SXC - daniel447Mulige anklager på vej til russere for hack af DNC

Via engadget -

Et hack af ‘Democratic National Committee’ (DNC) op til det amerikanske præsidentvalg sidste år kan nu lede til anklager mod seks russere, skriver Wall Street Journal.

Under valgkampen blev e-mailsystemet hos demokraternes nationale komité samt lederen af deres valgkampagne hacket. Tusinder af e-mails blev herefter offentliggjort af Wikileaks.

Efterforskningen af russisk indblanding i valget har indtil videre ført til anklager mod præsident Trumps tidligere kampagneleder Paul Manafort og dennes samarbejdspartner, Richard Gates. En kampagnerådgiver, der i dag samarbejder med undersøgelseskommissionen, har desuden kendt sig skyldig i at lyve omkring en russisk forbindelse.

SonyRobothund mere intelligent end robotkvinde

Via Ingeniøren - , indsendt af CBM

Sonys nyeste Aibo er ifølge Ingeniøren mere “intelligent” end den hypede Sophia-robot, der for nyligt blev statsborger i Saudi-Arabien.

“Der er ikke noget, der tyder på, at robotten Sophia kunne meget andet end at afspille indspillede sætninger i den rigtige rækkefølge og vise mimik med ansigtet. Der var altså ingen AI eller anden form for software, som kunne give en indikation af, at der faktisk foregik processer, som kunne minde om intelligens,” lyder det i Ingeniøren.

Den nyeste Aibo har flg.:

2 kameraer – et frontkamera og et SLAM-kamera (Simultaneous Location And Mapping)
4 mikrofoner
1 ToF-sensor (Time of Flight)
2 PSD-sensorer (Position Sensitive Detector)
2 tryksensorer
3 gyroer og 3 accelerationssensorer
1 bevægelsessensor
1 lyssensor
4 sensorer under poterne

Er den mon menneskets nyeste bedste ven?

Kroppen har 22 frihedsgrader samt kontakt via wifi og mobilnet med en cloud for at kunne tilgå Sonys deep learning og er derfor også et omvandrende webkamera med dertilhørende privacy problemer.

Hunden koster blot 11.000 kroner plus månedligt abonnement.

MicrosoftHoloLens kommer til Danmark

Via flatpanels.dk - , indsendt af mrtb

Om en lille måneds tid kan man forudbestille Microsofts ‘Mixed Reality’-headset HoloLens i Danmark. Prisen bliver 24.899 kroner.

Microsoft satser på, at primært virksomheder vil tage headsettet til sig i arbejdet med at visualisere produkter eller komponenter, før disse når til den fysiske produktion.

I Danmark har selskaberne Rambøll og Grundfos taget HoloLens til sig i samarbejde med Unity Studios.

‘Vi er i dialog med flere store industrivirksomheder i Danmark, som ser stor værdi i at anvende Microsoft HoloLens til at datavisualisere større projekter og skabe overblik. Tænk eksempelvis at fremvise en prototype til forskellige interessenter på et tidligt stadie i et byggeprojekt eller under udvikling af et nyt produkt.
Det kan optimere processer, spare ressourcer og skabe gennemsigtighed, og stort set alle større produktionsvirksomheder bliver overrasket, hver gang de prøver Microsoft HoloLens,’ udtaler Mads Troelsgaard, CEO, Unity Studios ifølge Flatpanels.

HoloLens kan forudbestilles i Danmark fra 1. december.

Sidste sommer åbnede Microsoft for salg af HoloLens developer-udgaven til udviklere i USA og Canada til 3.000 dollars.

SXC - mcfly1980Google lukker for flyrejse-API

Via engadget -

I 2010 købte Google ITA Software, der stod bag software til søgning i flyafgange kaldet QPX. Dette bruges af Bing Travel og CheapTickets samt luftfartselskaber som American and United. Systemets API bruges også af Kayak og Orbitz.

Myndighederne havde en betingelse for at godkende opkøbet – API’en skulle i fem år efter endelig overtagelse vedligeholdes og fortsat stilles til rådighed for andre selskaber.

Men nu er de fem år gået, og Google lukker for API’en.

Tanken fra Google ved køb var, at det ville være fantastisk, hvis man som Googlebruger kunne indtaste ‘flyrejser til et sted med sol for under 500 dollars i maj’, eller lignende.

Eller sagt med andre ord, at indsamlet data omkring folks rejsevaner og lyster kunne give indtægter fra målrettede reklamer.

Apple Inc.Apples Face ID får kritik med på vejen

De første anmeldelser af Apples 10.000 kroners-smartphone – iPhone X – er publiceret, og The Register har på egen ironisk vis samlet konklusionerne omkring ansigtsgenkendelsen.

Flere anmeldere har øjensynligt oplevet problemer med at aktivere telefonen via Face ID. Alternativet er at indtaste en sekscifret kode.

Apples forklaring på problemerne er, at anmelderne bruger funktionen forkert.

Som en af anmelderne skriver:

‘Apple har forklaret, at Face ID virker bedst med en afstand på 20 til 50 centimeter til ansigtet. Det er kortere afstand end jeg er vant til at holde min telefon i, når jeg hiver den op af lommen for at tjekke noget, hvilket betyder, at jeg aktivt skulle tænke på at holde iPhone X-telefonen tættere på mit ansigt end alle andre telefoner, jeg nogensinde har brugt.’

Anmelderne rapporterer om problemer med Face ID, når telefonen skal aktiveres udenfor i kraftigt sollys eller hvis belysningen kommer fra dårlige lysstofrør.

www.kremlin.ruRussisk anti-VPN-lov træder i kraft

I dag træder en russisk lov, der forbyder brugen af VPN (Virtual Private Network) i kraft.

Det kræves nu af udbydere, at de blokerer for sider, der tilbyder VPN-tjenester og lignende funktioner.

Argumentationen bag loven lyder på, at man kan blokere for spredningen af ekstremisme.

En anden udlægning er, at det nu kan blive lettere at gennemføre den censur af internettet, som det russiske styre ønsker.

Blandt de censurerede sider er højreekstremistiske sider, diverse pornografiske sider men også Wikipedia på grund af information omkring det at tage stoffer.

Censuren er tidligere blevet brugt til at blokere for kritiske russiske medier, som det for eksempel skete, da Rusland gik ind i Ukraine.

Flickr - remon.rijperSenathøring om russisk indblanding i amerikansk præsidentvalg

Via CNN Money -

I forbindelse med en senatshøring har Facebook informeret om, at omkring 126 millioner amerikanere i perioden juni 2015 til august 2017 blev eksponeret for Sponsorerede indlæg købt af en russisk ‘troll farm’ ved navn Internet Research Agency (IRA). Dertil kommer Sponsorerede indlæg fra andre russiske aktører.

Hos Twitter har man noteret 2.752 konti med tilknytning til IRA og i alt 36.746 konti med tilknytning til Rusland, som automatisk udsendte indhold relateret til det amerikanske præsidentvalg.

NintendoSwitch giver massiv indtjening til Nintendo

Via CNN Money -

Både omsætningen og indtjeningen ser fremragende ud for japanske Nintendo. Dette skyldes især konsollen Switch, som Nintendo forventer er med til at give en indtjening på 1,06 milliarder dollars i dette regnskabsår – det dobbelte af hvad selskabet forventede for tre måneder siden.

Det er den største indtjening siden 2010, hvor Nintendo Wii og DS solgte godt.

Da Switch kom på markedet i marts, havde Nintendo svært ved at følge med efterspørgslen. Den flaskehals skulle være væk, og man forventer at sælge 14 millioner enheder i dette regnskabsår, der slutter ved marts næste år. Her var forventningen tidligere 10 millioner enheder.

Samtidigt forventes et salg af 50 millioner spil til platformen – hvor tidligere forventning var 35 millioner spil.

Google Inc.Google vil indtage Kina med kunstig intelligens

Via Bloomberg -

Softwaren TensorFlow, der bruges til at udvikle kunstig intelligens, er Googles spydspids i en plan, der skal åbne det kinesiske marked for den amerikanske internetgigant.

Målene er at skabe samarbejde med Kinas forsknings- eller akademiske institutter samt store teknologi-selskaber. Samtidigt sætter Googles moderselskab, Alphabet Inc., nu flere folk til at holde øje med det kinesiske marked i forhold til investeringer i selskaber, der arbejder med kunstig intelligens.

Men indtjening på det kinesiske marked via kunstig intelligens ligger ikke lige for i forhold til, hvordan Alphabet Inc. tjener penge på området i andre markeder. Her er det især cloud-computing-løsninger, som henter pengene hjem. De løsninger er ikke tilgængelige for udviklere i Kina på grund af landets ‘Great Firewall’ og love for området.
Den hjemlige søgemaskine-gigant Baidu Inc. er også en stærk konkurrent på markedet.

Kina er i dag det største marked for Googles Android-software på smartphones men uden Googles løsninger, som ellers er en del af pakken i resten af verden.

Nu håber Google på at kunne få kinesiske udviklere til at bruge firmaets løsninger og derved skabe en mere ‘græsrods-agtig’ spredning, der så kan vokse op på direktionsbordet, når den er blevet populær.

Qualcomm IncorporatedApple på vej til at droppe Qualcomm som chipproducent

Via CNET -

Næste års iPhones og iPads man meget vel komme med chips, der er produceret af andre end Qualcomm. I stedet skulle Apple være i gang med at undersøge mulighederne for at bruge chips fra Intel og måske også MediaTek, skriver Wall Street Journal.

Apple og Qualcomm har hele året været i strid omkring patenter, med Apple som sagsøger mod Qualcomm. Chipproducenten skulle have krævet for høj betaling fra Apple for at bruge dets chips. Som svar har Qualcomm sagsøgt Apple for brud på patentlovgivningen.

Qualcomm har siden iPhone 4S i 2011 leveret modem-chips til iPhone.

I 2016 kom 59 procent af alle smartphone-modem fra Qualcomm med MediaTek på andenpladsen med 23 procent.