nsa dropper aflytning overvågning telefoner usa snowden / Newz.dk

Wikimedia

NSA vil droppe amerikansk telefon-overvågning

- Via Wall Street Journal - , indsendt af arne_v

NSA så gerne, at man droppede det omfattende telefon-overvågningsprogram i USA, fordi det giver flere problemer end efterretninger.

Kilder fortæller, at NSA anbefaler regeringen i USA, at man helt dropper det omfattende overvågningsprogram, som indsamler informationer om millioner af amerikanske telefon-opkald og beskeder.

Grundlaget for den beslutning er, at de logistiske og lovmæssige byrder ved programmet opvejer de efterretninger, som man får ud af det. 

Overvågningsprogrammet begyndte efter terrorangrebene den 11. september i 2001, og der blev indsamlet milliarder af registreringer dagligt – angiveligt i kampen mod potentiel terrorisme.

Efter at Edward Snowden afslørede overvågningsprogrammet i 2013, så blev loven ændret i 2015, hvilket førte til væsentligt færre registreringer af telefon-opkald og beskeder – 534 millioner blev det til i hele 2017.

Tidligere i år blev det så afsløret, at NSA i mindst seks måneder slet ikke har brugt programmet på grund af problemer med overholdelse af reglerne og tekniske problemer.

Nu skal regeringen i USA beslutte, om de vil følge NSA’s anbefaling om at droppe masseovervågningen og forsøge at få loven ændret og dermed få ændret overvågningsprogrammet.

Gå til bund
Gravatar #1 - CBM
26. apr. 2019 09:13
Men hvad vil de så gøre, hvis de får en diktator som skal kunne genopdrage borgere hvis de udviser negativitet over for den store leder?
Gravatar #2 - Ni
26. apr. 2019 11:38
#1 Med google og FB på amerikanske hænder, hvad skal de så bruge en efterretningstjeneste til :-)

Trump kunne blive diktator for hele verden :-)
Gravatar #3 - CBM
26. apr. 2019 12:12
#2: ja nu må vi se hvad fremtiden bringer :) Så bliver det nok bl.a. forbudt for private at have internet forbindelser der er hurtigere end 56k :D
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login