Newz.dk abonnement

Slip for reklamerne på newz.dk ved at oprette en bruger og tegne et abonnement.


washington post

Facebook fyrer redaktører på 'Trending Topics' med blandet resultat

Fredag blev alle redaktører på Facebooks 'Trending Topics' visninger fyret. Tre døgn senere har afløseren - en algoritme - vist sig at give visse problemer i forhold til de fremhævede historiers lødighed.

bygger algoritmen alene på, hvad Facebooks brugere interagerer med og 'snakker om'.

Dermed får falske historier også en prominent placering. Ars Technica beskriver, hvordan en pure opdigtet historie om en studievært fra Fox News, der angiveligt støtter demokraternes præsidentkandidat Hillary Clinton for derefter at blive fyret, har taget førstepladsen på Trending Topics.

Facebook fik tidligere på året kritik for at netop Trending Topics var for kritiske overfor republikanske holdninger eller sager.

Redaktørernes rolle var dels at 'træne' algoritmen, der nu har taget over, samt at tjekke, om historierne var troværdige. Dén funktion ser det ud til, at førnævnte algoritme stadig har svært ved klare.

Google

Google Cast indbygges i Chrome

Indtil nu har det krævet en tilføjelse (extension) til Chrome for at kunne sende video fra f.eks. telefonen og til fjernsynet gennem Chromecast.

Men nu har Google indbygget den feature direkte ind i Chrome. Funktionaliteten har været igennem både 'Dev'- og 'Beta'-udgaver af browseren og er nu klar til almindeligt brug.

For brugeren er grænsefladen ikke ændret - man skal stadig klikke på samme knap som før ændringen.

Skatteministeriet

SKAT skal opgradere på den digitale side

, indsendt af arne_v

Regeringen har efter diverse kritisable skattesager, der rækker mange år tilbage, valgt at bruge syv milliarder kroner på flere medarbejdere og it-systemer.

Om de nuværende it-systemer udtaler skatteminister Karsten Lauritzen i en pressemeddelelse:

'Mange af de it-systemer, som vi har i dag, blev udviklet før, jeg blev født. Skattevæsenet er blevet overhalet - og distanceret - digitalt i en sådan grad, at det vil være uansvarligt ikke at sætte ind på den digitale front.'

De syv milliarder skulle gerne give 2.000 flere medarbejdere på tværs af skattevæsenet og en moderne it-infrastruktur, der gør det danske skattevæsen i stand til at løfte opgaverne, som de ser ud i det 21. århundrede.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

DSB

DSB vil bruge 186 millioner på app-projekt

, indsendt af arne_v

Et nyt EU-udbud viser, at DSB har store planer for selskabets brug af apps. I udbydet søger DSB leverandører til en rammeaftale, der over otte år hr en forventet værdi af 25 millioner euro eller cirka 186 millioner kroner.

Det skal forbedre og udvikle den nuværende app-infrastruktur, melder selskabets chef for forretningsudvikling Aske Wieth-Knudsen.

Rammeaftalen dækker udvikling, drift og vedligehold af mobile løsninger for både begrænset og offentligt brug - og det dækker blandt andet udviklingen af en ny DSB-app.

Til Version2 forklarer Aske Wieth-Knudsen, at otte ud af ti billetter i dag købes gennem diverse selvbetjeningsløsninger, men at den nuværende app f.eks. har en række begrænsninger, i forhold til DSB's hjemmeside. På grund af det bagvedliggende takstsystem, er det kun nogle typer billetter, som kan købes i appen - f.eks. kan turen fra Aarhus til Korsør købes, mens en kortere tur fra Slagelse til Korsør ikke kan. Det har noget at gøre med de underliggende systemer, der derfor også skal udvikles.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

newz.dk

Sikkerhedshul: Apple sender hasteopdatering ud

Ejere af iPhones, iPads og iPods kan nu opdatere deres enheder og dermed lukke tre sikkerhedshuller, der er blevet udnyttet af spyware.

Den sofistikerede 'Pegasus surveillance kit' er en kommerciel samling af malware, der sælges til- og bruges af styrer, der ønsker at holde øje med journalister og politiske modstandere, skriver The Register.

Det kræver blot, at man klikker på et inficeret link, før ens enhed bliver ramt. Derefter kan Pegasus læse med på beskeder og e-mails, lytte med på telefonopkald, monitorere brug af sociale medier, hente passwords til Wi-Fi og meget mere.

Researchere fra Citizen Lab og Lookout peger i denne rapport på, at Pegasus er udviklet af et israelsk sikkerhedsfirma.

Den tekniske gennemgang af Pegasus (pdf) kan læses her.

nuTonomy

Selvkørende biler testes i Singapore

I går rullede en håndfuld selvkørende taxaer ud på vejene i Singapore. Bilerne fra Renault og Mitsubishi kan bestilles af udvalgte borgere i en ny forsøgsordning, der på længere sigt skal ende med selvkørende taxaer som en dagligdags ting i Singapores gader i 2018.

Selskabet bag forsøget, nuTonomy, skal dog stadig have et menneske siddende i førersædet, som overvåger kørslen og kan skride ind i tilfælde af uforudsete hændelser.

I sidste uge annoncerede Uber, at selskabet inden månedens udgang vil teste selvkørende taxaer i den amerikanske by Pittsburgh.

Folkene fra nuTonomy kommer fra MIT (Massachusetts Institute of Technology (MIT) og har i et par år arbejdet sammen med styret i Singapore omkring projektet.

Google Inc.

Googles Daydream VR-platform lige på trapperne

Ifølge Bloomberg er Google kun få uger fra at lancere selskabets Virtual Reality platform, Daydream - som vi tidligere har omtalt.

For at nå der til, har selskabet angiveligt brugt 'flere hundrede tusinde dollars' på 360-graders videoer fra kendte YouTubere og apps.

Dette falder i god tråd med Googles meldinger ved forårets 'Google IO' konference omkring spil og apps til Daydream. Videoplatformen Hulu kommer på Daydream sammen med IMAX og NBA og Ubisoft.

For at hjælpe indholdsbidragene på vej, skulle Google have brugt 'et højt sekscifret tal' regnet i dollars - primært på spil og sekundært på film til platformen.

Daydream er Googles forsøg på en VR-platform, der skal virke på tværs af Androidsystemet. I praksis er der en række standarder, som mobilproducenterne skal efterleve for at deres telefoner kan være Daydream-kompatible og passe i headsettet, der minder om Samsungs Gear VR.

Flickr - tao_zhyn

Har du strøm nok på telefonen til et lån?

, indsendt af arne_v

Det Singapore-baserede selskab Lenddo vil udbyde lån til folk, der ellers ikke har mulighed for det ved traditionelle banker.

I stedet for at vurdere kreditværdigheden ud fra lånehistorik, bruger Lenddo statistik fra ansøgerens smartphone i vurderingen.

Det vil sige, at ting som browser- og beskedaktivitet, installerede apps og brugte Wi-Fi-netværk tælles sammen i Lenddos software til en kreditvurdering. Softwareplatformen har været fem år under vejs, og det tager tre minutter at vurdere låneansøgeren.

Lenddos stifter Jeff Stewart forklarer, at brugen af sociale medier og smartphones er forudsigelig. Ved beskeder er ting som brug af et andet sprog end dit modersmål og beskedernes længde med til at skabe et brugsmønster.

Telefonens batteri er også interessant for selskabets algoritmer. Ændrer brugeren mønster i forhold til opladninger? Hvis ikke, så tyder det måske på konsistens og planlægning hos låneansøgeren.

Jeff Stewart udtaler desuden til CNN, at selskabet allerede nu hjælper flere banker verden over med at analysere data fra smartphones. Banker kan købe sig adgang til Lenddos software og bruger det enten som selvstændig app eller som integreret del af bankens egne løsninger.

Telia

Ny rapport: App- og videostreaming afgør forbrugerloyaliteten

Ændret forbrugeradfærd med video-apps skaber problemer for smartphonebrugere, på trods af netværks-forbedringer. Det viser en ny rapport fra Ericsson ConsumerLab.

Det mobile bredbånd er en hyppig kilde til utilfredshed blandt 73 procent af brugerne verden over. To ud af fem smartphone-brugere verden over oplever mindst 11 netværksproblemer ugentligt.

På trods af alle forbedringerne på mobile netværk siden 2013, har antallet af problemer, som smartphone-brugere møder dagligt, ikke ændret sig. En vigtig årsag til dette er den ændrede forbrugeradfærd i forbindelse med videostreaming verden over. Fra Sydkorea, hvor en tredjedel af alle smartphone-brugere ser live-streamede video-udsendelser fra andre brugere, til USA, hvor 14 procent er begyndt at bruge apps til live video-streaming.

To ud af fem smartphone-brugere hævder, at de oplever flere end 11 netværksproblemer om ugen. Rapporten viser, at der blandt disse smartphone-brugere er omkring dobbelt så stor sandsynlighed for, at de overvejer at skifte operatør.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

Google Inc.

Google vil have regelmæssige opdateringer til Android

Der skal mere regelmæssighed ind i udviklingen og udsendelsen af androidopdateringer. Med den seneste Android 7 Nougat, har Google samtidigt opbygget en ny planlægninge af vedligehold - eller opdateringer til styresystemet.

I en blogpost skriver selskabet:

We're moving Nougat into a new regular maintenance schedule over the coming quarters. In fact, we've already started work on the first Nougat maintenance release that will bring continued refinements and polish, and we're planning to bring that to you this fall as a developer preview. Stay tuned!

Dette kunne pege på mere regelmæssige opdateringer hvert kvartal. Samtidigt vil den løbende udsendelse af beta-versioner fortsætte som vi har set det i løbet af sommeren med Nougat.

Dermed vil Google være mere på linje med arbejdsgangene hos Apple og Microsoft, der også gør brug af løbende betaudgaver - Apple Beta Software Program og Windows Insider.

Spørgsmålet kan så være, om mere regelmæssige opdateringer kan hjælpe mobilproducenterne til at få sendt opdateringerne hurtigere afsted til deres telefoner.