mboost-dp1

Microsoft Corporation

Patent afslører Microsofts softwareabonnement-model

- Via CNET News - , redigeret af Net_Srak

På juledag blev patent nummer 20080319910 offentliggjort på det amerikanske patentkontors hjemmeside. Patentet er tildelt Microsoft og omhandler en model til betaling af brugen af software i en sky.

Det har længe været fremme, at fremtiden inden for brugen af software vil basere sig på abonnementsordninger, hvor man for et beløb køber sig adgang til at bruge et givent program. Programmet kan enten afvikles online i et Cloud-baseret system eller eventuelt på ens egen computer, hvor der kan være flere ressourcer til rådighed.

Patentet, der nu er dukket op, viser, at Microsoft ganske som forventet vil tage sig betalt for at anvende et program, men som noget nyt vil de også bestemme, hvor meget ydelse man kan få.

Microsoft vil således have betaling for, hvis man vil udnytte alle de ressourcer, man har tilgængelig på sin computer. Idéen er, at forhandlere kan sælge computere, der eventuelt er låst til software fra givne leverandører til en meget lavere pris, end hardwaren koster, idet de så får andel af indtjeningen for brug af software.





Gå til bund
Gravatar #1 - Kian
30. dec. 2008 14:31
Det lyder som et fantastisk teknologisk fremskridt og et virkelig stort skridt tilbage for forbrugeren. Jeg vil selv bestemme hvad jeg vil installere og jeg vil selv bestemme hvordan osv. Og jeg vil iøvrigt gerne eje det jern jeg installerer programmet på. Jeg hader halve løsninger og underlige 'afdragsordninger' som det her jo i sidste ende er hvis man skal købe en computer der er billigere end produktionsprisen. Hvad er der iøvrigt galt med den nuværende model hvor køber køber jernet og softwaren seperat? Der er jo ingen der siger at hardware og software SKAL smelte sammen. Jeg vil ha frie muligheder og stort udvalg og ikke begrænset udvalg til mindre penge...

Hvad menes iøvrigt med 'ydelse'?
Gravatar #2 - Louis
30. dec. 2008 14:35
Lyder sygt. Nu er jeg bare endnu mere glad for, at jeg skrottede Windows og gik over til Linux i stedet. Vil sgu selv bestemme over mit software.
Gravatar #3 - dlc
30. dec. 2008 14:42
Det lyder da fint med mig, så jeg kan købe en computer som har hardware for 10.000 men jeg kan kun "udnytte" det halve og jeg betaler 5.000 kr for den - så skal i se hvor hurtigt jeg kan få den comp hjem og installere et ældre windows system eller linux hvad der nu lige passer bedst.
Gravatar #4 - Cloud02
30. dec. 2008 14:43
Kian (1) skrev:
Det lyder som et fantastisk teknologisk fremskridt og et virkelig stort skridt tilbage for forbrugeren. Jeg vil selv bestemme hvad jeg vil installere og jeg vil selv bestemme hvordan osv.
Folk har da intet problem med at deres konsol er låst til en leverandør og dennes licensudbydelse, så jeg har svært ved at se hvordan dette er et skridt tilbage for forbrugeren.

Dette vil derimod give stof til eftertanke, for folk, hvorvidt de skal købe en computer som kan en masse skrammel de ikke skal bruge til noget eller om de skal købe en leverandør specifik computer med tilhørende software og månedligt/årligt abonnement.
Gravatar #5 - dradrach
30. dec. 2008 14:49
Skræmmende..
Gravatar #6 - Xill
30. dec. 2008 14:51
Når de snakker om program ydelse, så er det jo nok de Cloud-baseret programmers ydelse de snakker om.

Det er da cool at kunne købe et program og installere på sin pc, og så tilgå programmet ved hjælp af deres Cloud-baseret system, når man ikke lige er hjemme.

Men hvis man skal til at betale en løbende udgift for det. Så vil jeg hellere bruge remote desktop.
Gravatar #7 - gnаrfsan
30. dec. 2008 14:52
Bliver det så skyhøje priser? Hahr hahr hahr!

Undskyld :-S
Gravatar #8 - themuss
30. dec. 2008 14:59
#7 Ja de har sgu næsen i sky der hos MS, tror de kan gøre hvad som helst.
Gravatar #9 - uhm
30. dec. 2008 15:30
Jeg synes faktisk det er et fantastisk ide og kommer langt de fleste til gode (både sælger og kunder).

Det er så noget andet når man køber udfra ideologier/principper som nogle af jer har nævnt (f.eks "jeg vil gerne eje det jeg har købt 100%" osv ).

Det kunne godt tænkes at man køber en mega gaming pc, som man kun bruger til gaming halvdelen af tiden, og derfor næste gang lader være, taget i betragtning at pc'er bliver hurtigere og hurtigere forældet. Dvs, ens pc bliver forældet inden man får for sine penges værd. Dette problem ville den nye model løse. Og dette vil muligvis også skabe nye kunder der før afholdte fra at investere i en pc, af netop den grund. Win-win for begge parter.

Det reele problem jeg ser, er når man implementerer dette i praksis. Der vil 100% dukke forvirrende og misvejledende tilbud op, der tipper balancen i sælgernes favor. For slet ikke tale om tilfælde hvor kunder bliver røvrendt på grund af skjulte købsbetingelser der er helt uretfærdige men ikke bliver opdaget i tide.

Og det vil i sidste ende retfærdiggøre at man i visse tilfælde foretrækker at have 100% ejerskab over den rig man køber.
Gravatar #10 - Clauzii
30. dec. 2008 15:47
Med så meget brugbart opensource og freeware, er programmer der koster penge ved at være en niche.

Der er selvfølelig undtagelser som Photoshop, 3DMax, Premiere og lignede 'tunge' programmer der bygger på mange års erfaring og standarder der vil være tilgængelige i selv Timbuktu, men det eneste man i princippet behøves at købe er sit OS. (Medmindre man selvsagt kører Ubuntu eller en anden velpakket Linux distribution...)


Gravatar #11 - PeterJesper
30. dec. 2008 16:00
Hold da ferie hvor er der mange naive tosser ..
Tror I virkelig m$ gør det her så i kan købe en puter til halv pris ?

Gravatar #12 - RMJdk
30. dec. 2008 16:05
Ja det er skræmmene hvad folk vil finde sig i, men de skal jo så ikke komme og pyldre når man i fremtiden ingenting ejer og alt er kontrolleret og køres fra et sted på nettet af.
Gravatar #13 - kasperd
30. dec. 2008 16:06
Metoden med at sælge hardware til under kostprisen og så tjene penge ind på licenser er på ingen måde ny, den er anvendt på mainframes, mobiltelefoner, spilkonsoler, mm.

Når det drejer sig om f.eks. mainframes hvor køber og sælger begge er klar over hvad det indebærer har jeg ikke noget problem med det. Nogle producenter som f.eks. IBM vil lade dig bruge hele hardwaren hvis du kører med Linux, du skal kun betale licens per CPU hvis du kører med IBMs eget mainframe OS. Nogle producenter giver dig ikke noget valg, du skal køre med deres eget software som begrænser din anvendelse til de resourcer som du har købt licens til. I praksis betyder det, at du har hardware stående i dit datacenter, som du ikke har købt endnu, men når du får brug for den ekstra hardware kan du bare betale og tage den i brug med det samme.

Men når det drejer sig om salg til privatpersoner kan man ikke forvente at køberen fuldt ud forstår prismodellen. Og jeg mistænker producenterne for at bevidst spekulere i det for at få kunderne til at bruge flere penge end de egentlig har tænkt sig. Et er at sælge ting på afbetaling, så længe kunderne har valget og kan se hvor meget de sparer ved at købe kontant. Det er sjældent en god forretning at købe på afbetaling, men i det mindste er det forholdsvist gennemskueligt.

Med mobiltelefoner der sælges sammen med et abonnement er det set med mine øjne tale om et kamufleret afbetalingskøb, og jeg synes det er noget svineri at man ikke bare kan købe mobiltelefonen til samme pris uden abonnement.

Det er ikke gennemskueligt hvordan prismodelen egentlig hænger sammen, men jeg tror teleselskaberne spekulerer i at folk glemmer at opsige abonnementer når bindingsperioden ophører, og i øvrigt gør det besværligt at opsige de abonnementer.

Mit gæt på hvorfor Microsoft er interesseret i den model er følgende. Priserne på hardware falder hurtigere end behovet stiger. Det betyder at procentvis er udgiften til software begyndt at stige. Nu er folk så småt ved at få øjnene op for alternativerne. Der er eksempler på næsten identisk hardware der sælges med hhv. Linux og Windows. Og Linux versionen er billigere. Microsofts indtjening på præinstalleret software er sikkert faldende, og alligevel vil folk i højere grad vælge Linux for at spare lidt penge.

I lang tid har Microsoft tilsyneladende været i stand til at få de fleste hardware producenter til at præinstallere Windows uden at give kunderne et valg. Jeg tror den tid er ved at være forbi.

Microsofts problem er nu, at de er næsten nødt til at konkurrere på pris, hvilket er lidt problematisk når producenterne kan installere et andet OS gratis. Den eneste måde en computer med Windows kan blive billigere end en med Linux er ved at Microsoft giver producenterne penge for at installere Windows på computerne.

Men hvis man kan købe en computer med Windows og så slette det og installere Linux i stedet har Microsoft ikke blot mistet en indtjeningsmulighed, de har også mistet de penge de gav producenten. Selvfølgelig er Microsoft klar over den risiko, så de vil ikke begynde at smide penge omkring sig på den måde med mindre de har en eller anden form for sikkerhed for, at de kommer tilbage.

Hvis Microsoft kan opnå at computerne bliver låst så de kun kan køre Windows, så er det værd at smide penge efter. Så kan du ikke længere gå hen og købe den billigste computer og installere Linux på den.

Så kunne vi ende med en model hvor du kan købe en computer med Linux til kostprisen eller en computer med Windows til under kostprisen, og derefter direkte eller indirekte betale Microsoft for alt den software du kører derpå. På langt sigt vil det være billigere for kunderne at købe en computer til kostprisen, men det vil de næppe kunne gennemskue når de står i butikken og tilsyneladende kan spare xx% ved at købe en computer med Windows.
Gravatar #14 - Kian
30. dec. 2008 16:15
Cloud02 (4) skrev:
Folk har da intet problem med at deres konsol er låst til en leverandør og dennes licensudbydelse, så jeg har svært ved at se hvordan dette er et skridt tilbage for forbrugeren.


Jeg er ikke enig i at det er same-shit. Jeg er ikke selv ejer af en konsol men jeg vil mene at der er forskel på integriteten. Min PC indeholder dokumenter mm som er personlige. Det er måske for meget at sige men min PC afspejler ganske godt hvem jeg er - både i programmer, billeder, dokumenter musik og administrativt brug (været det netbank, skat etc). Jeg vil gerne eje det jern alle disse oplysninger er på, og derfor vil jeg fx også eje de programmer der er osv.

Konsol er for mig mere et spørgsmål om at koble op på et netværk og og have sjov og løjer.
Gravatar #15 - Coney
30. dec. 2008 16:25
hmm... Så vidt jeg har forstået så vil det fungere som det for eksempel gør med en xbox? Jeg har købt et stykke hardware som kun virker med en bestemt software??

Forskellen her er blot at der er tale om at jeg har købt en ganske almindelig computer ligesom alle andre, men at hardwaren er "låst"?? Dårligt move... For dét vil jeg INGEN skrupler have med at bryde... Det kan sq godt være jeg ikke piratkopierer, men de skal saftsusemig ikke låse min hardware også! Og slet ikke hvis jeg betaler for det... Det er sq ikke min fejl at de vælger at tage for lidt for det!

Sælg det nu bare som normalt! Det microsoft ikke har fattet her er at det meget vel er fremtiden at bruge programmer som de siger... Men det har INTET med hardwaren at gøre!
Gravatar #16 - Cloud02
30. dec. 2008 16:49
PeterJesper (11) skrev:
Hold da ferie hvor er der mange naive tosser ..
Tror I virkelig m$ gør det her så i kan købe en puter til halv pris ?


RMJdk (12) skrev:
Ja det er skræmmene hvad folk vil finde sig i, men de skal jo så ikke komme og pyldre når man i fremtiden ingenting ejer og alt er kontrolleret og køres fra et sted på nettet af.


Coney (15) skrev:
Sælg det nu bare som normalt! Det microsoft ikke har fattet her er at det meget vel er fremtiden at bruge programmer som de siger... Men det har INTET med hardwaren at gøre!


Ja, for alle patentapplikationer MS søger om eller får tildelt ender i faktiske consumer produkter ... eller vent. Det gør de jo ikke.
Sandsynligheden for at MS har søgt om patenteret skyldes med al sandsynlighed nok at der ikke sidder en skruppelløs knoldabe et sted som skal have det tildelt, så denne derefter kan sagsøge alle der benytter sig af cloud-computing.

Kian (14) skrev:
Jeg er ikke enig i at det er same-shit. Jeg er ikke selv ejer af en konsol men jeg vil mene at der er forskel på integriteten. Min PC indeholder dokumenter mm som er personlige. Det er måske for meget at sige men min PC afspejler ganske godt hvem jeg er - både i programmer, billeder, dokumenter musik og administrativt brug (været det netbank, skat etc). Jeg vil gerne eje det jern alle disse oplysninger er på, og derfor vil jeg fx også eje de programmer der er osv.

Konsol er for mig mere et spørgsmål om at koble op på et netværk og og have sjov og løjer.
Men du vil jo ikke have muligheden for at benytte dig af programmer du selv vælger, da du vil få en pakke med i købet - Hvis man ikke er interesseret i en sådan løsning kan du jo fucking bare lade være.

At konsol for dig handler om sjov og spas, ændrer ikke på det faktum at du har en computer, hvor det er leverandøren som har sat nogle begrænsninger for hvad du må bruge den til, og hvad du ikke må i kraft af arkitektueren og OS'et.
Hvis du får tilbudt en computer 100kr, som tillader dig at gemme dokumenter ol. så det fungerer som en usb-key med derudover kan den ikke andet end at browse unlimited for et månedligt beløb på 10kr. En tilsvarende computer med samme specs kan vi sige koster 3000kr.
Så må du gøre op med dig selv om du har behov for alle de andre ting.
Gravatar #17 - Proz
30. dec. 2008 17:00
Ja, for alle patentapplikationer MS søger om eller får tildelt ender i faktiske consumer produkter


Præcis. Hvis man ser et par videoer fra Channel9, så kan man også se at flere af deres researchere kan fylde hele vinduer ud med Patent Cubes, så jeg tror ikke vi skal være bange for at Microsoft lige pludselig bruger hjernekontrol, ekstrem DRM, eller hindre os i at bruge vores computere. Microsoft er et firma og man tjener ikke penge ved at skræmme kunderne væk.
Gravatar #18 - PaW^
30. dec. 2008 17:08
Come on det omhangler jo Skyer. Jeg ser det som om at de har en stor badass server til at stå. så kan man købe sig et abonnement til den hvor man har adgang til nogle bestemte ting(hard- og software). Ikke at man køber en pc til halv pris som kun kan det halve. men er det mig der er galt i byen der?
Gravatar #19 - Plindstrup
30. dec. 2008 17:09
Det kan de da ikke få patent på? Metoden har mange netcaféer jo brugt til at afregne prisen for brugeren?

Jeg mindes bestemt at jeg, ved flere lejligheder, har haft en timepris på computeren og internet sammen, en timepris på spil og en timepris på programmer.

Da jeg boede i England var det i hvert fald sådan de afregnede på netcaféen nede om hjørnet. Lur mig om ikke også andre netcaféer gør dette. Phunk Media hed netcaféen. I Southampton.

Jeg vil vove at påstå at selv modellerne er sat forskelligt op, er grundprincippet det samme - og Microsoft bør derfor ikke kunne få patent på det. Om ikke andet så kun i USA da (men jeg er nu ret sikker på at flere netcaféer benytter sig af samme koncept)
Gravatar #20 - Plindstrup
30. dec. 2008 17:13
#18 > I patentet nævnes der flere steder den fysiske computer og målinger foretaget på selve den fysiske computer.
Men der nævnes også valg at ting udfra pakkeløsninger og mulighed for at justere og derefter downloade.

Virker ikke umiddelbart som en løsning hvor de vil bruge cloud. Men blot noget der minder lidt om.

For der nævnes som sagt meget med hardware og målinger på selve computeren. Disse ting var næppe nødvendigt hvis løsningen var "ren" cloud.
Gravatar #21 - Cloud02
30. dec. 2008 17:15
#19
Grund princippet er ikke helt det samme, da du her også har en skalering af computer performance.
Men eller er jeg grundlæggende enig. Pay as you go, er ikke nyt.
Gravatar #22 - sKIDROw
30. dec. 2008 17:19
#1

Jeg vil selv bestemme hvad jeg vil installere og jeg vil selv bestemme hvordan osv.


Så kan du jo aldrig bruge proprietært software?.

Hvad er der iøvrigt galt med den nuværende model hvor køber køber jernet og softwaren seperat?


Det kunne jeg også godt tænke mig at vide, nu hvor det allerede i dag er svært at købe nøgne PC'er.
Gravatar #23 - Saxov
30. dec. 2008 17:55
Kian (14) skrev:
Min PC indeholder dokumenter mm som er personlige. Det er måske for meget at sige men min PC afspejler ganske godt hvem jeg er - både i programmer, billeder, dokumenter musik og administrativt brug (været det netbank, skat etc). Jeg vil gerne eje det jern alle disse oplysninger er på, og derfor vil jeg fx også eje de programmer der er osv.
Jamen så er cloud computing jo slet ikke noget for dig..
For dine dokumenter ligger jo hos fx google, sammen med deres kontor pakke, dine mails ligger hos fx Google, dine programmer ligger på randomme maskiner, men er blot tilgængelige når du skal bruge dem.
Gravatar #24 - Trogdor
30. dec. 2008 18:31
Det er jo den vej de fleste ting går.
Folk downloader musik fra TDC som kun gælder indtil de opsiger deres konto, eller med DRM som kun gælder til serveren der styrer det bliver nedlagt.
Man køber spil over internettet som kun virker så længe deres server er online til at godkende en. Man køber xbox live spil som er knyttet til ens konto og ikke kan gives videre til andre hvis man sælger boksen.
Man kan(vel snart også i Danmark) leje film over internettet som man kun har ret til at se en gang.

Det er altsammen meget smart og nemt og jeg bruger det da også selv. Man skal bare lige tænke over om prisen man betaler for at købe det online også reflektere at man ofte står ringere stillet end hvis man havde et fysisk medie med produktet.
I tilfældet med denne model som Microsoft vil frem med her får man så nogle andre fordele men vil man hellere betale en masse små beløb end et enkelt stort?

#23 Jaeh, cloud computing er altsammen meget fint men med de service aftaler jeg har råd til at betale for med min ADSL så foretrækker jeg at køre tingene lokalt.

Gravatar #25 - Windcape
30. dec. 2008 19:50
Der er dog et stort problem med den model. Fordi det er næsten umuligt at lovgive mod at folk bryder deres licenser.

Folk hacker også deres konsoller, og ville gøre det samme med PC'er.

Jeg tror ikke den model kommer til at blive benyttet hos privatpersoner nogen sinde.

Det er nærmere et spørgsmål om levering af CLOUD løsninger til f.eks. skoler/universiteter/firmaer.

Hvilket jo allerede er normalt, jfh. IBM mainframes (og andre ting.)
Gravatar #26 - Cloud02
30. dec. 2008 21:06
PaW^ (18) skrev:
Jeg ser det som om at de har en stor badass server til at stå. så kan man købe sig et abonnement til den hvor man har adgang til nogle bestemte ting(hard- og software). Ikke at man køber en pc til halv pris som kun kan det halve. men er det mig der er galt i byen der?
Og så har man en virtuel adgang til maskinen.. interessant tanke.
Gravatar #27 - kr00z0r
30. dec. 2008 21:41
Skal vi gætte på at hardwaren bliver låst med en "ubrydelig" lås? Sådan cirka i et par uger? ;)

Bortset fra det er der ikke noget der hedder fremtidEN. I Micro$ofts verden lyder det utvivlsomt fristende at fremtiden bliver at de stiller software til rådighed som man allernådigst kan få lov at betale for at bruge, og som kontrollerer folks computere 100%, uden at man har afgang til at se, hvad programmet gør.

Men der er heldigvis også en anden fremtid, som hedder open source og åbne standarder.
Gravatar #28 - webwarp
30. dec. 2008 22:14
Sikkert mig, der bare er dum. men jeg forstår ikke hvordan man kan få patent på at skulle afregne sådan.. Det vil sige, at andre virksomheder i fremtiden så ikke bare vil kunne det uden at spørge om lov, eller hvordan ? Altså det er vel nærmest en naturlig ting i forlængelse med cloud-systemer ?

Men snup da patentet, blot andre ikke skal betale, blot for at udnytte denne helt naturlige forretningside..

Btw: Et sådant patent er ikke noget værd i EU som jeg forstår det, er det korrekt forstået ?
Gravatar #29 - Kian
30. dec. 2008 22:17
Cloud02 (16) skrev:
Men du vil jo ikke have muligheden for at benytte dig af programmer du selv vælger, da du vil få en pakke med i købet - Hvis man ikke er interesseret i en sådan løsning kan du jo fucking bare lade være.

At konsol for dig handler om sjov og spas, ændrer ikke på det faktum at du har en computer, hvor det er leverandøren som har sat nogle begrænsninger for hvad du må bruge den til, og hvad du ikke må i kraft af arkitektueren og OS'et.
Hvis du får tilbudt en computer 100kr, som tillader dig at gemme dokumenter ol. så det fungerer som en usb-key med derudover kan den ikke andet end at browse unlimited for et månedligt beløb på 10kr. En tilsvarende computer med samme specs kan vi sige koster 3000kr.
Så må du gøre op med dig selv om du har behov for alle de andre ting.


Jeg forstår ikke lige hvad du mener med de første linjer med at jeg ikke ville have mulighed for at benytte programmer jeg selv vælger. Men jeg kan godt se hvad du mener med dit 'hvis man ikke er interesseret... fucking lade være' :)
Og det er så også der jeg er.
Jeg køber ikke med bundne abonnement eller andet. Jeg vil eje - være det mobiltelefoner, computere osv.

Jeg har aldrig fornægtet at en konsol er bundet op på et OS der hindrer dig i at gøre ting og sager... (?). Det jeg har sagt om konsollen er at jeg ikke på samme måde som med en PC lader den privatisere. Jeg ville aldrig kunne få samme forhold til en konsol som jeg har til min PC og derfor er jeg også lidt mere ligeglad med hvad de kaster i konsollen. Jeg er også ligeglad med hvilken software der er i min microovn.

Og med dit computer-eksempel: der vil jeg ha den fulde version uden begrænsninger. Det lader til at denne version tilsyneladende er det der hedder en normal PC og så kaster jeg så de penge efter den som det nu koster. Jeg ville aldrig kunne leve med abonnementsordninger på den måde når det kommer til en PC. Konsoller har jeg det fint med at man kan håndtere på den måde. Der gør det mig intet at man kan åbne nye døre ved ekstra penge og det er vel i princippet også det der sker når man abonnemenerer på et spil via netværk/internet.
Gravatar #30 - nyx
31. dec. 2008 01:44
Windcape (25) skrev:
Der er dog et stort problem med den model. Fordi det er næsten umuligt at lovgive mod at folk bryder deres licenser.

Folk hacker også deres konsoller, og ville gøre det samme med PC'er.

Jeg tror ikke den model kommer til at blive benyttet hos privatpersoner nogen sinde.

Det er nærmere et spørgsmål om levering af CLOUD løsninger til f.eks. skoler/universiteter/firmaer.

Hvilket jo allerede er normalt, jfh. IBM mainframes (og andre ting.)


Det er da også normalt for alle Windows-brugere idag? XP-home/-pro, Vista-a/b/c/d/e/f/g/h/osv. ... Det er ikke cloud, men "købt" software/OS der er tale om, men på sin vis den samme forretningsmodel... Og de fleste af jer har jokket begge ben lige ned i suppedasen... :-)

Hvis det er gratis, så kigger jeg på det... Skal jeg give penge for det, så stiller jeg visse krav - f.eks. er INGEN DRM er ét af dem...
Gravatar #31 - SmackedFly
31. dec. 2008 05:15
Proz (17) skrev:
Microsoft er et firma og man tjener ikke penge ved at skræmme kunderne væk.


Det kommer vel helt an på om kunderne har betalt inden.
Gravatar #32 - greylion
31. dec. 2008 06:12
Er folk virkelig dumme nok til at falde for sådan en abonnementsmodel?
Der er ganske vist et ordsprog om at forretningsfolk aldrig har mistet penge på at løbe an på folks dumhed, men alligevel..
Den er jo yderligere to trin ned/baglæns i forhold til Vista.

Man kan så håbe på, at når folk opdager hvor meget de har snydt sig selv, installerer et andet operativsystem på PC'en, så den abonnementsmodel lynhurtigt går hen og bliver urentabel og forsvinder.
Problemet er bare, hvis den PC er låst med TPM-chip på bundkortet - jeg har svært ved at se hvordan man kan bryde den type DRM, uden at skulle simulere sådan en chip i software, og hvis man i forvejen ikke ved hvordan den chip virker, så..
Gravatar #33 - Clauzii
31. dec. 2008 06:42
Lad os nu se om de overhovedet får tid til at implementere noget som helst :O

Med ca. 15.000(!) forestående fyringer (ud af 90.000), er der vel fare for at skyen ender i luftsteg og vindfrikadeller - og Windows7 bliver lige så forsinket som Vista var...
Gravatar #34 - kasperd
31. dec. 2008 10:49
Clauzii (33) skrev:
Med ca. 15.000(!) forestående fyringer
De kilder jeg har kunnet finde snakker kun om 9.100. Og på nuværende tidspunkt er det tilsyneladende kun spekulation.
Gravatar #35 - thj01
31. dec. 2008 12:48
Var det egentlig ikke SUN der i sin tid sagde at computeren var netværket???

Fra Ubuntu's Filosofi

Vores arbejde er drevet af friheden til at vælge software, en filosofi som har til formål at sprede og bringe fordelene af software til alle dele af verden. De grundlæggende filosofiske idealer i Ubuntu filosofien er:

* Alle computerbrugere skal have frihed til at downloade, køre, kopiere, distribuere, studere, dele, ændre og forbedre deres software til ethvert formål, uden at betale licensafgifter.
* Alle computerbrugere skal være i stand til at bruge deres software på det sprog de ønsker.
* Alle computerbrugere skal have muligheden for at bruge software, selv om de har et handicap.

Vores filosofi er afspejlet i den software, vi producerer og inkluderer i Ubuntu. Som et resultat deraf er licensbetingelser for den software Ubuntu indeholder, underlagt vores filosofi gennem Ubuntu License Policy.


http://www.freedomnotbeer.dk/index.php?option=com_...

Dette er virkelig en "ny måde" at tænke software. Det bliver RÅ Microsoft computere. Det kommer til koste penge at surfe - for så er man jo online. Skal Java applikationer køre uden at hakke - jamen op med tegnedrengen!

Men jeg synes da det er en interessant model. problemet er bare at der ikke ligger meget service eller reel nytænkning i det. At det hele kører "in the sky" (eg en browser) kan vel nærmest kun beskrives som fantasiforladt.

Tror nu at jeg holder fast i Ubuntu filosofien i stedet for. Så klokker jeg selv skidtet ned - hvis det er for hurtigt!
Gravatar #36 - AcidCrow
31. dec. 2008 13:17
Det lyder for mig som om Cloud er en form for .Mac (dot Mac) anordning.
Det er der jo ikke noget nyt i. Det har man kunne så længe som OSX Panther har været fremme.
Apple tager jo også et beløb for at man via .Mac kan tilgå sine Mac computere i hjemmet, fra overalt på kloden.

On topic :
Kan ikke rigtig se hvordan Microsoft vil følge det hele til dørs. Skal firmaer som Dell og HP så ind under aftalen, med software producenter som Adobe og fx Autodesk.

Det bliver jo næsten umuligt at holde styr på, og hvis MS så også vil holde styr på hvor meget ydelse man får. Hvis man fx har fire kerner, men at man kun har betalt for to så kun to virker... Og man har 8 GB ram men kun 2gb fungere.....
Eller også kan man forestille sig at alle cpu'erne bliver droslet til halv kraft eller at cpu funktioner som hyperthreading kun blive gjort tilgængelige hvis man har betalt for det....

Det bliver jo et helvede at skulle holde styr på... Men det kan godt være at det bare er mig.....
Gravatar #37 - Clauzii
31. dec. 2008 14:31
#34:

"
The rumor that Microsoft was set to lay off people on January 15th, 2009 is no longer a rumor but a fact. Staff at Microsoft have been informed that the company is readying major layoffs to its worldwide operations and it's not a small cut, either.

Currently Microsoft employs about 90,000 people across the world and from what we're hearing, some 15,000 of those are expected to be giving marching orders come January 15th. That's almost 17 percent of Microsoft's total work force, not exactly a small number.

So far, we haven't managed to confirm what departments or regions will be hit the worst, but we're hearing that MSN might be carrying the brunt of the layoffs. We're also hearing rumors about the possibility of somewhat larger staff cuts at Microsoft EMEA (Europe, Middle East and Africa).

It's unlikely that Microsoft will be laying off a lot of people in departments and regions that are doing well, and considering the recent upturn in console sales, we have a feeling that at least most of the people working in the Xbox 360 departments will be pretty safe.

The layoffs will take place a week before Microsoft's Q2 earnings report, which takes place on the 22nd of January 2009, and it doesn't seem like the date set for the layoffs is coincidental. We'll bring you more on this subject as it unfolds." (Fudzilla)

--

Den er vist desværre god nok..
Gravatar #38 - Clauzii
3. jan. 2009 16:11
Det blev en fuser:

Patent afvist
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login