Wikimedia

.org-registrant opkøbes: Priserne kan eksplodere

- , indsendt af arne_v

Virksomheden Ethos Capital opkøber domæneregistranten for alle .org domæner, Public Interest Registry – og non-profit organisationer frygter nu at problem eksploderer

Der er i dag over 10 millioner .org domæner registreret – og frygten for prisstigninger virker til at være reel; hånden har indtil videre været holdt over non-profit organisationer fra Public Interest Registry, således at der ikke kom uventede prisstigninger, men med overtagelser, ser alle prislofter nu ud til bliver fjernet.

Udover prisstigninger frygter flere at overtagelsen kan lede til censur, hvor specielt organisationer kan risikere ikke altid falder i alles smag og de frygter derfor at de risikerer at få nedlagt deres domæne hvis de ikke er en god økonomisk forretning for Ethos Capital, eller hvis de ikke falder indenfor det gængse moralkodeks.

Indtil videre lader det dog til at prisstigninger kun er i omegnen af 10%, på domæner der står til at koste årligt 10$. Ikke en stor prisstigning for et enkelt virksomhed, men hårdt for domænehajerne selvfølgelig.

Gå til bund
Gravatar #1 - larsp
3. dec. 2019 09:14
Tid til at sikre søster domæner med andre tld'er som .edu .info .eu .pub .beer osv.

Internettet er stadig et frit marked. Hvis vilkårene for .org bliver urimelige, pack it up and leave. Og dermed vil de nye .org ejere være begrænsede i hvad de kan gøre.
Gravatar #2 - arne_v
18. dec. 2019 18:03
#1

Ja.

Bortset fra .edu - det er et af de få TLD som det ikke er nemt at registrere sig for.

https://en.wikipedia.org/wiki/.edu


Since 2001, new registrants to the domain have been required to be United States-affiliated institutions of higher education;

Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login