mboost-dp1

MIT

Ny kamerateknik kræver kun en foton per pixel

- Via Nature - , redigeret af Pernicious

Forskere fra Massachusetts Institute of Technology (MIT) har udviklet en teknik, der gør det muligt at tage et skarpt billede i 3D selv ved meget lidt lys.

Forskerne bruger en laser som lyskilde, der arbejder ved meget lav intensitet og en standard fotodetektor til at opfange det reflekterede lys. Det er hverken laseren eller detektoren, der gør forskerne i stand til at tage billeder ved minimal belysning, men derimod den algoritme de har udviklet, der kan beregne billedet ud fra meget få informationer.

For at tage et billede belyser laseren et punkt på et givent objekt ved en meget lav styrke, indtil et enkelt reflekteret foton detekteres. Hver lokation der belyses udgør en enkelt pixel. Ved at måle på hvor langt tid der går imellem lyset sendes afsted og det registreres, kan forskerne også bestemme dybden af objektet og dermed objektets 3D form. Eftersom der er tale om laserlys ved en enkelt bølgelængde, bliver billederne monokromatiske.

Forskerne mener metoden blandt andet vil egne sig til optagelse af materialer, der normal ikke kan tåle at blive udsat for lys.





Gå til bund
Gravatar #1 - Jonas_
4. dec. 2013 15:42
Fedt...
Mon de kan klare 30 fps. i 1080p??? (doubt it)
Men fedt..
Gravatar #2 - Remmerboy
4. dec. 2013 16:40
nyheden skrev:
Forskerne mener metoden blandt andet vil egne sig til optagelse af materialer, der normal ikke kan tåle at blive udsat for lys.

kan vi så tage et billed af terra nu?
Gravatar #3 - tentakkelmonster
5. dec. 2013 12:44
Godt nok sejt.

Og mon ikke NSA er nysgerrige hvad det her kan bruges til?
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login