mboost-dp1

ELSE Mobile

Ny mobiltelefon vil tage kampen op mod iPhone og Android

- Via engadget - , redigeret af Pernicious

Et israelsk firma, Else (tidl. Emblaze Mobile), vil tage kampen op mod iPhone og Android med deres kommende First Else-mobiltelefon.

First Else er baseret på Access Linux Platform (ALP) 3.0 med deres eget-udviklede brugerinterface sPlay. sPlay kalder de selv for “The death of main menu”, idet operativsystemet vil tilpasse brugerfladen efter, hvilke funktioner der bliver brugt mest.

Hos Engadget var de med til fremvisningen af telefonen, som kan ses her. Introduktionen af First Else kan ses her, hvor de blandt andet viser, hvordan sPlay-brugerfladen skiller sig ud fra de andre på markedet.

Else arbejder på at etablere en media-store og en app-store, hvor der bliver mulighed for at betale via telefonregningen. Alle applikationer skal dog godkendes, da de skal leve op til sPlays innovative brugeflade. Flere store firmaer arbejder allerede på applikationer til telefonen.

First Else har et 3½” 854×480 kapacitiv LCD-panel, et lille OLED-panel i toppen, 5 megapixel kamera, der understøtter 480p video ved 30 fps og et 1450mAh batteri. Det er uvist, hvor meget lagerkapacitet den vil komme med, men den understøtter op til 32 GB og kan kommunikere via HSDPA og EDGE. Processoren er en TI OMAP 3430, den samme model, der er i en iPhone 3GS, Palm Pre og Motorola Droid. Telefonen ventes på markedet i andet kvartel næste år.

Gå til bund
Gravatar #1 - kg
25. nov. 2009 13:12
"First Else"... der kunne da have været mere kreative navne til den.

fx: "If Else" eller "Or Else...."
Gravatar #2 - Silver Mane
25. nov. 2009 13:13
Altid godt med alternativer, håber det kan blive til noget konkurrence, ligeså :)
Gravatar #3 - kg
25. nov. 2009 13:15
#2 ja, det må efterhånden være svært at starte op som "ny". Der skal jo efterhånden være mulighed for app store, før man har en chance på nutidens marked.

og så kan man også håbe at deres godkendelsesprocedure er bedre end visse andres
Gravatar #4 - Tage
25. nov. 2009 13:16
Mon der så kommer en model Mogens til mænd?
Vil vædde med at navnet hurtigt ville blive udtalt anderledes herhjemme.
Gravatar #5 - decx
25. nov. 2009 13:17
Jeg kan godt lide deres splay UI, men, 6 maaneder foer launch.. der kan ske meget paa smartphone omraadet inden da.
Gravatar #6 - Magten
25. nov. 2009 13:21
#4
Firser Else? :D

#0
Umiddelbart ser den jo ret lækker ud.. Bliver spændene at se :)
Gravatar #7 - stargate
25. nov. 2009 13:24
damn, jeg skulle lige læse navnet igen for jeg fik det til at være "fist Elise" (mor hedder Elise).

Men ellers en fed telefon, nok en jeg køber
Gravatar #8 - David Munch
25. nov. 2009 13:28
Engadget preview: 1. Den er langsom, men det ændrer sig forhåbentligt. 2. Hvor dælen har de støvet en israelsk Arnold imitator op henne? XD
Gravatar #9 - -N-
25. nov. 2009 13:28
Der er mange måder at støtte de jødiske bosættelser på :-D

Men ja den ser fed ud, men kan personligt ikke støtte et foretagende som Israel.
Gravatar #10 - Zombie Steve Jobs
25. nov. 2009 13:32
#9...
Gravatar #11 - Cambiare
25. nov. 2009 13:54
Thumbs up over at de rent faktisk har lavet et styresystem som ikke ligner alle de andres og stadig (udfra videoen) lader til at fungere godt!
Gravatar #12 - boileau
25. nov. 2009 13:56
#9
Din idiot.
Gravatar #13 - carbonic
25. nov. 2009 13:59
Ved ikke om jeg kan lide menusystemet, det virker irriterende, teksterne står ikke vandret med mindre de er i midten og ingen ikoner. Animationerne minder om noget der er stjålet fra Call of Duty.
Gravatar #14 - BeLLe
25. nov. 2009 14:19
#9

ENIG!!!

Men ud over at det er israelere der har lavet den ville jeg heller ikke eje et stykke hardware der giver mig tanker om min gamle folkeskole lærer Else og fisting... >_<
Gravatar #15 - psyborg
25. nov. 2009 14:20
#12
Øh, hvordan kan man ikke give #9 ret?
Gravatar #16 - Sugardad
25. nov. 2009 14:28
I CAME
Gravatar #17 - tjerner
25. nov. 2009 14:33
Ser sku lækker ud, er vild med menu systemet, syntes det virker meget innovativt og så ser det sku generelt bare godt ud, telefoner virker dog lidt klodset, men det kan jo sagtes nå at ændre sig.
Gravatar #18 - boileau
25. nov. 2009 14:35
-N- (9) skrev:
... kan personligt ikke støtte et foretagende som Israel.


Hvordan kan du give ham ret?? Israel er ikke et "foretagende", det er land, med en meget diverse befolkning, som bl.a. er meget god til at opfinde nye teknologier.

Hvis man ikke vil købe en mobiltelefon af et privat firma, fordi den er baserede i Israel, er man ikke spor bedre end de islamister, der ikke vil købe Arla produkter pga. Mohamed tegningerne.
Gravatar #19 - Frankie
25. nov. 2009 14:41
#16 din stakkel, der skal måske ikke så meget til ;-)

@topic - Jeg syntes det ser ok ud, men de skal arbejde gevaldigt på responstiden på skærmen før at det kan komme på tale at den er en konkurrent til ex. iPhone eller HTC for den sags skyld. Håber da at de får løst problemerne med det, kunne være rart med en reel konkurrent til iPhone.
Gravatar #20 - Thinq
25. nov. 2009 16:51
boileau (18) skrev:
Hvis man ikke vil købe en mobiltelefon af et privat firma, fordi den er baserede i Israel, er man ikke spor bedre end de islamister, der ikke vil købe Arla produkter pga. Mohamed tegningerne.

Hvad er der galt i at man stemmer med sin pengepung? Det er da en utrolig fredelig måde at give sin mening til kende på. Islamister er dem der brænder ambassader og laver terrorangreb. At boycotte Arla skal da være enhver muslim forundt, hvis de virkelig er sårede over nogle tegninger. Det er et rimeligt respons.

på samme måde er der da flere lande jeg ikke vil rejse til, og som turist lægge inddirekte støtte et regime, uanset hvor smukt et rejsemål det ellers måtte være. Eller en teleudbyder jeg ikke vil benytte pga en, i mine øjne, forkert holdning til blokering af sider. Omvendt kan man støtte og vælge et firma pga en "rigtig" holdning til grøn bæredygtighed, eller fordi det er Dansk.

Pointen er at man lægger noget andet end produktet/prisen til grund for sit valg og det er da højst prisværdigt. Man reflekterer og træffer et politisk valg, hvilket da, uanset orientering, alle dage er bedre end at være ligeglad.
Gravatar #21 - psyborg
25. nov. 2009 18:04
#18
Israel er da NETOP et foretagende? Hvis jeg køber et produkt fra et Israelsk firma, så støtter jeg infrastrukturen i et land, hvis dagsorden jeg finder særdeles sygelig og frastødende.
Og hvad er der galt med at der er muslimer som boykotter Arla? Jeg havde sgu nok også gjort det samme, hvis jeg var blevet pisset på, på samme måde. Der er jo en vis kulturforskel.
Gravatar #22 - Eniac
25. nov. 2009 18:08
Hvis det er interfacet der er interessant, så kan det vil i princippet laves til Android. Det er jo bare software.
Gravatar #23 - froggiestone
25. nov. 2009 18:26
Syntes interfacet ser deprimerende ud, er både farverne og selve layout'et.

Det appelerer ikke til en særlig stor målgruppe, den er langsom, platformen er forældet, og tror man rimelig hurtigt får press af den navigering. Det må være en ommer...

Men giver helt sikkert plus for kreativiteten og forholdsvis nytænkning.

Venter pænt på der kommer noget der er værd at smide penge efter, heldigvis er android stærkt på vej frem og det kan kun presse apple og ms til at være endnu mere innovative, bliver speciet spændende at se hvad ms kommer med i deres 7 version af deres mobil OS. De skal ihvertfald tage sig gevaldigt sammen.

De kunne jo tage deres zune HD og smide en tlf i den, så er der da en værdig kandidat.
Gravatar #24 - Major-pepper-pants
25. nov. 2009 18:53
Jeg mener umiddelbart at menu-layoutet virker rigtigt fedt, men også rimelig ergonomisk.. Man kan vælge undermenu med en simpel bevægelse, altså at "svinge" tommelfingeren op og ned.

Jeg er dog ikke så vild med det generelle design af telefonen, da den for det første ligner en mursten og så har man måske valgt at holde menuerne lige lidt for simple...

Men nu får vi at se med prisen på fætteren og hvad den egentligt kan :)
Gravatar #25 - mwf
25. nov. 2009 20:41
Må give #23 ret - det ser ekstrem deprimerende ud..
Fuldstændig sort med hvid tekst - ikke ligefrem en festmobil..

Jeg for associationer til linux og arbejde i terminalen - det og så den her mobil er ca lige grafiske..

Håber godt nok de får gjort noget ved den grafik - ellers tror jeg ikke den sælger ret godt..
Se fx iPhone eller HTCs SenseUI - det er jo helt anderledes og ligetil..

Det her ligner en nørde-telefonen - men, det skal der selvfølgelig også være plads til :)

Men, Super at få noget mere konkurrence på banen!
Gravatar #26 - GoBBLeS666
25. nov. 2009 21:30
Jeg synes personligt interfacet ser superfedt ud.

Mht. designet vil jeg sige at det er sådan noget jeg havde troet ville komme ud af touchtelefoner da jeg tænkte på det for 10 år siden.. den ser ser rigtig scifi ud og så har de faktisk prøvet at være innovative med designet, så det faktisk skulle være intuitivt at bruge fra starten...

Men ja selve telefonen ser ret murstensagtig ud og nogle af menuerne virker ret firkantet, fx dem hvor han vælger contacts.
Men den der feature med at telefonen kan sige til "konen" at jeg sgu ringer senere, er da ret genial og jeg er da sikker på de har fundet på masser af andre innovative ting med den...

Det er faktisk en touchtelefon jeg kunne finde på at købe.
De andre virker bare som om at touch-delen er en gimmick, hvor det her faktisk er bruges fornuftigt og kunne øge hastigheden af håndteringen af telefonen, hvor det virker lige modsat med praktisk talt alle andre touchtelefoner.
Gravatar #27 - psada
25. nov. 2009 21:37
Hvad med venstre-håndede? Det er jo rimelig tydeligt at "Main menuen" der er rimelig specifikt lavet til at man bruger højre tommelfinger..

:)
Gravatar #28 - nielsbrinch
26. nov. 2009 02:28
It is a user-experience-centric philosophy designed to enhance man-machine capabilities through pre-integration services and a revolutionary one-click interface


De har sq brugt en af de der "generér noget der lyder rigtig smart og dyrt"-generatorer i deres marketing-materiale!
Gravatar #29 - moso
26. nov. 2009 07:23
Den ser ellers lækker ud, design mæssigt.
Men jeg tror, personligt, at jeg godt kunne gå hen og blive træt af navigationen. Men nu må vi seJeg holder stadig på at en Xperia X10 bliver fremtidens iPhone konkurrent, men nu vil jeg da overveje at afprøve den her også
Gravatar #30 - mehanika
30. nov. 2009 03:37
Hold kæft hvor folk tuder over at en gruppe Israel'ere (igen), har foretaget noget revolutionært og extravagant på et ellers enormt lukket mobilmarkedet der er domineret af Apple og Android-phones.

Jeg er GLAD for at folk som er "imod Isreal" ikke gider at købe telefonen, så er der flere af os andre - som godt ved at sagen er ikke er så sort/hvid, som så mange såkaldte "politiske interesseret" giver udtryk for.

Flere kopiere til os andre, yes please - and thank you!
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login