Flickr - Elbpresse.deNye Andriodtelefoner sælges med skadelig software

Via Berlingske Business - , indsendt af scubzi

En lang række Androidenheder – smartphones og tavle-PC’er – er blevet sendt på markedet med skadelig software. Det viser en undersøgelse foretaget af IT-sikkerhedsselsabet Check Point Software Technologies.

I undersøgelsen fremgår det, at 38 telefoner og tavle-PC’er fra Google, Samsung Asus, Lenovo, Xiaomi, Vivo og Oppo indeholdt malware, før køberen fik hænderne i enhederne.

Listen nævner blandt andet Google Nexus 5, LG G4 og Samsung Galaxy S7. men det er kun nogle enheder, der indeholder malware. Mere specifikt er det enheder, som kommer fra to selskaber, som Check Point Software Technologies omtaler som ‘et stort teleselskab’ og ‘et multinationalt teknologiselskab’.

De fleste af de fundne apps stjæler oplysninger eller serverer annoncer på telefonen. Der er dog også fundet malware, som krypterer telefonens indhold for derefter at kræve en løsesum for at dekryptere dem igen.

Denne malware var ikke med i softwarepakken fra producenten af enhederne men var blevet tilføjet på et senere tidspunkt på vej til forbrugeren.

Der blev fundet malware på følgende telefoner:

Asus Zenfone 2

Google Nexus 5

Google Nexus 5X

Lenovo A850

Lenovo S90

LG G4

Oppo N3

Oppo R7 plus

Samsung Galaxy A5

Samsung Galaxy Note 2

Samsung Galaxy Note 3

Samsung Galaxy Note 4

Samsung Galaxy Note 5

Samsung Galaxy Note 8

Samsung Galaxy Note Edge

Samsung Galaxy S4

Samsung Galaxy S7

Samsung Galaxy Tab 2

Samsung Galaxy Tab S2

Vivo X6 plus

Xiaomi Mi 4i

Xiaomi Redmi

ZTE x500

Gå til bund
Gravatar

#1 kblood 14. mar. 2017 21:58

Vildt, som om det ikke var nok at producenterne ofte selv gør det...
Gravatar

#2 udenrigsministeren 14. mar. 2017 23:17

Nu kan ejerne af nævnte modeller så spekulere på, hvorvidt de har købt deres enheder gennem Det Store Teleselskab eller Det Multinationale Teknologiselskab eller ej.
Få nu sat navn på synderne. Det kan kun gå for langsomt.
Gravatar

#3 CBM 15. mar. 2017 04:47

#2: hvis der sættes navn på synderne så har vi jo mulighed for at undgå at købe derfra en anden gang... det går ikke... det er bedre vi lever i uvished


...skrevet fra min Note 4 som er på listen


Men spøg til side, diverse artikler skriver at det kun er mobiler købt fra tvivlsomme steder, alle mobiltelefoner købt fra respektable firmaer er ikke solgt med mere malware end hvad vi er vant til på Android


Vestager er sej. #ComeToTheDuckSide www.duckduckgo.com, BB Priv because REAL QWERTY is a privilege, AMD + ASUS = kvalitet! #BringBackTheKeyboard.
Gravatar

#4 CBM 15. mar. 2017 06:32

Men jo det kunne være rart med en liste over hvem der har solgt disse enheder.

Jeg har ikke kunnet finde en kilde der kan give svar på det spørgsmål.

Jeg fandt en kilde der skriver at Kina kopier af fx galaxy s4 kaldt star n9500 har været solgt via ebay og Amazon

https://www.theguardian.com/technology/2014/jun/18...

Og så lige et link omkring brugte telefoner

http://venturebeat.com/2014/07/08/avast-bought-you...


Her en kilde på at det (surprise) primært er utroværdige sælgere som ville sælge en telefon med malware og at det ikke er fabriksinstalleret til forskel fra de kinesiske kopier

https://techtalk.pcpitstop.com/2017/03/13/smart-ph...

Jeg tror ikke vi skal være nervøse over legitime danske webshops

Vestager er sej. #ComeToTheDuckSide www.duckduckgo.com, BB Priv because REAL QWERTY is a privilege, AMD + ASUS = kvalitet! #BringBackTheKeyboard.
Gravatar

#5 Hærmoriden 15. mar. 2017 08:17

Vi kan lige så godt venne os til at privatliv slet ikke eksistere hvis man bruger en enhed der kan gå online. MS, Samsung, Apple, Linux, Unix any one. I en eller anden grad sladrer enheden om dig. Hvis ikke selve producenten vil have infos om dig, så vil NSA, hackere, Russerne, Kina, Nord Korea og andre skumle typer nok få adgang til dine infos i en eller anden grad. Selvom de finder ud af, at man er uinteressant for dem, har de stadig været inden på din enhed for at konkludere at man er uinteressant for dem. Det hele handler om national sikkerhed, politisk indflydelse og penge i en eller anden grad. Det eneste os normal brugere kan frygte er social ingeneering. Det får vi allerede via webpages og mails, og div antivirus firmaer forteller da osse af og til at ens eget OS sladrer om en. Os normale forbrugere er de ligeglade med tror jeg :)
Gravatar

#6 kblood 15. mar. 2017 16:48

#5 Tjoo, lige med Android ville jeg nok smide en custom rom på med det samme. Så er det jo valgfrit at bruge Google sådan set, og der bliver være et minimum af spyware og malware, og så kan man jo så installere Google Play osv. og sikkert få en eller anden form for spyware og måske malware med og derigennem.
Gravatar

#7 Hærmoriden 15. mar. 2017 20:21

Kører den her osse Android, hva? :D

http://newsbreak.dk/denne-dildo-overvaager-dit-sex...

Gravatar

#8 CBM 16. mar. 2017 04:16


#5: enig
#6: desværre ikke en mulighed på alle android telefoner
#7: mon ikke den kører Android wear? :-)

I øvrigt en mystisk ting at gøre til en iot enhed og det er vel ikke kun kvinders data som opsamles? :-)Vestager er sej. #ComeToTheDuckSide www.duckduckgo.com, BB Priv because REAL QWERTY is a privilege, AMD + ASUS = kvalitet! #BringBackTheKeyboard.
Gravatar

#9 kblood 16. mar. 2017 08:57

#8 Nej, ikke med alle. Nu har jeg prøvet at have en telefon som ikke havde en eneste custom rom nogen steder. Den føles godt nok ikke specielt brugbar, specielt fordi dens batteri ikke er kalibreret, så den slukker gerne ved 14%, den første alarm på lavt batteri er 15%, og det er et lille bip som er nemt at overhøre. Det kan jeg jo ikke bruge som primær telefon.

Fremover vil jeg nok huske at se efter om den telefon jeg er ved at købe kan få custom roms, for før ellers siden har jeg det med at finde en grund til at smide custom rom på. Min bror har en SGS3 hvor home knappen er gået død, men pga. custom rom kan han bare flytte den knap til menu knappen som ikke er super vigtig. Så kan han vente lidt længere med at skifte telefon.
Gravatar

#10 CBM 16. mar. 2017 15:48

#9: BlackBerry priv kan ikke rootes og vil nok aldrig kunne rootes. Dog har den tilgengæld væsentlig bedre sikkerhed end nogen anden android enhed også dem med customs roms. Og så er BlackBerry committet til at holde den opdateret med deres mere sikre fork af Android.

Deres android telefoner har bl.a. specifikke sikkerheds hardware løsninger til deres egen version af Android

Mange gange bedre end fx knox på Samsung telefoner

Http://global.blackberry.com/content/dam/bbfoundat...

Jeg er i øvrigt enig med BlackBerry at fingeraftryk ikke er sikre og fatter ikke de har givet keyone en fingeraftryk læser men det er nok pres udefra der har betydet at de har set sig nødsaget til det

Knox er/var mere end hindring end en fordel imo, jeg har knox på min note 4

Min s3 er dog rooted men kører ikke pt med en custom rom...
Jeg bruger den primært til apps der kræver rootVestager er sej. #ComeToTheDuckSide www.duckduckgo.com, BB Priv because REAL QWERTY is a privilege, AMD + ASUS = kvalitet! #BringBackTheKeyboard.
Gravatar

#11 kblood 17. mar. 2017 00:03

#10 Tjaa, custom roms er mest for at undgå alt det ekstra software der gerne tvinges på telefoner, og så også så man kan have de nyeste opdateringer.

Jeg tror med Blackberry er sikkerheden lidt som med Apple's, det som sikre dem mest er at de ikke er specielt populære. Altså Apples MacOS, deres telefoner gider folk vidst godt at hacke. Så længe Blackberry ikke bliver for populær og de ikke direkte slacker med at lukke de sikkerhedshuller der dukker op, så forbliver det nu nok et sikkert OS tror jeg.
Gravatar

#12 CBM 17. mar. 2017 04:18

#11: enig. Men det skulle også være sværere at kompromittere end både iOS og almindelig Android
Vestager er sej. #ComeToTheDuckSide www.duckduckgo.com, BB Priv because REAL QWERTY is a privilege, AMD + ASUS = kvalitet! #BringBackTheKeyboard.
Gravatar

#13 kblood 18. mar. 2017 19:14

CBM (12) skrev:
#11: enig. Men det skulle også være sværere at kompromittere end både iOS og almindelig Android


Det kan godt være, de har så vidst også altid haft fokus direkte på erhvervs segmentet, så det giver da også mening. Hvorimod almindelige private brugere måske vil finde den ekstra sikkerhed et problem.
Gravatar

#14 CBM 19. mar. 2017 05:49

#13: det kommer an på flere ting. Hvis telefonen skal holdes sikker så er det rart at bb holder den opdateret med de nyeste rettelser osv.

Jeg ved så også at den er fri for skadelig software

Eneste ulempe er at jeg ikke kan bruge programmer på den der kræver root.
Ellers kører den godt og "just works (tm)".

På den anden side, så er det primært tastaturet der gjorde udslaget for mig, så hvis en kina producent lavede en flagskibs android telefon med landskabs slider som var pre rooted så Ville jeg købe den uden at blinke
Vestager er sej. #ComeToTheDuckSide www.duckduckgo.com, BB Priv because REAL QWERTY is a privilege, AMD + ASUS = kvalitet! #BringBackTheKeyboard.
Gravatar

#15 kblood 19. mar. 2017 10:42

#14 Minder mig om at jeg så en et tastatur man kunne købe til en bestemt Android telefon. Det så ud til at det gav den et tastetur som lå ovenpå en del af skærmen, eller så man kunne trække det ud hvor det var gemt bag skærmen. Så ud til at det kunne være lidt smart. Kan bare ikke huske hvor jeg så det eller hvilken telefon det var.
Gravatar

#16 CBM 19. mar. 2017 15:38

#15: s6 edge havde et horribelt plast tastatur og jollas havde et horribelt magnetisk tastatur

Plus bb passport og øvrige bb telefoner har tastaturer
Vestager er sej. #ComeToTheDuckSide www.duckduckgo.com, BB Priv because REAL QWERTY is a privilege, AMD + ASUS = kvalitet! #BringBackTheKeyboard.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login