot.com/ #ComeToTheDuckSide www.duckduckgo.com, AMD + ASUS = kvalitet! #BringBackTheKeyboard #JackOn SailfishOS rocks! 010000100110100101101110011000010111001001111001
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login