Newz.dk abonnement

Slip for reklamerne på newz.dk ved at oprette en bruger og tegne et abonnement.
Raspberry Pi Foundation

Raspberry Pi Zero W - nu med Wi-Fi og Bluetooth

Via Raspberry Pi Foundation - , indsendt af _tweak

The Raspberry Foundation lancerer en ny udgave af det kendte gør-det-selv board Raspberry Pi.

Under navnet Raspberry Pi Zero W vil man for 10 dollars kunne købe sig adgang til en 1 GHz enkelt-kernet processor, 512 MB RAM, mini HDMI og USB OTG porte, micro USB-port til strøm, 40-pin stik samt fire ekstra pins til composite video, CSI kamera-tilslutning og sidst men ikke mindst en reset-knap.

Det nye ved 'W'-versionen er understøttelsen af Wi-Fi og Bluetooth på samme måde som Raspberry Pi 3B - 802.11n Wi-Fi og Bluetooth 4.0.

Samtidigt er producenten også klar med et officielt kabinet til Pi Zero.

Apple Inc

Rygte: Apple dropper Lightning-port til fordel for USB-C på næste iPhone

Via The Verge - , indsendt af thimon

Ifølge The Wall Street Journal skulle Apple være på vej væk fra Lightning-porten som eneste tilslutning på iPhones. I stedet hopper selskabet med på industri-standarden USB-C, som også har fundet vej til MacBooks.

Mediets rygte kan dog også bare pege på, at USB-C finder vej til Apples adaptere, som brugere kan tilslutte deres iPhones. Med andre ord en erstatning af USB-A stikket på strømkablet. Dermed får brugere mulighed for at oplade telefonen via deres (eventuelle) MacBook.

Derudover skriver Wall Street Journal, at Apple er på vej med tre iPhone-modeller i år - to opdateringer til sidste års modeller samt en ny flagskibsmodel. Én af modellerne skulle have buet glas, og én model skulle have OLED skærm. Den fysiske 'Hjem'-knap skulle også være på vej væk på én af de kommende modeller.

Novo Nordisk

95.000 ramt af datalæk hos Novo Nordisk

Via Version2 - , indsendt af _tweak

Medicinalkoncernen Novo Nordisk er ved en fejl kommet til at lægge fortrolig data fra 95.000 jobansøgere ud på selskabets hjemmeside.

Dataen fra ansøgerne, der kommer fra flere lande, har ligget offentligt tilgængelig i en periode i januar.

Novo Nordisk forklarer fejlen med, at en udvikler hos leverandøren til Novos såkaldte 'job alert' ville rette en funktion i værktøjet. Her lagde udvikleren dataen ud på et online test-site for at kunne teste rettelserne.

Dette var i strid med leverandørens egne procedurer. Først efter klager til Datatilsynet, og tilsynets henvendelse til Novo Nordisk, blev fejlen opdaget.

Dataen var offentlig tilgængelig fra den 10. januar til 31. januar.

AOL Inc.

DMOZ lukker og slukker efter 18 år

DMOZ eller ODP (Open Directory Project) er et brugerdrevet open-source webkatalog, der har eksisteret siden 1998. Kataloget er det eneste af sin type, som er 100 procent gratis. Der har aldrig været en omkostning i forbindelse med at indsende en hjemmeside eller benytte sig af data gemt i kataloget.

Nu ser det så ud til, at det er slut, da AOL, der er ejer af DMOZ, har trukket deres støtte og besluttet ikke længere at fokusere på det flersprogede webkatalog. Sådan fremgår det af et indlæg, på det lukkede redaktørforum inde på siden.

Ildsjæle arbejder hårdt med at få sat nye aftaler i værk men på nuværende tidspunkt, er der ikke noget nyt udspil til, hvordan der findes ressourcer til fortsat at køre DMOZ uden brugerbetaling. Der er dog håb for, at nye aftaler kan finde sted, så kataloget kan komme op at køre igen hurtigst muligt.

Alt data er arkiveret og sikret, og der opfordres til, at alle redaktører vil deltage i diskussionen om fremtiden for DMOZ.

Opdatering: Det er ikke længere kun et rygte. På forsiden er der tilføjet et oplsag om, at DMOZ.org fra og med den 14. marts ikke længere vil være tilgængeligt.

Shattered.io

Google annoncerer første SHA-1 collision angreb

, indsendt af arne_v

Secure Hash Algorithm 1 (SHA1) er som krypoteringsværktøj dømt ude, efter krypteringen er blevet brudt, og de gængse browsere har da også lukket døren for brug af SHA1.

Nu melder Google om det første succesfulde 'collision attack' på SHA1. Denne type angreb giver hackeren mulighed for at erstatte filer på serveren, uden dette tænder nogen form for advarselslamper.

Google har gennemført angrebet sammen med hollandske forskere, der i 2015 var medforfattere til den videnskabelige artikel 'The SHAppening', hvor det blev demonstreret, hvordan man for mellem 75.000 og 120.000 dollars kunne bryde SHA1 ved hjælp af Amazon Web Services (EC2) - en opnåelig pris for f.eks. lande, der er engageret i cyberkrigsførelse eller industrispionage.

Resultaterne af angrebet er beskrevet i dette researchdokument.

Selv om forskerne beskriver angrebet som 'en af de største beregningsopgaver nogensinde gennemført', vil Google alligevel frigive 'proof of concept' kode om 90 dage.

huawei

MWC: Huawei klar med P10 og P10 Plus smartphones 

Via engadget -

Huawei har ved det igangværende Mobile World Congress (MWC) fremvist deres nyeste P-serie topmodeller, Huawei P10 og P10 Plus. De nye flagskibe byder blandt andet på et helt nyt Leica Dual-Camera 2.0, der bygger videre på det første kamera fra samarbejdet mellem Huawei og Leica fra P9-telefonen.

Kameraet er udstyret med en 12MP RGB linse og en 20MP monokromlinse, forbedrede fusionsalgoritmer og 2x Hybrid Zoom-funktionen. Frontkameraet er på 8MP.

Både P10 og P10 Plus kommer med Corning Gorilla Glass oven på en 5,1" 1080p skærm.

Huawei P10 lanceres med Huaweis seneste octa-core processor, Kirin 960, der er et SoC chipset (System on Chip). P10 kommer med 64 GB intern lagerplads og 4 GB RAM, imens P10 Plus har 128 GB intern lagerplads og 6 GB RAM.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

Microsoft Corporation

Ny opt-in-service fra Microsoft skal forhindre installation af ikke godkendte apps

Via The Next Web -

Microsoft leger med tanken om at forhindre download af bloatware i Windows 10, ved kun at tillade Windows Store-apps at blive installeret.

Ifølge MSPoweruser vil man, i ny opdatering til Windows 10, modtage en advarsel, hvis man forsøger at installere en ikke sikkerhedsgodkendt applikation i styresystemet – en påmindelse om, at det kun er Windows Store, der kan yde 100 procent sikkerhed i forbindelse med softwaredownload.

Windows har som udgangspunkt slået funktionaliteten fra, når den kommer til Creators Update i april måned, men hvis man gerne vil melde sig til, finder man den i indstillinger under ’Apps og funktioner’.

Denne nye sikkerhedsfunktion er sandsynligvis tiltænkt brugere, der ikke er så ferme på internettet, og som ved tilfælde kommer til at hente knap så fine applikationer ned på computeren. For dem af os, der gerne vil have mere styring af, hvor og hvordan vi finder vores software, må man håbe, at den nye funktionalitet ikke, bliver en obligatorisk del af styresystemet i fremtiden, men noget man kan vælge fra.

Sony

MWC: Xperia XZ Premium er hurtigere og bedre end sidste års model

Via engadget -

Sonys flagskib i 2017 er Xperia XZ Premium, en opdateret model til sidste års Xperia Z5 Premium.

XZ Premium er en håndfast smartphone med bløde og rundede kanter, der minder om meget om udseendet fra Sonys tidligere modeller. Smartphonen kommer med en 5.5” skærm med 4K opløsning, der understøtter HDR og åbner man op for den, finder man en Qualcomm Snapdragon 835, der ellers er sjældenhed, hvis man skal tro på rygtet om, at Samsung har opsnappet dem alle til deres Galaxy S8.

Kameraet i XZ Premium skyder stillbilleder med 19-megapixel, hvilket er mindre end de 23-megapixel, man kunne få ud af sidste års XZ-model. Hertil er årsagen, at billedstabilisering er blevet forbedret gennem Sonys nye Motion Eye-system, der er blevet tilføjet XZ Premium.

Vi har tidligere kigget på en kamerasensor fra Sony med høj lukkerhastighed, og med XZ Premium påstår virksomheden nu, at deres billedskanning er fem gange hurtigere end i tidligere modeller. XZ Premium kan derfor tilsyneladende fange slowmotion-video med 960 fps.

Der er lidt kritik af Sonys valg i kun at anvende et 3.230 mAH batteri til at køre XZ Premiums 4K opløsning og Snapdragon 835, men virksomheden siger, at med den indbyggede Smart Stamina-funktion skulle batterilevetid ikke være noget problem.

Smartphonen bliver sat til salg i løbet af foråret til en endnu ukendt pris.

Sony Computer Entertainment

Sony tæt på at have solgt 1 mio. PlayStation VR-headset

Via engadget -

Der er ifølge Sony selv solgt 915.000 PlayStation VR headsets siden lanceringen 13. oktober sidste år. Dermed er selskabet foran de opstillede forventninger til produktet. Man håbede at runde en million solgte enheder i midt-april.

Dette sker på trods af, at der i perioder har været ventetid på enheder.

Samtidigt er tiden brugt med headsettet på også stigende, skriver Engadget.

Det estimeres, at der i 2016 blev solgt 243.000 Oculus Rift-enheder og 420.000 HTC Vive-enheder. Hvis disse tal er rimelig korrekte, ser Sony ud til at have føretrøjen indenfor salg af de dyre virtual reality-løsninger. Prisen kan have noget at sige her. En PS4 Pro inklusiv VR-headset er stadig noget billigere, end hvis man skal ud og investere i en ny kraftig PC samt Oculus eller Vive headset.

Sony

MWC: Spændende ny projektor fra Sony kan købes senere i år

Via The Verge -

Sonys eksperimenterende Android projektor-tablet, der kan lave enhver overflade til en touchscreen, forventes nu at blive lanceret i løbet af foråret.

Projektoren er døbt Xperia Touch, og den blev i dag fremvist på Mobile World Congress (MWC) i Barcelona.

Sony håber at projektoren bliver mere end bare endnu en gadget i mængden, men at den opnår at være det sociale værested, som familier kan samles omkring.

Xperia Touch kommer med sin egen brugerinterface, hvor man blandt andet kan se information fra sin kalender, vejret og et såkaldt ’memo-board’, der kan doodles på. I denne funktion kan man også tilgå videoopkald via Skype eller lave den samme type huskesedler, som jeg husker fra køleskabet i mit barndomshjem.

Du kan forvente dig alt anden funktionalitet, man forbinder med en Android-tablet. Download af apps, browse internettet, se videoer og billeder og spille spil kan gøres via projektoren, der også kan bruges med Remote Play-appen til PlayStation 4, hvis fjernsynet skulle være optaget.

Xperia Touch bruger Sonys SXRD-teknologi, der opfanger bevægelser med en blanding af infrarød og kamera med 60 fps. Den anslåede pris for projektoren er i første omgang 1500 Euro.