Opret bruger | Log ind

Indsend nyheder


Har du fundet en nyhed vi bør have på siden?

Indsend den til os!

Billede: US Army

Amerikansk militær arbejder på cyber-soldater

22 jan. 2016 14:39Det amerikanske militærs forskningsenhed Defense Advanced Research Project Agency (DARPA) er i gang med at udvikle en chip, som skal kunne overføre data trådløst fra en computer direkte til soldaters hjerner.

Ved at implementere chippen i hjernen, vil det være muligt at sende data som kampinstrukser og fjendens position direkte til soldaten uden brug af mobil, headset eller lignende.

Der arbejdes på at lave neurale interfaces, som oversætter digitale signaler til et sprog, hjernen forstår.

Interfacet vil have en maksimal størrelse af en kubikcentimeter og skal kunne kommunikere tydeligt og individuelt med specifikke områder af hjernen.

Billede: RSA

Sikkerhedsfirma beder om passwords i cleartext

af _tweak , indsendt af modgaard

22 jan. 2016 11:28Det amerikanske sikkerhedsfirma RSA befinder sig i en pinlig situation omkring kompromittering af Twitter passwords tilhørende sikkerhedseksperter.

Under tilmelding til RSA's Executive Security Action Forum konference valgte flere sikkerhedseksperter at dele deres deltagelse på Twitter med en præfabrikeret tweet lavet af RSA.

Loginmetoden var imidlertid ikke sikker, og alle passwords blev gemt i cleartext i en RSA database.

Intet tyder på, at RSA vil bruge oplysningerne til noget ondsindet, og episoden kan derfor ses som en påmindelse om, at selv professionelle begår fejl ind i mellem.

Billede: Apache Software Foundation

Hadoop uundværligt når det kommer til big data

af arne_v

22 jan. 2016 10:31Open source frameworket Hadoop er uundværligt for virksomheder, der arbejder med big data, udtaler analysehuset Forrester.

Hadoop, som er skrevet i Java og bygger på MapReduce-teknologi, gør det nemt at skalere og arbejde med avanceret data-analyse.??

Mange firmaer udbyder Hadoop-løsninger med hver deres fordele og ulemper.

Erhvervslivet lægger stor vægt på sikkerhed, skalerbarhed, integration, performance og governance, hvilket, ifølge Forrester, gør de fem mest fremtrædende firmaer på markedet til: Cloudra, Hortonworks, MapR, IBM og Pivotal.

Ordet 'Hadoop' kommer fra navnet på en af udviklernes barns tøjelefant, og der er meget mere information omkring softwaren på hadoop.apache.org.

Billede: Apple

Apple åbner skole for udviklere i Italien

af NeoNmaN

22 jan. 2016 08:37Det første Apple-certificerede europæiske udviklingscenter åbner i Napoli. Her skal studerende oplæres i, hvad en app-udvikler ifølge Apple skal kunne og have af redskaber.

Apple vil samtidigt samarbejde med partnere i og omkring Italien for at skabe ekstra muligheder for de studerende.

På længere sigt regner selskabet med at oprette flere udviklingscentre rundt om i verden.

Billede: Mozilla Corporation

Tidligere Mozilla-CEO lover færre forstyrrende reklamer i ny browser

22 jan. 2016 07:38Brendan Eich, der er tidligere chef for Mozilla, arbejder på en ny browser, som lover bedre hastighed og færre forstyrrende reklamer. Browseren 'Brave' vil, ifølge Eich, loade sider på smartphones to til fire gange hurtigere end andre browsere, mens den på desktop vil loade 1.4 gange hurtigere.

I 'Brave' vil reklamer på en hjemmeside blive skiftet ud med mere relevante reklamer baseret på tags ud fra browserens historik. Indtægten for de nye reklamer vil blive delt mellem websideindehaver, 'Brave', annoncørerne og brugeren selv.

Brugeren kan herefter undgå reklamer på visse websider ved at bruge indtægten på at støtte websider.

Eich står dog over for udfordringer som at overbevise folk om browserskift og at finde annoncører, der vil støtte browseren.

Billede: Flickr - LaertesCTB

Den britiske regering går ind i sag om geo-blokering

21 jan. 2016 19:34Britiske borgere skal kunne tilgå deres lovligt købte indhold, hvor end de er i verden. Det mener den britiske regering, der nu åbner for en offentlig høring omkring geo-blokering af indhold - i stil med det Netflix nu håndhæver i større grad end tidligere gennem blokering af VPN.

Høringen sker på baggrund af EU Kommissionens planer om på længere sigt at afskaffe geo-blokering i EU. Kommissionen vedtog i marts 2015 en ny strategi for 'et digitalt indre marked' og beskrev geo-blokering som en 'diskriminerende arbejdsmetode brugt på grund af kommercielle hensyn'.

Den britiske regering ønsker nu at tage følingen på befolkningens holdning til spørgsmålet, før eventuelle yderligere skridt fra EU sættes i værk.

Billede: engadget

Virtual reality butik åbner i København

21 jan. 2016 16:37Spiludviklerfirmaet Khora åbner 5. februar den verdens - efter eget udsagn - første virtual reality butik. Det sker i Kødbyen, København.

I butikken vil det være muligt at afprøve Samsung VR, Google Cardboard og Oculus Rift DK2 helt gratis med daglige virtuelle oplevelser som: ?Besøg hvalerne?, ?Gå ind i et Van Gogh billede? og ?Skyd Zombier?.

Det vil derudover være muligt at købe en halv times ?fri leg? med virtual reality for 199 kroner.

Udviklere af virtual reality-indhold kan også prøve et HTC Vive headset.

Khoras ambitioner er dels at give alle mulighed for at afprøve virtual reality gratis og dels at rumme et kontorfællesskab af virtual reality-startups og freelancere i baglokalet.

Khora står bag spillet ?Cityscape Repairman?, der er det første danske Virtual Reality spil på Oculus Gear VR Store.

Billede: Apple Inc.

Nye musikapps til iOS

21 jan. 2016 14:37Apple annoncerer en stor opdatering af Garageband til iOS samt den nye musikapp, Musikmemoer.

Garageband 2.1 opdateringen introducerer funktionerne Live Loops og Drummer.

I live Loops kan men med et tryk på celler og kolonner aktivere forskellige instrumenter, som herefter kan arrangeres, afspilles og remixes. På iPhone 6s og 6s Plus understøttes 3D Touch, som giver brugeren ekstra kontrol over musikkens udtryk.

Funktionen Drummer byder på et udvalg af ni akustiske og elektroniske trommeslagere samt nye forstærkere til bassister.

Den nye app Musikmemoer gør det muligt at bruge enhedens indbyggede mikrofon til at optage musikinstrumenter i et ukomprimeret filformat, som via iCloud er tilgængeligt på alle brugerens Apple-enheder.

Appen analyserer akkorder og rytmer og giver mulighed for at tilføje et backingband med instrumenter efter brugerens ønsker.

Billede: SXC - daniel447

Udenrigsministeriet finder malware efter fire måneder

21 jan. 2016 14:03I en ny rapport fra Center for Cybersikkerhed fremgår det, at Udenrigsministeriet har været udsat for et intensivt 'Advanced Percistant Threath'-angreb (APT-angreb), hvor en computer er blevet inficeret med malware designet til at stjæle data.

Angriberne sendte Phishing-mails med malwaren skjult i en vedhæftet fil til en medarbejder. Først efter fire måneder blev det opdaget, at computeren var inficeret.

Ingen data er blevet stjålet i forbindelse med angrebet, da ministeriets sikkerhedsforanstaltninger blokerede angribernes adgang til maskinen, skriver Forsvarets Efterretningstjeneste (pdf) (Center for Cybersikkerhed).

Centerets chef, Thomas Lund-Sørensen, udtaler, at meget tyder på, det er en form for statsstøttet angreb.

Billede: sxc.hu

De mest populære (og dårlige) kodeord i 2015

21 jan. 2016 10:04SplashDatas årlige liste over dårlige kordeord er nu for femte gang publiceret. Listen er baseret på mere end to millioner lækkede kodeord.

'123456' topper listen med 'password' på andenpladsen for andet år i træk - de to kodeord havde samme placering i 2013.

her er top 25:

1. 123456 (uændret fra 2014-listen)

2. password (også uændret)

3. 12345678 (én op fra 2014)

4. qwerty (én op)

5. 12345 (to ned fra 2014)

6. 123456789 (uændret fra 2014)

7. football (tre op)

8. 1234 (én ned)

9. 1234567 (to op)

10. baseball (to ned)

11. welcome (ny)

12. 1234567890 (ny)

13. abc123 (én op)

14. 111111 (én op)

15. 1qaz2wsx (ny)

16. dragon (syv ned)

17. master (to op)

18. monkey (seks ned)

19. letmein (seks ned)

20. login (ny)

21. princess (ny)

22. qwertyuiop (ny)

23. solo (ny)

24. passw0rd (ny)

25. starwars (ny, ?Force Awakens? fans?)