Opret bruger | Log ind

Ny e-bog-læser skal tage kampen op mod Kindle

Via engadget, af Pernicious, indsendt af Zombie Steve Jobs

15 maj 2009 09:52Amazon og deres Kindle, Kindle 2 og kommende Kindle DX sidder tungt på det elektroniske bogmarked i USA, men konkurrencen bliver større og større. Et nyt firma har meldt sig på banen med, hvad de selv kalder e-læsernes iPod.

Firmaet hedder Interead og lancerer snart deres COOL-ER, der har en 6" e-ink-baseret skærm, samme størrelse som Kindle 2's skærm. Til forskel fra Kindle 2, så vejer COOL-ER kun ca. det halve og kommer i otte forskellige farver.

Firmaet har fokuseret på at gøre COOL-ER så brugervenlig som muligt, og den har ikke samme mængde funktioner som Kindle 2, som f.eks. tekst-til-tale. Prisen er derimod væsentligt lavere, idet den kun koster 250 dollars, mod Kindle 2's 359 dollars.

For pengene får man en e-læser, der har 1 GB hukommelse, som kan udvides via SD-kort, kan vise op til 8.000 sidevisninger på en opladning, fylder 18,3 x 11,8 x 1,09 cm og vejer 178 gram.

#1 MiniatureZeus 15 maj 2009 09:54

Godt der kommer noget mere konkurrence.. Nu mangler vi bare de kommer til Danmark, uden at man skal sælge bondegården for at få en :)

#2 astor 15 maj 2009 10:01

Tror stadigvæk jeg vil foretrekke en god gammeldags bog...måske jeg er gammeldags.

#3 MiniatureZeus 15 maj 2009 10:04

#2 Nu lytter jeg mest til audiobook, men hvis man f.eks. skal på ferie, er den jo perfekt, da man kan have hele bogreolen med i bagagen uden det fylder mere end en a4 blok.

#4 mikl 15 maj 2009 10:07

De har godt nok ladet sig inspirere end del af iPod'en! Både hvad angår farver, ydre design og ikke mindst det lille hvide hjul. Gad vide om det er samme letmetal? Ser meget sød ud.

#5 Mandalae 15 maj 2009 10:10

Sådan en kunne jeg faktisk godt tænke mig. Jeg er normalt mere til almindelige bøger, også fordi jeg godt kan lide at have dem stående på hylden.

Men nu hvor jeg skal til at flytte kan jeg godt se det gode i at have alle sine bøger i en lille dims der ikke fylder mere end dem her. Det er noget nemmere end at skulle flytte 40 flyttekasser bare for at få sine bøger med :p

#6 NioBe 15 maj 2009 10:12

#5
Bog reolen kommer da godt nok til at se tom ud, hvis man kun bruger den :oP
3 hylder -én elektronisk bog...

#7 Drake 15 maj 2009 10:15

Nu har jeg jo ikke prøvet den, men tror sku ikke jeg skrotter mine bøger til fordel for den ;)

#8 el_senator 15 maj 2009 10:15

Biblioteker får en helt ny mening. Det bliver reduceret fra kæmpelokaler til et bette rum med en skrankepave bevæbnet med et usb kabel.

Eller også bliver det bare en hjemmeside. :D

#9 illishar 15 maj 2009 10:15

#2 og #7 Jeg har hørt at skærmen på e-bøgerne er specielt rolige og meget behaglige at kigge på. Altså ikke ligesom almindelige skærme. De skulle være lidt ligesom at kigge på et stykke papir.
De er derfor lidt interessante, hvis man er typen der kan finde på, at printe dokumenter ud, for derefter at læse dem på papir.
Derudover er de også en hel del mere praktiske at have med at gøre, end en klassisk avis i løsbladet A2-format.

#10 el_senator 15 maj 2009 10:18

#9, Ja, de er 100% rolige at kigge på. Skærmen opdateres ikke konstant ligesom crt og tft skærme gør, da den er 100% passiv indtil man skifter billede.

E-ink består af små kapsler med sorte og hvide partikler i. De er så henholdsvis positivt og negativt ladede, og ved at manipulere kapslerne fra begge sider kan man så drive enten de sorte eller de hvide partikler frem foran, så det er synligt for brugeren. Når pixlen "er vendt" slukkes strømmen igen og den forbliver den farve uden yderligere strømforbrug.

#11 Mandalae 15 maj 2009 10:22

Bog reolen kommer da godt nok til at se tom ud, hvis man kun bruger den :oP
3 hylder -én elektronisk bog...
NioBe (6)


Enig, men lige nu er det klart at foretrække og betydeligt billigere, hvis det kunne have ladet sig gøre :p

#12 fennec 15 maj 2009 10:26

#6
Så er der bare mere plads til musik samlingen.. Nå nej. Den ligger jo på iPod'en. Så film samlingen... Crap. Den streamer vi jo over nettet...

Nå, men så kan vi da smide reolen ud og hænge et 50" fjernsyn der i stedet...

#13 RamboToBe 15 maj 2009 10:27

Det er ikke for at finde fejl ved andres udmærket indlæg, men Kindle2 har ikke 6" men 9.7"

Ser eller rigtigt frem til at kunne få mine manualer ned i sådan en fætter. Er i gang med en bog på 3 kg med kun tekst, ville være dejligt med at få den reduceret til 178 gram.

#14 jugger 15 maj 2009 10:32

#13 Kindle 2 DX har 9.7" - Kindle 2 har 6" - såvidt jeg husker ...

#15 slartie 15 maj 2009 10:49

Jeg er den lykkelige ejer af en Bookeen CyBook Reader og må tilstå jeg nok aldrig kommer tilbage til de almindelige støvede bøger. E-ink skærmen er utroligt behagelig og batteritiden kan man absolut ikke klage over. Jeg lader min CyBook op hver anden uge, og jeg læser nogle timer hver dag til og fra arbejde.

COOL-ER mangler efter min mening at understøtte HTML og MobiPocket. Sidstnævnte er mest fordi MobiPocket har lavet en snedig converter der kan tygge sig igennem lidt af hvert og brugeren er sikker på det ser præsentabelt (læsbart) ud. PDF er en god ting i teorien men de fleste ebook readere har svært ved at vise PDF'erne korrekt. Det er fordi en PDF oftest er lavet med udgangspunkt i A4/Letter format. På en 6" skærm bliver det en udfordring at læse uden at skulle zoome ind på sektioner. Grundet e-inks reponstid, så bliver det frustrerende at læse på den måde.

#16 Leonhard 15 maj 2009 11:50

Baseret på useendet og deres egen udmeldinger hvor de misbruger Apples varemærker til at markedsføre deres egne produkter, så virker det uungåeligt at de bliver sagsøgt af Apple, og hvis Apple som nogle ryger påstår er igang med selv at lave et device der vil konkurrer på dette marked, eller blot ønsker at karakterisere iPhone som et sådan device er de her vel næsten garanteret at blive voltaget i retten.

#17 beldin 15 maj 2009 11:53

Jeg bruger selv en Iliad E-book, og er rigtig godt tilfreds med den. Det goer mig i stand til at tage en stor samling boeger med paa ferie etc., saa jeg slipper for at bestemme paa forhaand hvad jeg vil laese.
Jeg koeber stadig almindelige boeger, men det bliver faerre og faerre.

Mht. skaermkvalitet, saa er den saa god at man indenfor 5 minutter helt glemmer at man ikke laeser en papir bog.

Den stoerste ulempe ved e-book laesere i dag er at der ikke er noget ideelt fil-format for dem. De fleste formater som f.eks. PDF bestemmer selv deres side stoerrelse, hvilket sjaeldent passer til en e-book.
Generelt er jeg kommet frem til at jeg for at faa boegerne lige som jeg vil have dem er noedt til selv at generere og formatere en PDF fil. Det er dog somme tider lettere sagt end gjort, specielt med kommercielt solgte e-boeger eftersom de som regel er laast (Baen Books er en undtagelse).

#18 beldin 15 maj 2009 11:56

Mht. ovenstaaende e-book reader lagde jeg maerke til 3 ting:

1. Den har 2 koenne piger der reklamerer for den, ie. den MAA bare vaere god! Den ene giver endda 'thumbs-up'!
2. Dens navn indeholder ordet 'Cool', ie. den MAA vaere det!
3. Deres FAQ siger "Anybody who reads will love Cool-er.". Det MAA derfor vaere sandt.

Jeg synes de overdriver det lige en anelse :-p

#19 eliasr 15 maj 2009 12:44

#4
i det mindste hedder den ikke iRead
... men den kommer apple jo nok snart med //roling eyes

Uden de extra features slipper de idet mindste for en fanatisk bog copyright, men er enig med de andre om at apple kan fange mange penge i dette produkt (selv om jeg syndes det er kavt)

spørgsmålet er så.

skal apple vente, og sagsøge cool-er for en masse penge i salgs tab og whine resourcer

eller kommer apple mon med en selv om en måneds tid

#20 cordion 15 maj 2009 16:00

jeg vil have...

#10
det vil sige at E-ink i prinipppet bare er en meget avanceret "etch a sketch"? :D
http://en.wikipedia.org/wiki/Etch_a_sketch

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret BrugerLogin