Newz.dk abonnement

Slip for reklamerne på newz.dk ved at oprette en bruger og tegne et abonnement.
W3C

Browsere på vej mod WebAssembly

Via Version2 - , indsendt af arne_v

Når teknologien er implementeret, skal det give kræfter til browseren, der nærmer sig det, der er muligt med en lokal applikation. WebAssembly er nu klar til test hos webudviklere.

Første preview af WebAssembly er frigivet i Firefox og Chrome, mens et internt build er klar i Edge. Hos Apple skulle man også være i gang med at gøre teknologien klar.

Holdet bag WebAssembly under W3C forventer en endelig udgave med officiel understøttelse i løbet af første kvartal 2017.

Fordelen ved WebAssembly er, at teknologien kan afvikle og oversætte Javascript cirka tyve gange hurtigere end nuværende løsninger, der oversætter Javascripten til mere maskinær kode.

Udviklere vil kunne bruge nuværende biblioteker fra C++ sammen med Javascript, mens man i første omgang skal holde sig til C++ og C, når man skriver direkte til WebAssembly.

Javascript bliver ikke dermed forsøgt fuldt erstattet. WebAssembly skal mere ses som måden, man fremover vil kunne udvikle indhold til browserafvikling, der kræver mere af ydelsen, end Javascript leverer. Det kan for eksempel være videostreaming, billedredigering eller virtual reality.

Browserproducenterne er enige om WebAssembly som en standard, og derfor vil der være bred understøttelse i browsere - inklusiv Edge og Safari.

Patently Mobile

Patentansøgning peger på næste generation af Daydream headset

Google annoncerede i begyndelsen af oktober deres nye virtual reality headset, Daydream. Headsettet er lavet af bløde materialer herunder stof og vejer 220 gram - før man placerer sin smartphone i headsettet.

Nu peger en patentansøgning fra Google på, at selskabet måske går andre veje med næste generation af Daydream. I ansøgningen har headsettet indbyggede høretelefoner, og der er flere muligheder for justering af linse og lysforhold i forhold til nuværende udgave.

Det lader også til, at Google arbejder på et nyt system til VR-tracking, der skal give brugeren større mulighed for at bevæge sig rundt. Den kommende Daydream-generation skal kunne stå fr tracking af brugerens placering.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

Tesla Motors, Inc.

Tesla på vej med soltag til huset og opdateret Powerwall

Via The Verge -

Den næste udgave af Teslas batteri til hjemmet - Powerwall 2 - kommer til at kunne integrere med solpaneler, der udvikles i samarbejde med selskabet SolarCity. Et selskab som Tesla for øvrigt arbejder på at opkøbe.

Der er tale om solpaneler, der kan bruges i stedet for et traditionelt tag, så koblingen mellem batteri og 'soltag' er altså møntet på nybyggeri og huse, hvor taget alligevel skal skiftes.

Ifølge Teslas Elon Musk vil de nye solpaneler være mere holdbare end traditionelle tagplader og samtidigt være økonomisk konkurrencedygtige.

Powerwall 2 kan lagre 14 kWh og har en garantiperiode på ti år.

Donald J. Trump for President, Inc.

Nettets usande nyheder spredes ukritisk

Via CNN Money - , indsendt af arne_v

Sociale medier har været med til at gøre deling af indhold mellem brugere hurtig og lige til. Men den lette adgang til deling burde måske også komme med et ansvar.

For er de nyheder, man deler, nu også sande, eller kommer de fra en af de mere eller mindre bevidst falske nyhedssider, der har til formål at understøtte læserens holdninger - f.eks. i forhold til politisk observans.

CNN har kigget på, hvordan falske nyheder spredes ukritisk på sociale medier og anbefaler en 'triple check before you share' regel - man skal med andre ord krydstjekke nyheden med tre andre kilder, før man deler nyheden. Det skal være læserens hjælp til at se gennem de falske historier.

En undersøgelse fra BuzzFeed viste for nyligt, at Facebooksider med falske nyheder baseret på en bestemt holdning ukritisk bliver delt af sidernes følgere - og jo mere usande historierne er, des mere bliver de delt. Ifølge undersøgelsen var politisk højreorientede facebooksider mere fyldt med usande eller misinformerende nyheder end venstreorientede sider.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

Apple Inc.

Apple præsenterer ny MacBook Pro

Apple præsenterer den tyndeste og letteste MacBook Pro indtil nu med en helt ny grænseflade, hvor den traditionelle række af funktionstaster er erstattet med Touch Bar.

Computeren kommer med Retina-skærm og touch-ID. Dertil kommer et mere responsivt tastatur, et større Force Touch-pegefelt og et lydsystem med et dobbelt så bredt dynamisk lydspektrum i forhold til tidligere modeller.

Også processoren er blevet opgraderet til sjettegenerations quad-core- og dual-core-processorer, en op til 2,3 gange bedre grafisk ydeevne end den forrige generation, SSD'er og op til fire Thunderbolt 3-porte.

Touch Barens betjeningsknapper tilpasser sig automatisk ved brug af styresystemet eller programmer, f.eks. Mail, Finder, Kalender, Numbers, GarageBand, Final Cut Pro X og mange andre, herunder tredjepartsprogrammer. Touch Bar kan f.eks. vise faner og Favoritter i Safari, give nem adgang til emojis i Beskeder, gøre det let at redigere billeder eller spole igennem videoer i Fotos og meget mere.

Med en tykkelse på kun 14,9 mm. er 13" MacBook Pro 17 procent tyndere og fylder 23 procent mindre end den forrige generation, og med sin vægt på ca. 1,4 kg. vejer den næsten et kvart kilo mindre.

Den nye 15" MacBook Pro er kun 15,5 mm. tyk, 14 procent tyndere og har 20 procent mindre volumen end tidligere, og med sin vægt på ca. 1,8 kg. er den tæt på et kvart kilo lettere.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

Digitaliseringsstyrelsen

Offentligt IT-system forsinkes et år

, indsendt af PHP-Ekspert Thoroughbreed

Det nye IT-system, der skal samle blandt andet ejendoms- og adressedata forsinkes et år. 'Grunddataprogrammet' ser dermed ud til at blive klar i sommeren 2018.

IT-systemet får til opgave at forbedre, standardisere og samle førnævnte data fra en lang række offentlige myndigheder, men før det når der til, skal projektet færdiggøres. Ved test udført i maj opdagede Digitaliseringsstyrelsen en række fejl, når man arbejdede på tværs af myndigheder. Baggrunden for disse fejl gør, at man nu udskyder lanceringen med et år.

Oprindeligt var prisen på dette nye IT-system sat til en halv milliard kroner, men forsinkelsen vil også betyde en større udgift - både til fortsættelse af driften med de nuværende systemer i længere tid og med det ekstra udviklingsarbejde.

Grunddataprogrammet har desuden indflydelse på andre offentlige IT-systemer. Det kommende system til udarbejdelse af ejendomsvurderinger skal bygge på data fra Grunddataprogrammet, og Skatteministeriet kan ikke svare på, hvilke konsekvenser forsinkelsen vil have for dette arbejde. Det nye ejendomsvurderingssystem skal efter planen være klar i september 2018.

Microsoft Corporation

Microsoft event: Ny Surface Book

Via engadget - , indsendt af PHP-Ekspert Thoroughbreed

Der kommer en ny udgave af Microsofts egen Surface Book bærbare computer/tablet-hybrid. Det betyder længere batteritid - op til 16 timer - ny processor - Intel i7 - og bedre grafik. Det giver samlet set den mest kraftfulde computer fra selskabet indtil nu.

Prisen følger med. Surface Pro koster 2.399 dollars, og vi må se, om den kommer på markedet i Danmark.

Kølingen er opgraderet med en blæser mere, så maskinen kan håndtere varmen fra en GeForce GTX 965M.

Har man pengene, kan maskinen købes fra 10. november.

Microsoft Corporation

Microsoft Surface Studio: Ny All-in-one PC

Via engadget - , indsendt af PHP-Ekspert Thoroughbreed

Ved det netop afholdte 'Imagine What You'll Do' event i New York fremviste Microsoft selskabets første 'all in one' desktopcomputer, der skal tage kampen op med Apples iMac.

Dens touchskærm er 28 tommer og 12,5 mm tyk. Displayet med navnet PixelSense kan levere 13.5 millioner pixels (4.500x3.000) - 63 procent mere end en 4K skærm. Prisen vender vi tilbage til.

Grafiske designere kan måske glæde sig til Surface Studios mulighed for hurtigt at skifte mellem DCI-P3 farve og RGB. Skærmen kan lægges bagover helt ned til 20 graders hældning.

Maskinen kører ganske underforstået med Windows 10 og vil ifølge Microsoft arbejde perfekt sammen med den kommende Creator' Update, der blandt andet byder på 3D udgave af Paint - i stand til at scanne ting ind fra den virkelige verden - og meget mere.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

sxc.hu - simonok

Sidste uges DDoS-angreb var - umiddelbart - ikke statsstøttet

I fredags blev det amerikanske selskab Dyn udsat for et massivt DDoS-angreb, der gjorde brug af tusinder af enheder lige fra webkameraer og harddiskrecordere til computere.

Nu melder lederen af det amerikanske 'National Security', at intet i de foreløbige undersøgelser peger på, at en stat har været indblandet i angrebet.

Fredagens mål var en del af internettets rygrad - i dette tilfælde Dyn, der fungerer som mellemmanden, der sikrer, at man når frem til det rette website, når man for eksempel skriver netflix.com.

I fredagens angreb blev blandt andet Twitter, Spotify og netop Netflix lagt ned. Metoden mindede om angrebene udført mod bloggeren Brian Krebs i september, efter han offentliggjorde detaljer om DDoS-on-demand tjenesten vDos. Efterfølgende blev koden brugt til dette DDoS-angreb publiceret og senere brugt af andre hackere.

SXC - creationc

Kamera på svensk drone kræver tilladelse som overvågningskamera

, indsendt af Claus Jørgensen

Den svenske højesteret har med to domme fundet, at det kræver tilladelse, hvis man vil montere et kamera på sin drone - mens kameraer monteret i bilens forrude eller på et cykelstyr ikke kræver tilladelse.

Afgørelsen betyder, at dronekameraer anses som værende i kategori med overvågningskameraer, der også kræver tilladelse, hvis det kan rettes mod steder, hvor offentligheden færdes.

retten vurderer, at dronekameraer vil blive brugt til at tage billeder og video af bygninger og områder set fra luften, mens førnævnte bil- og cykelkameraer bruges til at tage billeder f.eks. under rejser til deling på blandt andet sociale medier.

En anden pointe ved overvågningskameraer er, at de ikke kan betjenes på stedet, hvor de sidder. Dette kan bil- og cykelkameraer, og derfor er de ikke overvågningskameraer. Dronekameraer er man derimod nødt til at betjene nede fra jorden, og dette er også med til at gøre dem til overvågningskameraer, vurderer den svenske domstol. Desuden kan kameraet bruges til overvågning af personer og offentligheden generelt.